Er Teslas firehjulstræk det værd?

Er Teslas firehjulstræk det værd?

Om du skal købe en Tesla-model med standard RWD-system eller opgradere den til et AWD-system, afhænger i virkeligheden af, hvor du bor. Det kan være værd at få en Tesla med et firehjulstrækssystem, hvis klimaet og kørselsforholdene kræver det.
Hvis du bor i en by, hvor forholdene er perfekte, og ting som sneklædte veje er sjældne, har du ikke brug for AWD-systemet. Men hvis du bor på landet eller i et område, hvor sne er et problem, eller vejene er mudrede, så har du brug for Teslas firehjulstrækssystem.
Hvis du rejser meget eller deltager i racerløb, vil systemet med firehjulstræk også give dig ekstra acceleration. Det ekstra firehjulssystem på Tesla er dog ikke gratis, så overvej, om du virkelig har brug for det på din bil, før du bruger penge på det.

Hvilke Tesla-modeller er udstyret med AWD-systemet?

Tesla Model Y

Hvis du er på udkig efter en moderne og effektiv elektrisk crossover, er Tesla Model Y det ideelle valg. Denne bil tilbyder en fremragende elektrisk rækkevidde og yder på et højt niveau. I modsætning til konventionelle AWD-systemer bruger Model Y AWD-systemet en dobbeltmotoropsætning, der sender trækkraft til alle hjul.
Der er to varianter af Telsa Model Y at vælge imellem. Den første er Long Range trim, som koster omkring 50.000 dollars med en rækkevidde på 326 miles og en hastighed fra 0 til 60 mph på 4,8 sekunder. Den anden variant er Performance trim, der koster omkring 60.000 dollars med en rækkevidde på 303 miles og en hastighed fra 0 til 60 på 3,5 sekunder.

Tesla Model X

Hvis Model Y ikke helt er noget for dig, kan du også vælge Model X med et AWD-system. Denne bil rangerer højt på listen over luksus elektriske SUV’er på markedet. Takket være funktioner som en rummelig kabine, hurtig acceleration, fremragende håndtering og en enestående rækkevidde ved ren elektrisk kørsel.
Oven i købet har denne effektive elektriske SUV med firehjulstræk en siddepladskapacitet på 5 personer. Model X er udstyret med et 100 kWh-batteri og to elmotorer – den ene driver forhjulene og den anden driver baghjulene. Med en grundpris på omkring 80.000 dollars kan det være en god investering.

  Hvilke problemer har Tesla?

Tesla Model 3

Et af de bedst sælgende punkter ved Tesla Model3 er dens dobbelmotordrevne firehjulssystem, der øjeblikkeligt styrer trækkraft og drejningsmoment. Den har også 20-tommers Uberturbine-fælge, sænket affjedring og præstationsbremser, der hjælper i ugunstige vejrforhold.
Med en startpris på 38.000 dollars for standardserien er dette en mere overkommelig bil. Men hvis du vil nyde godt af AWD-systemet med to motorer, skal du opgradere til enten langdistancetrimmet, der koster 47.000 dollars, eller Performance-trimmet, der koster 55.000 dollars. Denne bil har en hurtig acceleration på 0-60 mph på 3,1 sekunder.

Tesla Model S

Sidst, men ikke mindst, har Tesla Model S også mulighed for et AWD- eller RWD-system. Selv om RWD-systemet gør det godt, har det elektriske AWD-system stadig en fordel, især hvis du har til hensigt at køre i snedækkede eller glatte områder.
Hvis du vil have glæde af AWD-systemet, skal du have en Tesla Model S Long Range Plus, som starter ved 80.000 dollars eller Performance-trimmen med en startpris på 100.000 dollars. Model S kan accelerere fra 0 til 60 mph på 3,1 sekunder og har en rækkevidde på 412 miles.

Værd at vide om Tesla AWD

Hvad adskiller Teslas firehjulstræk fra andre AWD-systemer?

Teslas firehjulstrækssystem har to uafhængige motorer for bedre redundans og har hver kun én bevægelig del for minimal vedligeholdelse og maksimal holdbarhed. Det, der imidlertid adskiller Teslas AWD-system fra det traditionelle AWD-system, er, at de digitalt styrer drejningsmomentet til for- og baghjulene for at opnå enestående trækkraft og køreegenskaber.

  Tesla vs. Mercedes - hvilken er bedst?

Er Tesla AWD godt i sne?

Ja, Tesla AWD er god i sne takket være dens fremragende acceleration, håndtering og trækkraft. Men da Tesla-biler som standard leveres med sportshjul, skal du skifte til vinterdæk for at forbedre trækkraften og undgå at glide på isglatte overflader. Alternativt kan du bruge dækkæder, afhængigt af området.

Hvad er fordelene ved at have et AWD-system?

Et firehjulstræk er perfekt til vanskelige overflader, f.eks. sne, is og våde områder. Det skyldes, at det sender drejningsmomentet til alle fire hjul, hvilket giver bedre trækkraft og greb. Derfor vil alle hjul have kraft i stedet for kun et eller to for- eller baghjul.
Ud over at give god trækkraft i glatte forhold sikrer et firehjulstræk også, at du accelererer bedre og ikke har nogen dæk, der glider ud. Det er dog ikke alle Tesla-modeller, der er udstyret med dette system, men det tilbydes som ekstraudstyr til nogle modeller.

Kobles alle fire hjul i et Tesla AWD-system på samme tid?

Ja, det gør de. Alle hjul med firehjulstræk kobles ind ved opstart, hvorefter de ved en konstant hastighed automatisk vender tilbage til to hjul for at spare batteristrøm. Da elmotorer har fem gange så stor rotationskraft som ICE, er accelerationen så meget som fem gange så stor som ICE for samme vægt, hvilket fører til ekstra slid på hjul af lav kvalitet.
Derfor er Teslas trick, at i de firehjulstrukne modeller er drivforholdet for forhjulene og baghjulene helt forskellige. Derfor opfører bilen sig, som om den har en række gear ved selektivt at sende mere kraft til bag- eller forhjulene eller endda køre dem lige meget.

  Bedste Tesla til høje personer

Hvad er forskellen mellem et firehjulstræk og et firehjulstræk?

Mange mennesker forveksler ofte AWD-systemer og 4WD-systemer. Et firehjulstrækssystem fungerer ved at drive både for- og baghjulet hele tiden. I den anden ende fungerer et firehjulstrækssystem ved at levere drejningsmoment gennem en række for-, bag- og midterdifferentialer, overførselshuse og koblinger.
Begge disse systemer gør det muligt for bilen at køre problemfrit med maksimal trækkraft under forskellige forhold. Folk, der bor under snefulde forhold, foretrækker et firehjulstrækssystem, mens et firehjulstrækssystem er fantastisk til off-road-aktiviteter.

Værd at købe, hvis du bor i et snefyldt område

Kort sagt er Teslas firehjulstrækssystem det værd for folk, der bor i snedækkede områder, racerkørere og dem, der ønsker ekstra acceleration. Men hvis du bor i et område, hvor det er tørt det meste af året, er det spild af penge at få en Tesla med et AWD-system.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z