Er Volvo’er svære at bryde ind i?

Sikkerhed er et ord, der er synonymt med Volvo-biler. Gennem årene har Volvo været i stand til at opretholde denne status, især når det gælder beskyttelse af både førere og trafikanter. Men hvad med at beskytte bilen? Er Volvo’er svære at bryde ind i?

Volvo’er er svære at bryde ind i på grund af en konstruktionsmekanisme; dørene er stærke og tæt monterede. De fleste mennesker, især i 80’erne og 90’erne, fandt det svært at bryde ind i en Volvo. Der findes dog dagligt nye metoder til at bryde ind i Volvo’er.

Hvorfor Volvo’er er svære at bryde ind i

Volvo har udviklet funktioner, der skal gøre deres biler sikre for bilister og trafikanter, men de ønsker også, at din bil skal være sikker. Derfor har de lavet dørene stærke og tæt monterede, så folk ikke let kan bryde ind. Dette betyder dog ikke, at folk slet ikke bryder ind i Volvo-biler, men blot at antallet er lavt sammenlignet med andre biler.

Hvor svært det er at bryde ind i en Volvo afhænger hovedsageligt af to ting. For det første, om det er din bil, og for det andet, om det ikke er din bil. Hvad betyder det? En Volvo-ejer, der ønsker at bryde ind i sin bil, vil tage sig god tid til at opnå dette.

Men for dem, der ikke er ejere, vil de i virkeligheden altid ønske at komme ind rigtig hurtigt. Mens de forsøger at komme ind hurtigt, gør frygten for at blive fanget det sværere for dem.

En Volvo er ikke en bil, som du kan bruge hvad som helst til din rådighed til at åbne. At komme ind uden nøglen kræver visse færdigheder, værktøj og tid. Hvis disse ikke er på plads, kan det lette job blive svært.

Så hvorfor bryder folk ind i Volvoer?

Årsager til, at folk bryder ind i Volvo’er

En fornuftig ting ville være at åbne bilen stille og roligt med en nøgle eller et nøglefob og gå ind. Men måske er det ikke en mulighed. Så hvorfor bryde ind i en Volvo?
● Ejeren glemmer nøglen eller nøglehåndtaget inde i bilen, især for Volvo-modeller, der låses uden nøgle eller nøglehåndtag.
● Nøglen er knækket
● Nøglehåndtaget er defekt, eller strømmen er gået
● Nøglen eller keyfob’en bliver tabt
● Biltyveri: Tyve, der stjæler folks bil

  Kan du sove i en Volvo XC90?

Sådan kommer du ind i din Volvo uden nøgle/nøglefob

Der er forskellige måder at komme ind i din Volvo på, hvis du bliver låst ude. Men hvilken metode du skal anvende, kan afhænge af, hvorfor du blev låst ude, din bilmodel/årgang, de værktøjer, du har til rådighed, og hvilke ydelser din forsikring dækker.

Der er flere metoder, du kan benytte dig af:

Brug af en Slim Jim

En Slim Jim er en lille metalstrimmel lavet af snorestål, ca. 2-4 cm bred og 60 cm lang. Denne metode er ideel for Volvo-ejere, der har glemt deres nøgler eller nøglering i bilen. Hvis dette sker, betyder det, at din Volvo er en af de modeller, der kan låses uden nøgle eller nøgleknap.

For at åbne døren skal du indsætte dette værktøj i det lille rum mellem dit vindue og dørrammen. Prøv at spotte placeringen af låsen, hold den slanke Jim godt fast, og træk den derefter op. Dette skulle åbne dørene og lade dig komme ind for at hente din nøgle.

Oppustelig kile

Dette værktøj består af en oppustelig del, der kan glide ind mellem en bildør og en vejstrimmel sammen med en håndpumpe. Det bruger luft til at åbne en bil. For at bruge en skal du placere luftpumpetasken mellem døren og vejstriben. Derefter udvides posen ved hjælp af håndpumpen.

Dette skulle skabe et rum, der er bredt nok til, at der kan sættes værktøj ind til at åbne bilen. Den oppustelige kile fungerer som en skruetrækker, men mens en skruetrækker kan lave buler i bilen, vil kilen ikke gøre det. En kvalitetskile er dog ret dyr.

En bøjle

Denne metode er velegnet til en ældre Volvo-model, hvis låse er placeret vandret. Tag en bøjle, ret den til, og drej derefter enden til en krog (L- eller J-form). Placer krogen omkring låsen, hold bøjlen fast og træk den opad. Gå ind i din bil og hent nøglerne.

