Virker Tesla Smart Summon?

Tesla er blandt de mest avancerede biler på markedet. Den kan prale af funktioner som autopilot, et selvkørselssystem og en smart summon. Men virker smart summon-funktionen?

Tesla smart summon-funktionen virker. Den er dog ikke særlig effektiv og har brug for forbedringer. Smart summon-funktionen, der blev frigivet i slutningen af september 2019, gør det muligt for en Tesla-chauffør at tilkalde sin bil fra en anden side af en parkeringsplads uden en chauffør. Ikke desto mindre skal føreren overvåge bilen udefra.

Siden lanceringen har Tesla smart summon-funktionen fungeret godt for de fleste Tesla-ejere, men nogle har også haft nogle forfærdelige oplevelser med denne teknologi. Så før du beslutter dig for at iværksætte smart summon-funktionen, er det vigtigt at kende dens styrker og svagheder.

Desuden fungerer smart summon-teknologien, hvis føreren eller ejerens smartphone befinder sig inden for en afstand af 200 fod fra bilen. Derudover skal føreren eller kunden hele tiden have en sigtelinje til bilen. Dette er vigtigt for at undgå eventuelle forhindringer på vejen, som bilen kan støde ind i.

Derudover skal føreren holde fingeren konstant på en knap i telefonappen for at holde bilen manøvredygtig. Hvis føreren løfter fingeren fra knappen, stopper den øjeblikkeligt. Det gode er, at en tilkaldt bil holder en hastighed på ca. 6 miles i timen, hvilket forhindrer alvorlige skader eller personskader.

Desuden har Tesla designet systemet til at være ekstremt forsigtigt. F.eks. kan smart summon ikke aktivere bilen på offentlige steder, f.eks. ved at krydse en offentlig gade. Så hvis du tilkalder din Tesla til at krydse en gade, vil den stoppe. Bilen kan heller ikke komme ind på meget snævre steder eller komplekse områder.

  Vil elbiler blive billigere?

Hvordan aktiverer du Tesla smart summon?

Det er ligetil at aktivere Tesla smart summon. Du skal åbne din Tesla smart-app, klikke på summon og vælge smart summon-ikonet. Derefter skal du trykke på knappen “COME TO ME” og holde den nede. Tværtimod kan du også trykke på ikonet, indstille den ønskede destination ved at ændre kortet og trykke på knappen “GO TO TARGET” og holde den nede.

Hvilken er bedst – smart summon eller manuel?

Ja, smart summon er fremtiden, men i øjeblikket skal du tage kontrol over din Tesla, før den kører ind i en meningsmåling eller fodgænger, når du tilkalder den. Hovedårsagen til, at smart summon ikke er fuldt ud effektiv, skyldes den begrænsede rækkevidde, kravet om en sigtelinje til bilen og den forsigtige kørestil.

Hvad er nogle af svaghederne ved Tesla smart summon?

Selv om Tesla smart summon gør chaufførens arbejde let ved at komme til ham eller hende i stedet for chaufføren, har den flere svagheder. En af de vigtigste svagheder er, at bilen skraber ind i genstande eller stolper, når den passerer dem. Ja, bilen kan let passere en genstand, men den kan også let ridse den, mens den passerer den.

En anden stor svaghed er, at Teslas er overdrevent aggressive, når fodgængere er tæt på bilens side. Det er meget farligt, og det kan let skade en fodgænger, når han eller hun går tæt på. I modsætning til smart summon vil en menneskelig chauffør reagere meget hurtigere i et sådant tilfælde.

På trods af at smart summon-funktionen ikke er effektiv ved objekter, personer eller forhindringer på siden, reagerer den hurtigere ved en frontalkollision. Så hvis der er en anden bil, der nærmer sig den forfra, eller en fodgænger, vil reaktionen være meget hurtigere, og den vil stoppe næsten øjeblikkeligt.

  Bruger Tesla særlige dæk?

Det, som denne funktion ikke kan kontrollere, er hurtigere biler, personer med hurtige bevægelser og cykler. I sådanne tilfælde er det lettere for bilen at ramme eller støde ind i folk. Derfor skal du være ekstra forsigtig, når du bruger smart summon i et offentligt rum.

FAQ

Er Tesla smart summon lovligt?

Ja, Tesla smart summon er lovlig. Denne funktion er dog ikke helt pålidelig, og selv Tesla advarer sine brugere mod at være afhængige af den det meste af tiden. Det skyldes, at denne funktion ikke er fuldt ud autonom. Derfor opfordrer virksomheden ejerne til at bruge den i private garager og ikke i offentlige parkeringsbåse.

Er Tesla smart summon-funktionen nyttig?

Selv om den ikke er særlig effektiv, er smart summon-funktionen stadig meget nyttig. Det skyldes, at den kan hjælpe personer med handicap eller dem, der ikke ønsker at suge sig ind i regnvejr. Du ringer bare til bilen, og så kommer den hen til det sted, hvor du er. Den får din bil fra parkeringspladsen til der, hvor du er.

Kommer Tesla smart summon som standard på alle Tesla’er?

Ja, Tesla smart summon-funktionen leveres som standard på alle Tesla-modeller. Dette omfatter Tesla model 3, Y, S og X. Denne funktion kommer dog ikke som standard på Tesla-modeller, der er bygget før september 2019. Desuden kan du opdatere softwaren for at få de seneste opdateringer.

Kan en Tesla parkere sig selv i en garage?

Ja, en Tesla kan parkere sig selv i en garage. Det eneste du skal gøre er at kommandere den ved hjælp af smart summon-funktionen. Denne funktion kan findes i Tesla Model S, X, Y og senest model 3. Tesla arbejder dog stadig på den for at gøre den endnu mere praktisk.

  Er hybridbiler bedre end elektriske biler?

Ud over at parkere din bil i garagen kan summon også åbne din garageport for at køre ind eller ud og lukke ned efter parkering. Dette er en vigtig funktion, da det forhindrer dig i at klemme dig ind på trange steder i din garage eller endda i offentlige parkeringsbåse. Du skal blot aktivere summon-funktionen for at lade bilen parkere.

Resumé

Tesla smart summon er en meget effektiv funktion, der giver dig mulighed for at tilkalde din bil til at komme til dig. Din telefon skal dog være inden for en afstand af 200 fod, for at funktionen fungerer korrekt. Desuden skal du holde et vågent øje med bilen under hele processen.

Da smart summon-funktionen ikke er 100 % effektiv, kan det at holde øje forhindre, at din bil støder ind i en forhindring eller rammer en fodgænger. Så pas altid på, og anvend ikke denne funktion i et komplekst område eller et trangt område.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z