Aiways vs Audi – hvad er bedst?

At sammenligne Audi og Aiways er som at sammenligne Samsung med en billig kinesisk smartphone, som du aldrig har hørt om. Det betyder ikke, at Aiways er et dårligt firma, og at du ikke bør sætte dig ind i det, det er snarere det faktum, at de ikke er designet til at falde inden for samme kategori.

Audi er en velkendt producent af luksusbiler i luksusklassen, der omfatter alle segmenter, der findes. De laver subkompakte hatchbacks som Audi A1, mens de også laver sugekopierede superbiler som R8 eller fuldstørrelse executive-sedaner som flagskibet Audi A8.

Aiways på den anden side tilbyder i øjeblikket to modeller, Aiways U5 og Aiways U6, som er meget ens bortset fra den ydre styling. Aiways er en kinesisk elbils-startup-virksomhed, der beskæftiger sig med at lave prisbillige masseproducerede elbiler på økonominiveau, og næsten ingen ved, at de eksisterer.

Dette er helt sikkert ved at ændre sig i de kommende år, for både U5 og U6 er ret konkurrencedygtige i forhold til prisen. Uanset hvad, så er Audi ligaer over Aiways i næsten alle segmenter, fordi de laver biler, der koster langt flere penge og tilbyder langt mere i processen.

Aiways – mærkeoversigt

På lidt over tre år lykkedes det Aiways at designe og lave elbilen U5 fra bunden, hvilket viser, hvor seriøs Aiways er, når det kommer til at lave biler. U5 skulle starte omkring 45.000 dollars, når den endelig når det amerikanske marked, og til den pris er der ikke mange biler, der kan konkurrere med U5.

U5 tilbyder et 63 kWh-batteri, der skulle være nok til 250 WLTP-mil mellem opladninger. Du kan oplade U5 fra 20 % til 80 % på lidt over 30 minutter, hvis du støder på en hurtig DC-oplader, mens langsom AC-opladning tager ca. 8-10 timer.

  Hvad er den hurtigste elbil

Alle U5-modeller tilbyder i øjeblikket en enkelt elmotoropsætning, der yder omkring 201 hk eller 150 kW. Det bedste ved U5 er den mængde plads, som den tilbyder til prisen, fordi den nemt slår alle elbiler fra dette segment.

Som sådan kommer vi helt sikkert til at høre om Aiways i fremtiden, hvis de fortsætter med at tilbyde lavprisbiler og konkurrencedygtige biler. Det er værd at nævne, at U5 ikke tilbyder en sikkerhedsklassificering, der er selv prisen på 45.000 dollars værdig, men det vil ændre sig med kommende modeller ifølge Aiways.

Audi – mærkeoversigt

Audi har været i gang med at lave biler i mere end 100 år, hvilket betyder, at Audi ved en ting eller to om at lave biler. I betragtning af at Audi er støttet af VAG, som er et af de største bilkonglomerater i verden, er det sikkert at sige, at Audi er et af de mest populære bilmærker på planeten.

Audi Q4 e-Tron er den nærmeste konkurrent til Aiways U5, og den koster et lignende beløb. U5 er dog både større og mere rummelig, selv om Q4 tilbyder et større batteri på 83 kWh.

Audi oplyser, at du kan oplade Q5 fra 5 % til 80 % ved hjælp af en hurtig DC-oplader på kun 38 minutter, hvilket er noget sammenligneligt med U5’eren. Audi siger også, at Q4 skulle kunne køre omkring 240 miles på en enkelt opladning, hvilket også er ret tæt på U5.

Alt i alt laver Audi luksusbiler, der faktisk er mere sofistikerede end noget, som Aiways tilbyder i øjeblikket. Derfor kan disse to mærker ikke sammenlignes med rimelighed, da Audi er en liga over i næsten alle henseender.

  Er elbiler sværere at reparere?

Kinesiske startup-mærker for elbiler i fremtiden

Kinesiske elbilstartup-mærker er begyndt at oversvømme både det europæiske og britiske marked med konkurrencedygtige priser og ret fristende elbiler. De fleste af disse mærker bliver stadig betragtet som tvivlsomme, fordi de ofte virker for gode for pengene, og det er sandt i nogle henseender som f.eks. sikkerhed.

EURO NCAP er den førende europæiske organisation for kollisionstest, der fokuserer på at teste alle nyere biler, der kommer på det europæiske marked. De testede også de fleste af disse kinesiske elbilstartmærker, og resultaterne viste, at nogle af dem ikke er værdige til en 5-stjernet eller endda en 4-stjernet sikkerhedsklassificering.

Alle de mærker, der er ramt af understandard sikkerhedsresultater, har reageret ved at sige, at de allerede arbejder på at løse dette. Hvis de gør det, og det ser det ud til, vil disse biler sandsynligvis fortsætte med at oversvømme markederne i EU, Storbritannien og USA, fordi de tilbyder meget for pengene.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Aiways U5?

Du bør altid teste en bil grundigt, før du beslutter dig for at gøre et træk og købe den. Det er dog sikkert at sige, at U5 tilbyder masser af teknologier og komfortfunktioner fra det 21. århundrede til en ret konkurrencedygtig pris.

Uanset hvad er det vigtigt at understrege, at U5 ikke er den sikreste bil, og det er aldrig en god idé at spare på sikkerheden, især ikke hvis du køber en familiebil. Du bør vente lidt endnu og se, om Aiways løser alle disse problemer, og så kan du overveje at købe bilen, hvis du kan lide den.

  Er hurtig opladning dårligt for elbiler?

Skal jeg købe Audi Q4 e-Tron?

Audi Q4 e-Tron er stærkt baseret på VW’s ID .4, og det er ret tydeligt i det øjeblik, du lægger øjnene på bilen. Q4 koster dog omkring 4.000 dollars, mens den er mere eller mindre den samme bil, hvilket betyder, at du betaler præmien for at få badget.

Q5 skulle ifølge Audi kunne køre omkring 240 miles, men det er ikke tilfældet, da Q4 snarere vil tilbyde omkring 200 miles realistisk set. Som sådan bør du købe Q4, hvis du er interesseret i en bybil, men det er ikke den bedste langdistancebil af indlysende årsager.

Er elbiler bedre?

elbiler er i teorien bedre end ICE- og plug-in-hybridbiler, fordi de er renere, mere jævnføre og lettere at vedligeholde. De giver højere forudsagte pålidelighedsresultater, og de er lige så ønskværdige, hvis ikke endnu mere i nogle tilfælde.

At eje en elbil kræver dog, at man dagligt går på mange kompromiser, og det er ikke noget, som alle er villige eller i stand til at gøre. Som sådan kan elbiler være bedre, hvis du kan udnytte elbilplatformen fuldt ud, hvis ikke, er ICE-biler og hybrider stadig dit bedste bud.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z