Fjernoplåsning ved hjælp af dørlås/oplåsningsfunktioner

Denne metode gælder for nyere Volvo’er, der har fjernbetjening til låsning/oplåsning af bilen, f.eks. T8-modellen. Den er praktisk for førere, der har glemt deres nøgle eller nøgleknap i bilen. Funktionen hjælper med at låse, låse op og gøre mange andre ting på din bil. Du kan få adgang til denne funktion ved hjælp af Volvo-appen, apple watch eller Volvo On Call call center.
Volvo App
Sådan låser du din bil op ved hjælp af Volvo-appen:

  1. 1. Sørg for, at appen er opdateret med de nødvendige oplysninger, der allerede er indstillet
  2. Log ind i appen
  3. Vælg døre og vinduer
  4. Tryk på oplås (der er et hængelåsesymbol)
  5. Indsæt din adgangskode
  6. Du bør modtage en meddelelse på din statuslinje om, at din bil er ved at blive låst op.
  7. Appen vil bede dig om at åbne bilens bagklap for at låse de andre døre op. Du skal åbne bagklappen inden for to minutter, ellers låser bilen igen.
  Hvad er almindelige problemer med Volvo?

Apple-ur
Hvis du vil bruge denne funktion, skal du sikre dig, at dit Apple Watch er synkroniseret med din smartphone, og at softwaren til dit Apple Watch er opdateret. Sørg også for, at din pinkode allerede er indstillet, og følg derefter den samme proces, som appen bruger til at låse bilen op.

Volvo på opkald
Det eneste du skal gøre er at ringe til Volvo On Call på 1-855-399-1576 og bede dem om at låse din bil op.
Operatøren vil bede om en firecifret pinkode, som du skal have indstillet, før du blev låst ude. Når du har oplyst denne pinkode, låser Volvo callcenter din bil op.

Brug af en låsesmed

Denne metode er ideel for folk, der har mistet eller glemt deres nøgler eller nøglehåndtag i deres Volvo. En låsesmed har alle de værktøjer og færdigheder, der skal til for at åbne din bil uden at forårsage lakskader. De kan også lave en ny nøgle til dig (hvis du har forlagt din). Men du skal bevise, at du er bilens ejer ved at vise identitetspapirer.

Andre metoder

Andre metoder kan være at bruge en skruetrækker eller at knuse det nederste rudeglas for at komme ind. Skruetrækkere, der ikke bruges forsigtigt, vil beskadige bilens indvendige/udvendige dele. Selv om disse metoder kan hjælpe dig med at komme ind, skal du efterfølgende bruge penge på at reparere skaderne på bilen.

  Hvad er den mest populære Volvo-model?

Ring til Volvo bilhjælp

Volvo har kundeservicecentre. Hvis din bil ikke har fjernbetjening til låsning/oplåsning, kan du ringe til Volvo kundeservice for at få hjælp. Der vil komme en person og hjælpe dig. Men du skal fremlægge bevis for, at du ejer bilen.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvilke Volvo-modeller er de sværeste at bryde ind i?

Alle Volvo-døre er bygget stærkt og sidder tæt. Hvor let eller svært det er for en at bryde ind afhænger af den anvendte metode og ejeren. En tyv, der har travlt med at bryde ind, gør opgaven vanskelig. Værre er det, hvis han ikke har det rette værktøj/den rette færdighed.

Dette kan sammenlignes med en ejer, der har alle de nødvendige papirer til at bevise, at han ejer bilen. Han vil omhyggeligt bruge det rigtige værktøj til at åbne sin bil uden frygt. Han kan ringe efter vejhjælp eller endda kontakte Volvo kundeservice for at få hjælp.

Kan en tyv bryde ind i min Volvo?

Ja, en tyv kan bryde ind i din Volvo. Det kan være svært, men ikke umuligt. Efterhånden som producenterne gør fremskridt inden for bilbeskyttelsesteknologi, søger disse tyve også efter nye måder at stjæle på. Gør din del for at holde din bil sikker. Installer et alarmsystem, hvis du ikke har et, parker dine biler forsigtigt, og opbevar værdigenstande i bilen uden for synsvidde.

Hvad skal jeg gøre, hvis nogen stjæler min Volvo?

Anmeld tyveriet til din lokale politistation. De burde kunne spore bilen ved hjælp af den sporingsenhed, der er installeret i din bil. Der findes også Volvo-nøglehåndtag, som hjælper dig med at spore din bil. Så længe du har den med dig, kan du få bilens placering og andre oplysninger om køretøjet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z