Hvordan får de biler ind i indkøbscentre

Hvis du nogensinde har set den 12. sæson af Top Gear, hvor Jeremy Clarkson iscenesatte en biljagt i et indkøbscenter med en Ford Fiesta og en Corvette, eller hvis du bare har undret dig over, hvordan bilproducenterne får biler ind i et indkøbscenter, så nej, de gør det ikke som Jeremy gjorde.

De fleste indkøbscentre har i dag dedikerede specielle indkørselssteder, der er specielt beregnet til biler og andre køretøjer til vedligeholdelse af indkøbscentre. Selv om man aldrig ser det, sker der meget inde i indkøbscentret i lukketiden.

Nogle indkøbscentre har endda elevatorer indendørs, der kan transportere biler til alle etager i indkøbscentret. Derudover har nogle indkøbscentre døre, der er designet til at bevæge sig og give plads til biler med et enkelt tryk på en knap i løbet af få sekunder.

Da nogle bilforhandlere endda flytter deres showrooms til indkøbscentre, er indkøbscentre langsomt begyndt at blive et stort indkøbscenter for alt muligt. Som sådan skal dørene, lofterne, klimaanlægget og mange andre komponenter designes hensigtsmæssigt.

Rulledøre, hovedindgangsdøre, specielle døre – Dørene

Alle ved, hvad en dør er, det er en drejelig, hængslet eller glidende barriere ved indgangen til noget som et indkøbscenter. Der er alle slags døre i et indkøbscenter, lige fra supertætte og klaustrofobiske ventilationsvedligeholdelsesdøre helt op til enorme rulleporte.

Sådanne rulledøre er faktisk hoveddøren for så vidt angår alle varerne. Disse døre eller lastepladser er beregnet til massive varer, og derfor bliver der bragt mange biler gennem disse døre.

De fleste gange rulles de ind på særlige dollies eller rullemekanismer, men nogle gange bliver de endda kørt ind. Ud over enorme rulleporte er hovedindgangsdøre normalt udstyret med smarte designs og teknologier, der kan ændre dørmekanikken fuldstændigt.

  Kan man være for tung til en bil?

Som sådan kan disse døre undertiden foldes helt sammen, og det kan give plads til bulkvarer, store genstande eller endda biler. Nogle indkøbscentre har endda særlige døre på alle etager, der er specielt designet til indgang for køretøjer.

Elevatorer i døren, kørekorridorer, indgang på taget – løsninger til større indkøbscentre

Nogle gange kan en simpel dør bare ikke gøre det, og du har brug for noget større, der kan klare konstant ind- og udgående trafik uden at være i vejen for noget. Som sådan er specielle indgangsdørshelevatorer af industriel kvalitet designet til at transportere biler fra et niveau til et andet.

Disse elevatorer er ikke kun beregnet til biler, men til alle former for varer, der er alt for store og tunge til at blive kørt eller båret rundt i indkøbscentret. Ud over en særlig indgangselevator er nogle indkøbscentre endda udstyret med kørekorridorer.

Nogle indkøbscentre er meget større, end man tror, og der er masser af rum bag væggene, som en almindelig kunde aldrig oplever, og disse er kendt for nogle gange at rumme enorme kørekorridorer til tidseffektiv flytning af varer.

I nogle ældre, men mere prestigefyldte indkøbscentre er den eneste måde at komme ind i en bil på, at det sker gennem taget. Derfor bliver biler nogle gange transporteret af helikoptere op på taget eller direkte ind i bygningen, hvis det er muligt.

Biler i indkøbscentre – fremtiden

Bilforhandlere finder hele tiden nye måder at tiltrække flere kunder på. En vigtig del af forhandlerens strategi for kundeinddragelse er at finde innovative og smarte måder at markedsføre en bil på uden at gøre det i dit ansigt.

  Kan man køre en hybrid uden batteri?

Derfor er nogle bilforhandlere langsomt ved at gå over til at placere deres bilforhandlere i indkøbscentre. Det hele startede med en lejlighedsvis pop-up butik, men bevæger sig nu langsomt i retning af permanente bilforhandlere i indkøbscentret.

Nogle shoppingcentre på gaden er perfekte steder for bilforhandlere, fordi de tiltrækker mange mennesker med penge og interesse for luksus. Derfor er der større sandsynlighed for, at en bilforhandler med et luksusmærke vil få en kunde eller to i forhold til at sidde midt i ingenting.

Uofficielt blev tendensen med bilforhandlere i indkøbscentre startet af ingen ringere end den gode gamle Elon Musk tilbage i 2012. Indkøbscentre tiltrækker masser af mennesker, og den bedste måde at fremme dit mærke på er at være synlig blandt alle de andre velrenommerede mærker derude.

FAQ-afsnit

Hvad er forskellen mellem et indkøbscenter og et shoppingcenter?

Et indkøbscenter er normalt en bygning eller et par bygninger, der rummer en række forskellige butikker, mens et indkøbscenter typisk er et indkøbscenter, der enten kan ligge på en gågade, et indkøbscenter eller noget i stil med et strip mall.

Den mest indlysende forskel er, at næsten alle indkøbscentre derude er lukkede bygninger, der er specielt bygget og designet til at være indkøbscentre. Et indkøbscenter kan på den anden side være en åben bygning eller en åben gade for eksempel.

Er det overhovedet nødvendigt med bilforhandlere?

Vi lever i mærkelige tider takket være Covid, og mange traditionelle virksomheder bevæger sig væk fra normen. Hvis man parrer det med det faktum, at internethandel langsomt er ved at tage over, kan man spørge sig selv, om det overhovedet giver mening at eje en fuldgyldig bilforhandler længere.

  Hvad er de bedste sportsvogne med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Nogle vil måske endda hævde, at det salgsfremmende arbejde, der udføres i indkøbscentre, er meget mere værdifuldt end det, der udføres i en bilforhandler. Det kan være, at omkostningerne ved at opretholde en bilforhandler simpelthen ikke længere er det værd, og at online markedsføring og salg måske er den bedre løsning.

Hvilken type bil er bedst til indkøbsture?

Hvis du er typen, der nyder at tage på indkøbsferie, bør du finde en bil, der er praktisk nok og rimeligt komfortabel. Det er oplagt at købe en stationcar/kombi eller en SUV, hvis du ønsker at maksimere den tilgængelige lastrumsplads.

Du bør også vælge en bil, der er udstyret med et lastcover, et sådant udstyr er nødvendigt, hvis du ønsker at maksimere sikkerheden. En minivan er også et ret godt valg, især hvis du planlægger at tage hele familien med på indkøbstur.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z