Aiways vs Porsche – hvad er bedst?

I de sidste år er Aiways begyndt at blive en semi-relevant elbilsproducent, der forsøger at omfatte det lavere niveau af elbiler. Aiways har formået at gøre dette med U5, en entry-level elbil SUV/crossover, der ser ud til at give en hel del værdi for pengene.

At komme ind i bilindustrien er en næsten umulig opgave for de fleste nystartede virksomheder, fordi det kræver enorme mængder viden og penge at lave en konkurrencedygtig bil, især når man tænker på, at alle de store bilmærker har været i gang med at lave biler i årtier, hvis ikke endda århundreder.

Porsche er en af de største og mest eftertragtede sportsvognsfabrikanter på planeten, hvilket betyder, at Porsche henvender sig til en helt anden type kundekreds sammenlignet med Aiways. Porsche-modellerne koster 5-10 gange flere penge sammenlignet med alt det, som U5 tilbyder, så det er ret nemt at sammenligne de to mærker.

Porsche er bedre i alt, hvad de laver, fordi Porsche er kendt for nogle af de bedste biltekniske løsninger, som branchen nogensinde har set. Aiways på den anden side er kun ved at skrabe på overfladen af bilindustrien og vil sandsynligvis aldrig nå et lignende niveau af begærlighed og kvalitet som Porsche.

Aiways – Brand oversigt

Aiways tilbyder i øjeblikket kun to mainstream-modeller, U5 og U6, men det ser ud til, at U7 snart følger efter som en mere familieorienteret større SUV. Den retning, som Aiways er på vej i, er bestemt lovende, hvis det lykkes dem at udjævne nogle mangler som f.eks. tvivlsom sikkerhed og et glansløst udvendigt design.

U5 ser lidt ubeslutsom ud udefra, hvilket er en skam, for den byder på et flot indrettet interiør. Faktorer som det udvendige design er utrolig vigtige for et nystartet mærke, hvis de vil samle mere interesse i fremtiden.

  Er Porsche 944 pålidelig?

U5 er den mest populære Aiways-model, fordi den tilbyder et 63 kWh-batteri, der kan køre 250 WLTP-mil på en enkelt opladning til en ret opnåelig pris. Alle U5-modeller leveres med en enkelt elmotor, der kan levere en effekt på 150 kW (201 hk).

Det tager ca. 30 minutter at oplade U5 fra 20 % til 80 %, hvis du støder på en hurtig DC-oplader, mens det tager ca. 8-10 timer at oplade U5 langsomt via en langsom AC-oplader. Aiways er et lovende mærke, der bør tjene et omdømme i sidste ende, hvis de fortsætter med at tilbyde biler til konkurrencedygtige priser og anstændigt fremstillede biler.

Porsche – Brand overview

Det er næsten umuligt ikke at vide, at Porsche er et af de mest eftertragtede bilmærker på planeten. Uanset om det er en sportsvogn som 911 eller en luksuriøs SUV som Cayenne, så holder alle Porsche-modellerne stand selv i de dyreste og mest konkurrenceprægede bilsegmenter, der findes.

Den eneste elbil, som Porsche i øjeblikket tilbyder, er den forrygende Porsche Taycan. Denne sportsvogn, der ligner en rumalder, kan køre fra 0-100 km/t på under 2,5 sekunder, fordi den bruger et par elmotorer med 760 hk og 1050 Nm.

Taycan koster dog et par gange mere end U5, fordi den tilbyder 10 gange mere end det, som U5 kan tilbyde. Taycan er en af de hurtigste, mest velkørende, mest luksuriøse, mest eftertragtede og mest effektive elbiler på planeten, samtidig med at den holder sin værdi på imponerende vis.

  Hvad er det bedste år for Porsche Boxster at købe?

Det betyder, at kunderne er villige til at betale et 6-cifret beløb for en sådan bil, og det er noget, som Aiways sandsynligvis aldrig vil kunne matche. Porsche er simpelthen bygget anderledes, og der er intet aspekt, hvor Aiways kan konkurrere med Porsche.

Forskelle i produktplacering mellem Porsche og Aiways

Som tidligere nævnt forsøger Aiways at lave biler til masserne, mens Porsche laver biler til entusiasterne. Som sådan har nogle Porsche-modeller som 911’eren deres egen kultforfølgelse, og det er ikke noget, som de fleste nuværende bilmærker kan tilbyde.

Det er næsten umuligt at få succes med at sælge en luksusbil af høj kvalitet, hvis man er et nyt mærke, da disse biler købes på grund af den overlegne appel af mærket. Porsche har et ry som en af de mest avancerede bilproducenter på planeten, fordi Porsche-biler har tendens til at være bedre end deres konkurrenter i næsten alle segmenter.

Aiways ønsker at tilfredsstille det laveste lag af potentielle elbilskunder, mens Porsche sigter mod det allerøverste lag. Det er ret vanskeligt at få succes i hver af disse kategorier, men at være førende i den øverste klasse er noget, som Aiways aldrig vil kunne opnå.

FAQ-afsnit

Hvorfor køber folk Porscher?

Folk køber Porscher, fordi Porscher er den pris værd, de forlanger. Afskrivningsniveauet i forbindelse med moderne Porsche-modeller er minimalt, og det er noget, som de fleste mærker ikke kan prale af.

Procentvis giver det mere mening at købe en Porsche end at købe en Audi eller en Mercedes. Disse biler koster ganske vist enorme summer, men de er også klasseledende i de fleste henseender. For eksempel er 911’eren den mest ikoniske Porsche-model gennem tiderne, og den er den bedste sportsvogn på planeten, selv om den er langt billigere end nogle af konkurrenterne.

  Virker Tesla Smart Summon?

Hvorfor køber folk Aiways?

Folk køber Aiways-biler af de samme grunde, som de køber billige kinesiske Android-telefoner. Det er fordi de er i stand til at nyde et anstændigt produkt fra det 21. århundrede med alle de nødvendige klokker og fløjter uden at skulle betale penge på Samsung-niveau.

Et badge koster mange penge, og det er indlysende i det øjeblik man tænker på, at Porsche tjener den højeste fortjenstmargen på hver bil sammenlignet med alle andre bilmærker på planeten. Det betyder, at Porsche-modellerne er bilindustriens Iphones.

Skal jeg købe Aiways U5?

Hvis du ønsker at prøve kræfter med en elbil, er U5 et ret fornuftigt valg, fordi den giver meget værdi for pengene. Faktisk er det måske ikke den sikreste elbil på planeten, men nyere Aiways U5-modeller kommer til at ændre det.

Når de gør det, bør du købe U5, fordi ingen anden elbil kan tilbyde lignende værdi for pengene. U5 er en rummelig og velbygget elektrisk SUV/Crossover, der virkelig fortjener sin plads på markedet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z