Hvad er den sikreste måde for en hund at rejse i en bil på?

Hvis du ejer en hund i hele dens levetid, er der stor sandsynlighed for, at du på et tidspunkt kan ende i en bilulykke, mens din hund befinder sig i bilen. Hvis der er tale om en klassisk kofanger på en parkeringsplads, er det ikke nødvendigt at sikre din hund, men hvis der er tale om en ulykke med højere hastighed, er det yderst nødvendigt.

For at sætte det i en lille sammenhæng: En ”almindelig” hund vejer omkring 60 pund, og man skulle tro, at en sådan hund umuligt kan udgøre nogen fare for resten af bilens passagerer i tilfælde af en ulykke. Men en hund på 60 pund, der kører med 35 mph, er faktisk et missil på 2700 pund, der let kan dræbe dig og din hund.

Alle tunge genstande i en bil skal spændes sikkert fast, det er ligegyldigt om det er en hund, et menneske eller et tv-apparat. Så hvis du ønsker at undgå sådanne farlige situationer, skal du sørge for at sikre dig selv og hunden, når du kører på vejen.

Og den bedste måde at gøre det på er at købe en hundesele med sikkerhedssele eller en zipline-sele. Hvis du har en mindre hund, kan du også lægge den i en hundekasse og fastgøre kassen med et særligt kassebælte. Hvis du ejer en større hund, er en kuffert-hundesele eller en bagagerumsbarriere også en god idé.

Sikkerhedssele til hundesele

Et dedikeret hundesele-bælte er en af de mest populære metoder til sikring af hunde, der findes på nuværende tidspunkt. Et sikkerhedssele-selebælte er lige effektivt til at sikre en mindre, mellemstor eller større hund. Det er værd at nævne, at dette mest er rettet mod velopdragne hunde.

  Hvad er den mest økonomiske hybrid-SUV?

Hvis du vælger en hundesele, skal du sørge for at fastgøre hundeselen med den almindelige sikkerhedssele i bilen. Tilslut sølvspænderne til din hunds sele, og sæt hunden på sædet. Sørg for, at din hund har plads nok til at sidde komfortabelt, og at den ikke tygger sig igennem selen.

Hundesele med lynlås

En dedikeret hundesele til zipline-seler til hunde ligner ret meget den almindelige hundesele-sele, men denne metode er mere effektiv, hvis du ejer en yngre hund, der har problemer med at sætte sig ned. Denne metode sikrer hunden perfekt, samtidig med at der er plads nok til, at hunden kan bevæge sig rundt.

Du bør bruge denne metode sammen med den almindelige hundesele i et forsøg på at sikre din hund så godt som muligt. Når du har hægtet ziplinen fast på selve sikkerhedsselen, skal du sørge for at stramme den ordentligt, så den ikke efterlader for meget plads til, at hunden kan bevæge sig rundt.

Hundekasser

En dedikeret hundekasse er perfekt til mindre hunde, da den ikke kræver, at du skal fastholde hunden direkte. Men denne metode er mest beregnet til mindre, mere afslappede hunde. Sørg for, at den kasse, du bruger, er stor nok, og at hunden nemt kan rejse sig op og vende sig rundt inde i kassen.

Sørg for at forbinde kassen med sikkerhedsselen for at sikre, at kassen ikke flyver rundt. Hvis din hund er nervøs, mens den er i kassen, kan du også bruge et tæppe til at dække kassen under rejsen.

Hundebeskyttelse i bagagerummet

Hvis du ejer en stationcar eller en anden form for hatchback, er en dedikeret kuffertbeskyttelse til hunde en god mulighed for større racer, da den giver hunden mulighed for frit at bevæge sig rundt på tilstrækkelig plads, men den sikrer også hunden og resten af passagererne, hvis noget går galt.

  Hvad er den bedste og mest holdbare luftfrisker til biler?

Hvis du vælger en hundebeskyttelse til bagagerummet, skal du sørge for at sikre beskyttelsen så godt som muligt, så den ikke kan skubbes ud af position. Dette er også en perfekt metode, hvis du ejer flere hunde, så længe de ikke er for store, og at den tilgængelige plads ikke er for trang.

Hvad skal jeg gøre, når jeg rejser med en hund?

Først og fremmest skal du sørge for at gøre et regelmæssigt stop fra tid til anden, så din hund kan strække benene og gøre alle de nødvendige hundeting som f.eks. at gå på toilettet og afvikle ekstra energi. Nogle hunde får nogle gange køresyge, så sørg for at starte med kortere ture først.

Du bør ikke fodre en hund, mens du er på farten, da der er stor risiko for, at din hund kan blive kvalt. Sørg for at fodre din hund et par timer, før du tager på rejse. Det er heller ikke en god idé at lade din hund hænge ud af et åbent vindue, da det ikke er sikkert for hunden.

FAQ-afsnit

Hvordan kan hunde flyve?

Hvis du vil have din hund med på en flyrejse, er der nogle få procedurer, du skal følge, afhængigt af selskabet. Men hvis din hund er lille nok, kan du tage den med som almindelig håndbagage.

Men nogle selskaber transporterer kun hunde i dedikerede bagagerum for bagage. Hertil skal du bruge en tilstrækkelig stor hundekasse, og hunden skal sove under hele flyrejsen. Sørg for at lave din research, inden du tager med flyet, da forskellige selskaber nogle gange har forskellige procedurer.

  Bedste hybridbil til bilrejser

Hvad sker der med hunde under en mellemlanding i flyet?

De fleste mellemlandinger er mindre end 3 timer lange, og som sådan vil hunden blive overført med resten af lasten fra det ene fly til det andet, hvis I begge opholder jer i det samme fly. Hvis mellemlandingen er længere, er det sandsynligt, at du vil se din hund igen.

Sådanne procedurer er dog altid afhængige af det pågældende selskab. Så sørg for at informere dig om at flyve med en hund, især hvis du foretager længere mellemlandinger.

Hvilke biler er gode for hunde?

Hvis du planlægger at rejse regelmæssigt med et par hunde, bør en større stationcar eller SUV være den rette bil for dig. Noget som en Land Rover Discovery eller en Volvo V60 er begge rummelige nok til at transportere hunde i bagagerummet eller på bagsæderne.

Sørg for at vælge en passende kuffert hundebeskyttelse, sele eller kasse, der nemt kan være i din bil. Og du bør altid vælge en hatchback af enhver art, da lukkede bagagerum aldrig bør bruges til transport af hunde eller andre kæledyr.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z