Hvordan rengører man en bil – den bedste måde.

Mange mennesker derude tror, at det er lige så nemt som at rengøre en bil, men i virkeligheden skal du overveje nogle forskellige faktorer, hvis du vil rengøre din bil ordentligt. Du kan tage din bil til en professionel kosmetolog, men det er bedre at lære at rense bilen selv, så du kan spare penge senere hen.

For det første skal du samle alt det rigtige værktøj til opgaven som f.eks. en slange, men du bør investere i en højtryksrenser af høj kvalitet. Du skal også købe specialiseret bilvaskesæbe og vaskevoks, hvilket betyder, at du aldrig bør stole på almindelig husholdningsskampoo og -sæbe.

Desuden er en kvalitetssvamp/handske eller to også velkomne, og det samme gælder specialiserede biltørreklude. Når du har samlet alle de nødvendige redskaber til opgaven, skal du finde et dejligt, roligt sted, hvor du kan vaske din bil uden at lave et stort rod.

Som prikken over i’et kan du også købe specialiserede keramiske belægningsløsninger, som er designet til at beskytte din lak og gøre den lettere at rengøre til fremtidige rengøringsbestræbelser.

Trin 1. – Spray bilen ned

Det oplagte første skridt mod en knirkende ren bil er at skylle hele bilen ned for at løsne alt det snavs og forurening, som har samlet sig på bilens lak. Det er på dette tidspunkt, at det er bedst at sætte sin lid til en højtryksrenser, fordi en højtryksrenser vil være i stand til at blødgøre selv de hårdeste stykker snavs fra områder som f.eks. dine hjulbrønde.

Du kan også bruge specielle såkaldte “sneskum”-belægninger, når du har sprøjtet bilen ned, som yderligere vil blødgøre alle forureningerne. Sneskum er designet til at løfte snavset væk fra bilens overflade, hvilket skulle minimere risikoen for ridser i lakken, mens du vasker bilen i hånden. Du bør også rengøre hjulene på dette tidspunkt, da de typisk er den mest beskidte komponent på enhver bil.

  Hvordan får de biler ind i indkøbscentre

Trin 2. – Håndvask bilen

Dette er det øjeblik, hvor du skal blande bilsæben med vand i en spand og fylde den næste spand med rent vand. Tag din vante/svamp, og sørg for at suge den grundigt op med sæben, og begynd at glide blødt hen over taget for at fjerne snavset.

Start fra toppen af bilen og arbejd dig langsomt nedad, et panel ad gangen. Sørg for hele tiden at skylle vanten/svampen i klart vand og udskift også svampen/svampen helt, når du har vasket halvdelen af bilen med succes. Sørg også for at udskifte det rene vand et par gange i løbet af denne proces for at minimere risikoen for ridser.

Trin 3. – Skyl det hele ned

Mens du håndvasker bilen, skal du sørge for, at bilen altid er våd, ved at skylle bilen ned en del ad gangen, mens du håndvasker den. Når du har vasket hele bilen i hånden med succes, og du har været igennem alle kroge og hjørner, er det nu tid til at skylle hele bilen grundigt ned for sidste gang.

Ved at gøre dette sikrer du, at tørringsprocessen går glat og jævnt. Sørg for at skylle de indvendige hjulbrønde af endnu en gang og bremsecaliprene for at fjerne alt resterende bremsestøv.

Trin 4. – Tørring af bilen

Når du har haft succes med at skylle bilen ned, er det tid til at tørre bilen op. Brug mikrofiberklude ved blot at lægge dem ned på bilen uden at glide hen over panelet. Dette er vigtigt, fordi du ikke ønsker at ridse lakken, hvis der er tilbageværende snavspartikler på panelet.

  Hvad er den hurtigste elbil

Du skal gøre dette hurtigt for at minimere risikoen for, at der dannes vandpletter på panelerne. Også afslutte op døren, og bagagerummet jams er tørre ud hjulene er den allersidste.

Trin 5. – Beskyttelse af lakken

Nu er det tid til at polere lakken, hvilket ikke er noget du bør gøre, hvis du ikke har erfaring med det. Det betyder, at det er bedst enten at ringe til en professionel detailspecialist for at gøre det for dig, eller du kan bare springe det over, hvis du ikke forsøger at gøre din bil 100 % skinnende ren.

Det sidste touch bør dog være at tilføje en specialiseret keramisk belægning på din bil for at beskytte lakken ved ikke at lade den oxidere, hvilket betyder, at din lak ikke vil falme væk. Desuden gør keramiske belægninger også din bil hydrofobisk, hvilket betyder, at vand blot skulle glide væk fra panelerne.

FAQ-afsnit

Hvor meget koster det at detaljere en bil?

Det afhænger af bilens størrelse, og hvor grundig en detalje du ønsker. For en mere grundlæggende behandling skal du regne med omkring 50 $, men hvis du vil have en mere grundig detailbehandling, skal du betale over 100 $, især hvis du ejer en stor bil.

En anden ting, du skal huske på, er, om du forsøger at detaljere bilens interiør eller ej, for hvis det er tilfældet, skal du også betale en del flere penge for at gøre det. Uanset hvad, varierer omkostningerne for detailing-tjenester meget mellem flere forskellige detailspecialister.

  Holder biler med automatgear deres værdi?

Skal jeg vaske bilen selv eller overlade det til en professionel?

Du bør vaske din bil regelmæssigt ved at følge de trin, der er anført i de foregående afsnit, men det er også en god idé at tage din bil til en uddannet professionel fra tid til anden for at bevare lakkvaliteten.

Du skal dog sikre dig, at du gør det korrekte arbejde, ellers er chancerne for at beskadige din bil, mens du vasker den, ret store.

Hvad er forskellen mellem at vaske en bil og at gøre den detaljeret?

Rengøring af en bil betyder, at man fjerner alt snavs fra bilen og får den til at se frisk ud, mens detailing mest er forbundet med vask og beskyttelse og pleje af lakken. Det betyder, at detailing normalt omfatter processer som polering, fjernelse af hvirvelmærker, interiørbehandling osv.

Detailing af en bil giver kun mening, hvis du ejer en bil af høj kvalitet, eller hvis du ønsker at få din bil til at skinne til særlige lejligheder, eller hvis du forsøger at sælge den.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z