Hvor meget øger en Aiways din elregning

Aiways er en af de mest omtalte kinesiske startup-virksomheder inden for elbiler, fordi de tilbyder et par ret anstændige elbiler, der koster betydeligt mindre end de fleste af deres konkurrenter. Aiways har formået at pakke disse biler med en masse teknologi og bekvemmelighedsfunktioner, som gør dem værd at bruge din tid og dine penge på.

Aiways tilbyder i øjeblikket et par elbiler, men den mest populære er U5 SUV/crossoveren, som leveres med et 63 kWh-batteri, der kan tilbyde omkring 250 WLTP-rækkevidde. I betragtning af at den nationale gennemsnitspris på elektricitet er 13 cent pr. kWh, bør en fuld opladning koste dig omkring 8-10 dollars, afhængigt af tidspunktet på dagen, hvor du oplader bilen.

Lad os sige, at du kører bilen omkring 1000 miles om måneden, hvilket betyder, at du skal bruge omkring 32,5 $ for 250 kWh elektricitet. Prisen for en kWh elektricitet varierer fra stat til stat, så du skal selv regne, hvis du vil have det rigtige skøn.

Alt i alt skal du regne med at betale 30-60 dollars mere om måneden på din elregning, hvis du udelukkende oplader din elbil derhjemme. Hvis du er afhængig af den offentlige opladningsinfrastruktur, kommer du sandsynligvis til at betale meget mere end det.

Aiways – Mærket

De sidste par år har der været en stor bølge af kinesiske startup-elbilmærker som Aiways, ZHIDOU, NIO, XPeng, Li Auto, som for det meste fokuserer på at designe og bygge billigere elbilalternativer til eksisterende elbilmærker som Volkswagen, Kia, Hyundai og Toyota.

Aiways tilbyder i øjeblikket et par forskellige modeller, og de er alle mere rimeligt prissat end deres europæiske, japanske og amerikanske konkurrenter. Aiways har formået at designe og udvikle en konkurrencedygtig elbil fra bunden på mindre end tre år.

  Aiways vs Tesla - hvad er bedst?

Den mest populære model, som Aiways tilbyder i øjeblikket, er U5 crossover/SUV’en, som skulle koste omkring 45.000 dollars i USA. U5 har et 63 kWh-batteri, der kan køre 250 WLTP-mil på en enkelt opladningscyklus. Du kan oplade U5 fra 20 % til 80 % på ca. 35 minutter, hvis det lykkes dig at finde en hurtig DC-oplader, mens AC-opladning tager ca. 10 timer for den samme mængde opladning.

Aiways er ikke så populær i øjeblikket, men det ser ud til, at mærket samler masser af interesse i Europa, fordi de tilbyder biler til konkurrencedygtige priser med god byggekvalitet og masser af plads.

Aiways – Hvorfor du bør overveje en

Der er et par indlysende grunde til, at man bør overveje en Aiways som sin nye elbil. Først og fremmest koster Aiways U5 omkring 45.000 dollars, og til den pris tilbyder den mest plads i sit segment. Bagsæderne er enorme, og det samme er lastrummet, især når man sænker den anden sæderække ned.

Bilen leveres også med masser af funktioner fra fabrikken, hvilket betyder, at du ikke skal bruge mange penge for at få en veludstyret model. Det udvendige design ser lidt ubeslutsomt ud, men det indvendige design er fyldt med masser af materialer af høj kvalitet og intuitive betjeningselementer.

Alle Aiways-modeller leveres med et anstændigt infotainmentsystem, der understøtter Apple CarPlay, men det understøtter ikke Android Auto lige nu. Alle biler kommer med et affjedringssetup, der er tunet til behagelig kørsel, hvilket skulle gøre dem behagelige både på motorvejshastigheder og i byen.

  Hvor længe holder Aiways-batteriet?

Aiways – Hvorfor du ikke bør overveje en

Som tidligere nævnt er Aiways kun et nystartet mærke, der netop er kommet på det europæiske marked og forventes at komme til USA i 2022. Det er altid risikabelt at købe en bil fra et nystartet mærke, hvilket betyder, at du bør lave din research og finde ud af, hvor alle servicepladserne er placeret i din stat.

Ingen Aiways-model leveres med navigation, hvilket er lidt mærkeligt, især hvis du bruger en Android-enhed, da Android Auto endnu ikke understøttes. Instrumentklyngen består af tre separate skærme, som ser lidt gammeldags ud, selv om bilen er helt ny.

Det største problem, der omgiver Aiways, er dog den ret tvivlsomme sikkerhedsstatistik. Euro NCAP er den førende europæiske organisation, der laver kollisionstests, og under deres tests fik U5 kun tre stjerner, hvilket er utrolig ringe for en 2021-bil.

Aiways reagerede hurtigt nok ved at sige, at de arbejder på at løse problemerne, så kun tiden vil vise, om disse sikkerhedsvurderinger vil blive forbedret eller ej.

FAQ-afsnit

Giver det mening at købe en elbil fra en kinesisk startup?

Det afhænger af den pågældende bil, da nogle modeller helt sikkert er bedre end andre. Men hvis du ønsker en elbil, men ikke er villig til at bruge store penge på at få en, giver det mening at overveje et kinesisk elbilstartup-mærke, hvis prisen er god nok.

Du skal dog sikre dig, at alle væsentlige aspekter af ejerskabet er på et tilfredsstillende niveau, og at der er nok autoriserede serviceværksteder i nærheden, som kan servicere bilen for dig. Uanset hvad, giver det mening at vente et år eller to, før du køber en, især fordi modellerne ikke ligefrem er sikre.

  Aiways vs. VW - hvad er bedst?

Giver det mening at købe en elbil i 2022?

Det giver mening, hvis du er i stand til at udnytte en elbilsplatform fuldt ud, hvilket betyder, at du kan lade bilen op, når det er nødvendigt. Hvis du har en garage, og du kan vægoplade din bil om natten, giver det meget god mening at købe en elbil, især hvis du kun pendler over korte afstande.

Men hvis du parkerer din bil på gaden, eller hvis du har tendens til at tilbagelægge mange kilometer på ugentlig basis, er det bedst at springe over at købe en elbil lige foreløbig.

Er Aiways lige så god som Tesla?

Tesla er i øjeblikket det mest værdifulde bilmærke på planeten og er samtidig det førende mærke inden for elbiler. Aiways er en nystartet kinesisk virksomhed, der stadig er relativt ukendt for offentligheden. Som sådan er det temmelig meningsløst at sammenligne disse to, fordi Tesla er bedre end Aiways i næsten alle henseender.

Tesla-biler betragtes som de mest eftertragtede masseproducerede elbiler på planeten, mens Aiways stadig er en nybegynder fra et fremmed land. Aiways tilbyder ganske vist mere værdi for pengene med hensyn til plads og byggekvalitet, men Tesla tilbyder alt andet bedre end Aiways.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z