Hvordan man får cigaretlugt ud af en bil

Rygning skader dem, der ryger aktivt, og dem omkring dem, desuden skader rygning også din bils gensalgsværdi og muligheden for at sælge bilen overhovedet. Dette skyldes, at cigaretrøg ikke er opsat på at forlade dig, selv efter at du er stoppet med at ryge i din bil. Den kan nemlig let sætte sig i polstringen, hvilket gør den svær at komme af med.

For dem, der stadig nyder en cigaretpause, er dette ikke et alvorligt problem, men dem, der ikke kan tåle cigaretrøg, vil sandsynligvis takke nej til tilbuddet om at købe din bil. Det betyder, at du skal slippe af med cigaretrøg fra din bil, hvis du ønsker at sælge den.

For at gøre det skal du sørge for at følge alle de trin, der er anført i denne artikel. Du skal fjerne alle cigaretrester fra interiøret, såsom aske og tobak, og lufte bilen grundigt ud. Desuden bør du støvsuge hele bilens interiør, før du rengør alle de hårde overflader.

Hvis dette stadig ikke er nok til at slippe af med cigaretrøg fra din bil, skal du tilkalde hjælp fra en professionel, som sandsynligvis bliver nødt til at foretage en grundig dybderengøring af dit interiør. Hvis der er brændemærker og cigaretpletter på dine polstringer, skal du også udskifte eller reparere disse.

Trin 1. – Luft bilen helt ud og fjern alle tobaksrester

Det første, du skal gøre, er at lufte bilen grundigt ud. Det betyder, at du skal tage bilen til et godt ventileret område og rulle alle vinduer ned og lade bilen stå der i et par timer. Nogle gange er du nødt til at lade bilen stå natten over for at slippe helt af med cigaretlugten.

Men før du lufter bilen ud, skal du rense interiøret for alle tobaksrester som f.eks. aske i askebægrene, mellem sæderne eller på polstringen. Tag al tobak ud af bilen, og sørg for at tjekke alle de svært tilgængelige områder for at fjerne alt, der er forbundet med tobak.

  Skal jeg købe en SUV eller en sedan?

Trin 2. – Støvsug bilens indre grundigt

Det andet trin til et cigaretrøgfrit interiør er at støvsuge hele den indvendige overflade fra tagbeklædningen og ned til gulvmåtterne. Det bedste ville være at tage alle dine aftagelige indvendige dele ud af bilen, før du begynder at støvsuge for at fjerne alle tobaks- og askepartikler fra din bil.

Det er bedst at bruge en støvsuger af højere kvalitet, der nemt kan suge partiklerne fra svært tilgængelige områder som f.eks. mellem sæderne og i specifikke panelspalter. Endelig skal du sørge for at støvsuge måtterne grundigt, da de normalt er fyldt med tobaksrester.

Trin 3. – Vask dine indvendige overflader

Det vigtigste skridt til at befri din bil for tobaksrøg er at sprøjte alle de indvendige overflader med en DIY-blanding til fjernelse af cigaretrøg, som består af ¼ eddike, ½ teskefuld bilsæbe til interiør og to kopper destilleret vand, så blandingen kan fortyndes ordentligt.

Sørg for at fylde denne blanding op i en sprayflaske og brug den til at spraye alle bilens indvendige overflader. Når du har sprøjtet dem, skal du sørge for at tørre dem af med mikrofiberhåndklæder et par gange i tæt forlængelse af hinanden. Sørg for at bruge et højkvalitets desinfektionsmiddel til dit askebæger for at dræbe 99 % af bakterierne på mindre end 24 timer.

Trin 5. – Ventiler bilen igen, og rens/udskift de plettede overflader

Nu er det tid til at ventilere bilen endnu en gang med klimaanlægget skruet på max for at presse lugten ud fra alle ventilationsåbninger. Det bedste du kan gøre er at investere i et lugtneutraliserende middel og sprøjte det ind i ventilationsåbningerne. Gentag denne proces et par gange, før du helt fjerner A/C-tobaklugten.

  Hvad er det bedste pendlerkøretøj?

Sørg for at udskifte eller rengøre alle specifikke overflader, der har cigaretbrænder oven på dem, fordi disse også bærer en tobakslugt.

Trin 6. – Få hjælp fra en professionel

Hvis cigaretrøgen fortsætter, selv efter at du har udført alle de tidligere nævnte trin, skal du tilkalde hjælp fra en professionel. Det betyder, at du skal gå til et bilcenter for dybderensning og bede om en komplet deodorisering af interiøret specifikt for at fjerne cigaretrøg.

Hvis en bil har været udsat for langvarig og konstant udsættelse for cigaretrøg, er en dybderensning den eneste måde at slippe helt af med cigaretrøg på. Det betyder, at du bliver nødt til at overlade din bil til dem, så de kan slippe af med cigaretrøg én gang for alle. Endelig må du ikke ryge i bilen herefter, og du skal sørge for ikke at gå ind i bilen, hvis du lugter af cigaretter.

FAQ-afsnit

Kan jeg ryge i en bil uden at den kommer til at lugte af cigaretrøg?

Det bedste du kan gøre, hvis du ikke ønsker, at cigaretrøg skal sætte sig i bilens indre, er at holde op med at ryge i bilen. Du kan dog købe en dåse Ozium fra Auto Parts eller Walmart, som skulle kunne befri din bil for cigaretrøg, hvis du sprayer den efter du har røget og kun hvis du ryger lejlighedsvis.

Du kan også gå over til røgfrie cigaretalternativer, eller du kan simpelthen åbne alle dine vinduer og skubbe røgen ud, når du ryger. Det er vigtigt at lade vinduerne stå åbne i et stykke tid, efter at du har røget din cigaret.

  Hvad er den billigste måde at fragte min bil på?

Er det svært at sælge en bil, der lugter af cigaretter?

Hvis din potentielle kunde ikke er ryger, er der stor sandsynlighed for, at han/hun ikke vil købe din bil, hvis din bil lugter af cigaretter. Selv hvis den potentielle kunde er aktiv ryger, er de heller ikke glade for at købe en bil, der lugter af cigaretter.

Det skyldes, at folk, der ryger i deres bil, er kendt for ikke at passe ordentligt på deres bil, hvilket betyder, at de også er mere tilbøjelige til at spise i bilen. Rygning pletter bilens interiør, uden at du selv bemærker det, så sørg for at undgå at gøre det, hvis du vil bevare din bils gensalgsværdi.

Er det i orden at spise i bilen?

Selv om du kan spise i en bil, er det ikke tilrådeligt, fordi du kan plette din polstring både under din spiseproces og bagefter. De fleste måltider i dag kommer også med alle mulige former for affald, som normalt skal bo i din bil, før du kan bortskaffe dem sikkert.

Hvis du spiser i din bil, skal du derfor sørge for at rense dine hænder og fingre med en højkvalitets desinfektionsmiddel for ikke at smøre dit interiør til. At spise i din bil forårsager også alle mulige former for lugt, hvilket heller ikke er noget, du ønsker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z