Hvorfor stoppede Volvo med at fremstille xc70?

Volvo er populært kendt for sine sikre biler. Desværre er dette mærke også kendt for at have nogle af de mindst pålidelige biler. XC70 er blandt de mindst pålidelige biler, som Volvo nogensinde har lavet. Men hvorfor stoppede Volvo med at lave XC70 stationcar?

Volvo stoppede med at lave Volvo XC70, fordi konkurrerende modeller som Volkswagen Golf SportWagen og Subaru Outback var mere overkommelige. Som følge heraf var salget meget lavere end det, som Volvo havde forventet. Desuden var XC70 også blandt de mindst pålidelige stationcars på det tidspunkt.

Ud over at være mindre pålidelig havde Volvo XC70 en dårlig brændstoføkonomi og en akavet håndtering sammenlignet med sine konkurrenter. Alt i alt var denne bil velbygget til alle terræner. Derudover var det en raffineret kørsel med masser af plads, og den var attraktiv. Desuden gav de 18-tommers alufælge den et sporty look.

Funktioner i Volvo XC70

Volvo XC70 blev introduceret på markedet i slutningen af 1996. Volvo introducerede tre modelrækker, som omfatter Volvo S70, V70 og V70. S70 var en sedan, mens V70 var en stationcar. I 2002 skiftede V70 XC cross-country-versionen sit navn til XC70.

Ligesom sine konkurrenter var XC70 bygget til alle terræner med et robust firehjulstræk. Den 5-dørs stationcar var smukt designet og meget tiltalende for øjet. Oven i købet har den et luksuriøst interiør, svarende til andre high-end Volvo-modeller.

Desuden var denne bil udstyret med en 5-cylindret rækkemotor på 2, 461 cc turbodieselmotor. Desuden havde den en 5-trins manuel eller 4-trins automatisk transmission med mulighed for FWD- eller AWD-systemer. Og med en akselafstand på ca. 267 cm var denne bil noget lang.

  Hvad er sikrest, Volvo eller Audi?

Når det gælder sikkerhed, var Volvo XC70 uden tvivl en af de sikreste stationcars på vejen. Den var udstyret med bysikkerhed, blindvinkel, børnesikkerhedslåse bagtil, advarsel om lavt dæktryk, stabilitetskontrol, traction control, vognbaneadvarsel og bakkamera.

Var den sidste generation af Volvo XC70 på højde med konkurrenterne?

Selv om Volvo XC70 blev stoppet permanent, var den en flot bil med fremragende funktioner. For eksempel kom Volvo XC70 fra 2016 i tre forskellige trimmingsniveauer. Disse er T5, T5 Premier og T5 Platinum. Basismodellen var T5, som havde grundlæggende funktioner.

Volvo XC7 T5 kom med en 7-tommers skærm til infotainmentsystemet, fartpilot, Bluetooth, automatisk nødbremsning ved lav hastighed, Wi-Fi, opvarmede forsæder og satellitradio. I modsætning til de andre højere trims var denne basismodel ganske overkommelig.

Købere, der var interesseret i en mere luksuriøs kørsel, valgte T5 premier med flere ekstra funktioner. Disse omfatter bl.a. et månetag, læderindtræk og navigation. T5 Platinum var derimod endnu mere luksuriøs end T5 Premier. Denne trim tilføjede funktioner som et førsteklasses Harman Kardon-system, adaptive forlygter og overvågning af blinde vinkler.

Ud over at tilbyde disse fremragende trimminger leverede Volvo også to pakker: Proximity-pakken og teknologipakken. Nærhedspakken indeholder nøglefri adgang med nærhedskontrol, elektrisk bagklap og bakkamera. På den anden side gav teknologipakken en række aktive sikkerhedsfunktioner.

Bortset fra at konkurrenterne tilbyder bedre og billigere køretøjer, havde Volvo XC70 mange funktioner, som køberne elsker i stationcars. Ikke desto mindre var denne bil ret dyr med en startpris på omkring 39.500 dollars for basismodellen. T5 Platinum havde en startpris på ca. 48.100 dollars.

Hvilken bil erstattede Volvo XC70 stationcar?

Efter at være blevet udgået i 2016 introducerede Volvo en ny bil, Volvo V90 SUV’en. På trods af at V90 blev introduceret samme år, som XC70 blev udgået, erstattede den aldrig førstnævnte. I 2017 introducerede Volvo en ny stationcar cross country, kendt som Volvo V90 Cross Country wagon. Det er den bil, der erstattede XC70.

  Hvilken model erstattede Volvo XC70?

Volvo V90 Cross Country Wagon blev designet til at bryde hullet mellem V90 Wagon og V90 SUV’en. Ligesom XC70 blev V90 Cross Country Wagon bygget til at trives i alle terræner. Den er dog noget større end den udgåede XC70.

Egenskaber ved V90 Cross Country

I modsætning til sin forgænger er Volvo V90 storslået konstrueret med et lækkert design og finish. Oven i købet kommer den med et væld af luksusfunktioner, og det er en af de bedste stationcars på markedet. Desuden kan den cruise på alle terræner med stor lethed.

Volvo V90 Cross Country kan prale af et AWD-system med en frihøjde på 204 mm. Det viser, at du ikke får problemer, når du er ude på terræn. Derudover har den en enestående trækkapacitet for sin størrelse på 2.400 kg. Desuden er den teknologisk avanceret med funktioner som rigelig førerassistance og en bordlignende infotainment-touchscreen.

Men med al den glamour og luksus er denne bil ikke billig. Du skal punge ud med omkring 50.000 dollars for dens 2021-model. I betragtning af de funktioner, du får, er den hver en mønt værd at bruge på den.

FAQ

Er brugte Volvo XC70 gode biler?

Ja, brugt Volvo XC70 er en god brugt bil. Ikke desto mindre skal du vedligeholde den ordentligt for at undgå at få hyppige problemer. Før du køber denne bil, skal du også sikre dig, at ejeren har vedligeholdt den ordentligt, så den ikke giver dig en masse hovedpine.

  Hvorfor er brugte Volvo'er så billige?

Er det dyrt at vedligeholde en Volvo?

Ja, det er meget dyrt at vedligeholde en Volvo. I gennemsnit skal du måske bruge over 12.000 dollars om året på at vedligeholde din Volvo. Det er dog lidt billigere sammenlignet med vedligeholdelse af en Mercedes med en årlig omkostning på 12.900 dollars og en BMW med en årlig omkostning på 17.800 dollars.

Hvor mange kilometer holder en Volvo?

Uanset hvilken type bil du kører, afhænger dens holdbarhed normalt af, hvor godt du vedligeholder den. Når det er sagt, vil en Volvo, der bliver passet ordentligt, holde i over 20 år eller mere end 200.000 miles. Men hvis du kører en mere pålidelig Volvo-model, kan du endda nå over 300.000 miles.

Konklusion

Hovedårsagen til, at Volvo stoppede med at fremstille Volvo XC70, var den hårde konkurrence fra konkurrerende stationcarbiler som Subaru Outback og Volkswagen Golf SportWagen. I modsætning til Volvo XC70 var disse to stationcars mere pålidelige og havde en bedre håndtering.

Volvo har imidlertid udviklet Volvo V90 Cross Country Wagon som en erstatning for XC70 Wagon. Selv om denne bil stadig halter i forhold til pålidelighed, er den lidt bedre og mere rummelig end XC70.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z