Hvad er det sikreste køretøj med firehjulstræk?

Firehjulstræk og sikkerhed er to faktorer, der hænger tæt sammen, når det drejer sig om at vælge de sikreste biler på vejene i dag. Hvis du tager et kig på IIHS 2021 top safety picks for de sikreste biler, der tilbydes i 2021, er mange af dem også firehjulstrækkere, hvilket gør dem potentielt til de sikreste biler, man kan købe for penge i dag.

Hvis vi starter med kompakte og prisbillige biler, blev Subaru Impreza vurderet med en top safety pick-karakter, hvilket er den næsthøjeste, en bil kan få i disse tests. Subaru Crosstrek Hybrid scorede dog endnu højere med en top safety pick +-karakter, hvilket er det allerbedste, en bil kan få i disse tests.

Den nye Toyota Camry med firehjulstræk er en af de sikreste mellemstore biler på markedet i dag, da den også blev vurderet med en top safety pick +-karakter. Både Lexus ES350 og Mercedes C-klasse får også den højeste sikkerhedsklassificering.

Hvis du foretrækker SUV’er, er Volvo XC40 den sikreste kompakte SUV med firehjulstræk på markedet, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, da Volvo altid har været i front med hensyn til bilsikkerhed. Men hvis du foretrækker større SUV’er, skal du sørge for at tjekke Kia Telluride, fordi den også har topsikkerhed.

Subaru Impreza

Subaru Impreza er en sedan med firehjulstræk, der tikker mange kasser for de fleste kunder. Den starter omkring 20.000 dollars, den leveres som standard med firehjulstræk og mange nyttige sikkerhedsteknologier, den ser pæn ud og kører pænt. Hvad angår test af kollisionsreglerne, ligger Subaru Impreza helt i toppen af segmentet.

Alt dette betyder, at Subaru Impreza er et sandt bedste køb, når det gælder ikke kun prisbillige kompakte sedaner, men sedaner generelt. Selv om den måske ikke er verdens mest luksuriøse sedan, tilbyder den meget, når man tager indgangsprisen i betragtning.

  De bedste SUV'er til høje personer

Toyota Camry

Når det kommer til pålidelighed, er Toyota blandt de mest pålidelige bilmærker nogensinde i historien. Det betyder dog ikke, at Toyota laver en-trick-ponyer, for der findes mange Toyota-modeller, som også er overlegent sikre og samtidig tilbyder firehjulstræk.

Toyota Camry er netop det, og hvis man tænker på, at indgangsprisen er ret konkurrencedygtig for en bil fra dette segment, er det let at retfærdiggøre et køb af den nye Camry. Den nye Camry ser ret spændende ud både indvendigt og udvendigt, og man kan godt tro, at den koster mere, end hvad den faktisk gør.

Mercedes C-Klasse 4Matic

Mercedes C-klasse er en af de mest populære Mercedes-modeller i årtier, hvilket gør det forståeligt, hvorfor Mercedes har en tendens til at forbedre platformen betydeligt med hver nyere generation. Den allernyeste C-Klasse er endnu ikke tilgængelig på mange markeder, men det gør den sidste generation af C-Klassen til et godt tilbud.

Ud af hele den executive tyske kompakte sedan-trio tilbyder C-Klassen de højeste sikkerhedsstandarder, mens Audi A4 tilbyder det bedste firehjulstrækssystem. En af disse bør dog være sikker nok for de fleste mennesker og i de fleste tilfælde.

Volvo XC40

Volvo XC40 er en kompakt SUV/Crossover, hvilket betyder, at den sidder i det mest populære bilsegment lige nu. Alle Volvo-produkter har altid været ekstremt sikre, da Volvo sætter en ære i at lave nogle af de sikreste transportmidler på jorden.

Selv om XC40 ikke ligefrem er spændende, men den tilbyder et pålideligt firehjulstræk og den højeste grad af sikkerhed i bilen. Stort set alle test, som XC40 var en del af, blev bedømt med den højest mulige karakter, hvilket gør XC40 til en af de sikreste biler på planeten lige nu.

  Hvad er den sværeste ting at reparere på en bil?

Kia Telluride

Kia har været på en rulle på det seneste med udgivelsen af mange eksklusive modeller, der er af højere kvalitet, samtidig med at de stadig er relativt overkommelige, sikre og pålidelige, og den store Telluride SUV er ikke anderledes. Takket være et ret imponerende udseende udvendigt og indvendigt design, slår Kia Telluride langt over sin vægt.

Det er vigtigt at huske, at Telluride ikke leveres med firehjulstræk som standard, hvilket betyder, at du bliver nødt til at opgradere til et højere udstyrsniveau. Det er mærkeligt, at Kia ikke har gjort Telluride med firehjulstræk som standard, men det er vigtigt at huske, at Telluride ikke er en luksus-SUV. Hvis du vil have den sikreste luksus-SUV med firehjulstræk, skal du gå efter Volvo XC90.

FAQ-afsnit

Hvordan påvirker firehjulstræk sikkerheden?

Biler med firehjulstræk har tendens til at være mere sikre, fordi de giver mere trækkraft uanset underlaget. Dette er mest tydeligt på is- og snebelagte overflader. De fleste biler med firehjulstræk er også udstyret med sofistikerede softwareløsninger, som er designet til at sende kraften på en forudsigelig og kontrolleret måde.

Alt dette fører til en mere sammenhængende og mere sikker køreoplevelse. Det er dog vigtigt at huske, at biler med firehjulstræk nogle gange kan give en falsk følelse af sikkerhed, især hvis du ikke udskifter dine dæk som anbefalet af producenten.

  Hvorfor lugter min bil som rådne æg

Er firehjulstræk vigtigere end et sæt ordentlige vinterdæk?

Et system med firehjulstræk er mere eller mindre ubrugeligt, hvis din bil ikke er udstyret med et ordentligt sæt dæk. Da biler med firehjulstræk desuden har tendens til at være tungere, kan en bil med firehjulstræk uden et sæt ordentlige dæk ofte virke mere farlig. Det er altafgørende at bruge ordentlige dæk på din bil, uanset om den er RDW/FWD eller med firehjulstræk.

I sommermånederne er det stadig nødvendigt med ordentlige dæk, men det er ikke så vigtigt som i vintermånederne. For at være sikker hele året, skal du altid bruge et anbefalet sæt dæk til hver respektive del af sæsonen.

Hvad gør en bil sikker?

Der er mange aspekter, der indgår i bilsikkerheden, og de fleste af dem er pålagt af staten, hvilket betyder, at producenterne ikke kan sælge biler, der ikke opfylder visse sikkerhedsstandarder. Det er det minimumssikkerhedsniveau, som alle biler skal overholde for at kunne være tilgængelige for offentligheden.

Derudover er avancerede softwareløsninger som kollisionsforebyggelse, fodgængerdetektion og andre ADAS de vigtigste sikkerhedsfaktorer for moderne biler. Nogle mærker har en tendens til at tilbyde deres eget bud på visse sikkerhedskoncepter, og nogle gange er de nyttige, andre gange er de bare gimmicks.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z