Kan Tesla Y parallelparkerer

Det kan være stressende at køre bil, og derfor arbejder bilproducenter som Tesla på at skabe en fuldt selvkørende bil. For eksempel vil alle fremtidige Tesla Model Y blive leveret med en fuldt selvkørende tilstand. Uanset hvad, kan Tesla Y parallelparke?

Tesla Y kan parallelparke. Takket være den fuldt selvkørende tilstand, der er standard på denne bil. Denne funktion er dog ikke særlig effektiv, da den kun fungerer i selektive parkeringsbåse. Derfor skal den forbedres, før den kan erklæres for at være fuldt ud praktisk i alle parkeringsbåse.

Ud over at være standard i Tesla Model Y kan parallelparkeringsfunktionen også installeres som software, der kan downloades, i Tesla Model S, X og 3. Desuden er det også vigtigt at bemærke, at parallelparkeringsfunktionen til tider ikke selvparkerer bilen helt, hvilket kræver, at føreren skal afslutte processen.

Så selv om Tesla Y parallelparkering kan parkere din bil, er denne funktion ikke helt selvstændig og bør man ikke stole helt på den. Men efterhånden som Tesla forbedrer sin algoritme, vil den blive bedre i fremtiden.

Hvordan aktiverer jeg automatisk parkering Tesla Model Y?

Først og fremmest fungerer autoparkeringen kun ved hastigheder på under 15 mph og fungerer kun, når den er afgrænset af to andre biler og en kantsten. Her er trinene for at få auto park startet:

  • Kør op ved siden af køretøjet foran dig i det valgte parkeringsområde
  • Stop køretøjet, og sæt det i bakgear. På dette tidspunkt bør du se et “P”-skilt på køretøjets display, som du skal trykke på for at starte den automatiske parkeringsprocedure.
  • Dit køretøj begynder at køre ind på pladsen. Men hvis køretøjet ikke kan foretage svinget, vil det automatisk stoppe, rette hjulene op og bevæge sig fremad nok til at bakke direkte ind på pladsen.
    N/B: Denne procedure kan startes i enten venstre eller højre side af vejen. Du behøver altså ikke at bekymre dig om, hvilken retning eller side din bil vender i.
  Mister elbiler opladningen, når de parkeres?

Hvordan fungerer Tesla ‘Autopark’ parallelparkering?

Teslas autoparkering fungerer ved at kombinere et netværk af ultralydssensorer, radar og kameraer omkring bilen. Disse tre funktioner hjælper med at navigere i et potentielt parkeringsområde, som føreren har valgt. Herefter skal føreren blot igangsætte parallel autopark ved at trykke på det grå “P”-ikon på displayskærmen.

Denne proces er den samme som manuel parkering, men forskellen er, at du initierer processen og lader bilen gøre resten. Når du er kørt op ved siden af bilen foran parkeringsområdet, skal du blot vente på, at bogstavet “P” vises på panelet, og trykke på det.

Inden da skal du trykke på bremsen og sætte gearvælgeren i “Bakgear”. Du slipper først bremsen, når du har aktiveret den automatiske parkeringsfunktion. Under processen vil bilen bevæge sig ind i parkeringsområdet ved at styre bilens hastighed, styrevinkler og gearskift.

Ikke desto mindre skal du være på udkig, så bilen ikke rammer nogen forhindring. Herefter vil bilen finde vej ind i parkeringsområdet så sikkert og effektivt som muligt. Men hvis processen ikke afsluttes undervejs, skal du gribe ind og fuldføre parkeringen. Det er den udfordring, som Teslas autonome parkering står over for i øjeblikket.

Skal jeg være opmærksom, mens jeg bruger autopilot?

Ja, selv om autopiloten gør førerens arbejde let, betyder det ikke, at bilen er selvkørende. Derfor har den brug for en meget opmærksom chauffør. Før du slår autopiloten til, skal du holde hænderne på rattet og altid bevare kontrollen over bilen.

  Er Teslas firehjulstræk det værd?

Desuden vil autopiloten give dig lyd- og visuelle advarsler, f.eks. at du skal holde hænderne på rattet, hvis der ikke er tilstrækkeligt moment påført. Hvis du fortsætter med at ignorere disse advarsler, vil du automatisk blive blokeret for at bruge autopiloten under den pågældende tur.

FAQ

Hvad er Tesla smart summon?

Sart summon er en funktion, der er skabt til at gøre det muligt for din Tesla at køre til dig eller en destination efter eget valg, bevæge sig rundt og stoppe for ting efter behov. Ikke desto mindre er denne funktion kun beregnet til private parkeringsbåse og indkørsler. Desuden vil du stadig være ansvarlig for din bil, og du skal overvåge nøje.

Kan Tesla køre sig selv uden en chauffør?

Ja, Teslas autopilotfunktion kan bruges til at køre bilen uden en fører indeni. Det skyldes, at denne mekanisme kan accelerere, styre rattet automatisk og bremse på veje med kørebaner. Denne mekanisme er dog ikke helt effektiv, og Tesla anbefaler den ikke. Der skal være en aktiv fører til stede.

Er alle Tesla’er udstyret med autopilot og fuldt selvkørende systemer?

Nej. Kun Tesla Model Y leveres som standard med autopilot og et fuldt selvkørende system. Resten af modellerne har autopilot, men et fuldt selvkørende system kan downloades som software og tilføjes til deres bil. Så hvis du har en Tesla Model 3, X eller S, kan du tilføje et selvkørende system til din bil, hvis du ønsker det mod en ekstra pris.

  Laver Mercedes elbiler?

Bemærk, at alle Teslaer fremstillet efter 2016 kommer med hardware til autopilot. For at bekræfte, om din bil har en autopilotfunktion, skal du vælge betjeningselementer på panelet. Klik derefter på software, og bekræft Autopilot-computertypen. Til sidst skal du trykke på “Additional Vehicle Information” for at finde ud af det.

Hvad er nogle af ulemperne ved at bruge autopilot?

På trods af at autopilotfunktionen er fantastisk, kan den blive hæmmet af mange ting og ikke fungere godt. For eksempel kan dårlig sigtbarhed, is, sne, mudder, skarpt lys og forhindringer begrænse autopilotens funktion. Andre ting, der kan hindre, hvordan autopiloten fungerer, er bl.a. snoede veje, beskadigede kofangere og interferens fra andet udstyr.

Bottom line

Hvis du har undret dig over, om Tesla Y parallelparkerer, ved du det nu. Selv om Tesla Y parallelparkerer kan parkere, er den stadig ikke effektiv og skal der arbejdes lidt mere på den. Det skyldes, at den fungerer i selektive parkeringsbåse, hvilket er noget udfordrende. Det er dog stadig en fin funktion, som bare skal forbedres.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z