Aiways vs Tesla – hvad er bedst?

Både Tesla og Aiways fokuserer på at fremstille elbiler, men de gør det helt forskelligt. Aiways fokuserer på at lave billige, konkurrencedygtige og tilgængelige elbiler for masserne, mens Tesla er det førende elbilmærke, der har den højeste virksomhedsværdi af alle bilmærker på markedet.

Det gør en massiv forskel på, hvor godt begge mærker klarer sig, når det gælder både fremstilling og salg af deres biler. Tesla er blevet synonymt med elbilen, mens Aiways er et relativt ukendt elbilstartup-mærke, der kun er begyndt at skrabe på overfladen af elbilindustrien.

Som sådan er en sammenligning af disse to som at sammenligne det hotteste og mest eftertragtede produkt fra en bestemt kategori med dets billige og relativt ukendte “konkurrent”. Selv om Aiways tilbyder lovende biler, er de på ingen måde i stand til at konkurrere med noget som helst, som Tesla gør.

Verden af elektriske køretøjer vokser hurtigt takket være Tesla. Grunden til, at Aiways-firmaet eksisterer, er, at Tesla har skabt efterspørgslen på markedet. Men hvis Aiways fortsætter med at tilbyde konkurrencedygtige og billige biler, kan de måske nyde en mere fremtrædende status i bilindustrien.

Aiways – mærkeoversigt

Aiways er et af mange kinesiske startup-mærker for elbiler, som håber at kunne omfatte både det europæiske og det amerikanske marked i de kommende år. De går til værks ved at lave billige, men anstændigt udførte elbiler, der kan konkurrere med eksisterende mærker både med hensyn til værdi for pengene og teknologi.

Det betyder ikke, at Aiways håber at kunne konkurrere med Tesla, Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Rivivan, Lucid eller Polestar, men snarere at kunne konkurrere med Kia, Hyundai, Toyota og Honda. Det har de planer om at gøre ved at tilbyde lignende biler, men til en lidt lavere pris.

  Hvad er så specielt ved Tesla?

Den eneste nuværende konkurrerende Aiways-model er U5, som tilbyder et 63 kWh-batteri, der kan køre omkring 250 WLTP-mil mellem opladninger. Det tager ca. 30 minutter at oplade U5 fra 20 % til 80 %, hvis man benytter en hurtig jævnstrømsoplader, mens en langsom vekselstrømsoplader kan oplade U5 fra 20 % til 80 % på ca. 8-10 timer.

Alle Aiways-modeller er i øjeblikket udstyret med en enkelt elmotor, der yder ca. 150 kW (201 hk). Det ser ud til, at Aiways tager alle de rigtige skridt i retning af at blive et konkurrencedygtigt elbilmærke i de kommende år, men kun tiden vil vise, om det nogensinde bliver til virkelighed.

Tesla – mærkeoversigt

Det er næsten umuligt at tale om elbiler uden at nævne Tesla mindst et dusin gange, fordi de egenhændigt har skabt elbilmarkedet. I begyndelsen virkede Tesla som et halvt lovende og overdrevent ambitiøst mærke, men de har nu en markedsværdi på mere end en billion dollars.

Som sådan er det meningsløst at sammenligne Tesla med Aiways, fordi Tesla er kongen af bjerget, når det kommer til elbiler. Tesla Model Y er i øjeblikket den nærmeste “konkurrent” til U5, og Model Y tilbyder et 60 kWh-batteri på begynderniveau, som kan køre flere kilometer end U5.

Du kan få Model Y med et større batteri på 82 kWh, der kan køre tættere på 300 miles på en fuld opladning. Men der, hvor Tesla er bedre end Aiways og alle andre elbilmærker på planeten, er evnen til at stole på et netværk af superopladere, der kun er forbeholdt Tesla.

  Hvor meget øger en Aiways din elregning

Tesla er på et andet niveau sammenlignet med Aiways, og Aiways vil næppe nogensinde kunne nå samme status.

Tesla – Hvad repræsenterer Tesla for bilindustrien?

Bilindustrien er en temmelig grusom og hård verden for nytilkomne mærker, da det kræver mange penge at kunne komme ind på markedet. Men hvad Tesla har gjort er egenhændigt at dominere bilindustrien efter kun få år på markedet.

Det betyder, at Tesla nærmest viste, at det stadig er muligt for et nytilkomment mærke at opnå ikonisk status i bilindustrien på relativt kort tid. Det er ret usandsynligt, at Aiways nogensinde vil være i stand til at gøre det, fordi de fokuserede på et mere “almindeligt” markedssegment.

Da Tesla begyndte at tilbyde ordentlige biler, var hele bilindustrien nødt til at tilpasse sig for at indhente dem. I dag tilbyder næsten alle større aktører i bilindustrien deres egen version af elbilen, og alt dette blev kickstartet af ingen ringere end Tesla.

FAQ-sektion

Laver Tesla gode biler?

Markedsværdien af Tesla-selskabet er rekordstor i øjeblikket, selv om deres biler ikke er perfekte. Det er rigtigt, at de laver konkurrencedygtige biler, men disse biler er lidt oppustet gennem begærlighed og popularitet, fordi de ikke er perfekte eller nær så kvalitetsmæssigt fremstillet som nogle af deres konkurrenter.

Tesla er dog stædige i at gøre deres biler stadig bedre bygget med hver nyere model, så det er sikkert at sige, at kommende Tesla-modeller bør være bedre. Uanset hvad, er der stadig nogle, der betragter Tesla som overdrevent ambitiøse, fordi de tilbyder en helt anden måde at tænke på sammenlignet med andre “mere seriøse” bilproducenter.

  Skal jeg oplade min elbil hver aften?

Hvad er den bedste Tesla-model?

Tesla Model 3 er i øjeblikket den bedste bil, som Tesla tilbyder, fordi den balancerer perfekt mellem omkostninger, pris og funktionsliste. Nogle mennesker er ikke glade for Teslas indvendige design, fordi den mangler en instrumentklynge, men det er den førnævnte nye Tesla-tankegang.

Uanset hvad er Model 3 den mest bekvemme og logiske elbil at købe lige nu, da den kører fantastisk og tilbyder masser af Tesla-specifikke funktioner såsom autopilot og muligheden for at bruge Teslas Supercharger-netværk.

Vil Aiways blive mere populær i fremtiden?

Aiways kommer helt sikkert til at blive mere populær i fremtiden, hvis de fortsætter med at lave biler til konkurrencedygtige priser og anstændigt fremstillede biler. Det er rigtigt, at det nuværende marked desperat higer efter billigere elbiler, og hvis Aiways kan levere varen, vil de sandsynligvis blive meget mere populære i fremtiden.

Der er nogle faktorer, hvor Aiways mangler, og det er sikkerhed, design og generel ønskværdighed. Sikkerhed bør blive en mere fremtrædende prioritet for den kinesiske bilproducent, hvis de ønsker at blive en stor spiller i elbilsegmentet, og design er noget, der burde være meget lettere at gøre i betragtning af de nuværende designtrends for elbiler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z