Hvad er sikrest, Volvo eller Audi?

Selv om begge biler er blevet rangeret ret godt i sikkerhedskategorien, overgår Volvo Audi i sikkerhedskategorien.

Volvo har gjort sig bemærket, når det gælder sikkerhedsfunktioner. De startede bogstaveligt talt deres virksomhed for at give bedre sikkerhed til deres kunder. Audi har også eksisteret i et stykke tid og er ret god til sikkerhedsforanstaltninger. De kan dog ikke helt konkurrere med Volvo i forhold til sikkerhedsfunktioner.

Bilers sikkerhedsfunktioner

Bilsikkerhed betyder grundlæggende, hvordan en bil håndterer enhver form for sammenstød. Bilsikkerhed har altid været en vigtig prioritet for mange mennesker, og bilens sikkerhedsfunktioner er blevet opdelt i to typer, aktive sikkerhedsfunktioner og passive sikkerhedsfunktioner.

Aktive sikkerhedsfunktioner

Aktive sikkerhedsfunktioner består af de faktorer, der er nyttige, før en bil kører galt. De kan også kaldes foranstaltninger til forebyggelse af biluheld. De omfatter ting som f.eks. køretøjets vægt, tyngdepunkt, balance og håndtering samt bedre indstilling af førersædet og dækgreb.

Sikkerhedsudstyr, der betragtes som aktiv sikkerhed, omfatter kollisionsadvarsel, elektronisk stabilitetskontrol, bakkesensorer og et antiblokeringssystem.

Passive sikkerhedsfunktioner

Disse funktioner er praktiske, hvis en bil kommer galt af sted. Disse systemer aktiveres automatisk ved kollisionen for at bidrage til at mindske skader og give passagererne sikkerhed. Passive sikkerhedsfunktioner omfatter lamineret glas, airbags, elektroniske fodgængerbeskyttelsessystemer og sikkerhedsseler.

Prøvningsmetoder

Der findes flere organisationer, der tester biler og giver dem vurderinger baseret på deres sikkerheds- og kollisionsforebyggende funktioner. Nogle af de kendte organisationer er IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) og NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

Biler gennemgår en streng testfase og testes med frontale, bagudrettede og sidekollisionstestscenarier. Disse organisationer vurderer derefter bilerne ud fra deres effektivitet i disse tests.

  Skal jeg lease eller købe en Volvo?

Audi sikkerhedsvurderinger

Audi har klaret sig rigtig godt med hensyn til sikkerhedsfunktioner, og de er blevet rangeret anstændigt på det seneste. I 2021 modtog nogle Audi-modeller endda topsikkerhedspriser fra IIHS. Otte af deres modeller er blevet rangeret i IIHS-ranglisterne. Det gør Audi til et ret sikkert mærke. De prisbelønnede biler omfatter A5 Sportsback, Q8, e-tron og A6.

Audi sikkerhedsfunktioner

Audi har på det seneste forbedret sig i kategorien bremser. Det har også indført pre-sense førerassistentteknologi. Denne teknologi bruger kameraer og kan advare føreren om eventuelle potentielle ulykkessituationer. Ved hastigheder under 25 mph kan den forhindre alvorlige ulykker. Den kan også beskytte fodgængere, når bilen kører med en hastighed på op til 52 mph.

Audier er også udstyret med adaptiv fartpilot og et top view-kamerasystem. Dette system hjælper føreren med at holde en sikker afstand til andre biler. Tyske biler har altid været gode med hensyn til sikkerhedsforanstaltninger, og Audi beviser det.

Volvo sikkerhedsvurderinger

Volvo, den fornuftige svenske virksomhed, som den er, har altid været et varemærke for bilsikkerhed. Sikkerhed har altid været deres førsteprioritet, og deres biler er hvert år blevet klassificeret med fem stjerner. Volvo XC90 blev belønnet med fem stjerner af NHTSA og er en af de sikreste biler i verden. IIHS rangerede også Volvo V60’eren i deres top safety pick+ netop i år.

Volvo har i årevis gjort sikkerheden i deres topklassebiler til en prioritet med fokus på strukturel integritet og sikkerhedsfunktioner. Blandt Volvos lille udvalg af syv biler er de alle blevet tildelt sikkerhedspriser i deres egne kategorier.

  Har Volvo en superbil?

Volvo sikkerhedsfunktioner

Volvo var den første bilproducent til at opfinde nogle sikkerhedsfunktioner som f.eks:

 • Et informationssystem for blinde vinkler
 • Fodgængerdetektion med bremsning
 • Trepunktssikkerhedsseler
 • Bagudvendt barnesæde
  Volvo bruger ekstra højstyrke karosserimateriale for at give et ekstraordinært beskyttelsesbur. Alle Volvo’er er udstyret med standard sikkerhedsfunktioner som f.eks:
 • Elektronisk stabilitetskontrol
 • Styring af rullestabilitet
 • Driver Alert Control
 • Oppustelige gardiner
 • Beskyttelse mod piskesmæld
 • Støtte til vognbaneoverholdelse

Hvilken er sikrere? Volvo, helt sikkert.

Audi opnåede en gennemsnitlig USN Safety Score på 9,56 ud af 10. Det er en ret god score med hensyn til sikkerhed. Volvo scorede dog en meget højere gennemsnitlig USN Safety Score på 9,90/10. IIHS- og NHTSA-ranglisterne har også altid rangeret Volvo som en af de bedste.

I sidste ende har begge biler ret gode sikkerhedsfunktioner og kollisionsforebyggelse, men Volvo vinder bare kampen. Volvo har en lang historie med at sikre sine kunder sikkerhedsforanstaltninger af den bedste kvalitet. Måske vil Audi på et tidspunkt i fremtiden overgå Volvo, men indtil videre vinder Volvo komfortabelt.

FAQ

Hvad er de sikreste biler?

Selv om sikre biler kan bidrage til at forebygge ulykker og minimere skader, afhænger bilens sikkerhed i sidste ende af føreren. Der findes nogle meget sikre bilmærker som Volvo, Genesis og Toyota. Nogle af de sikreste modeller i forskellige bilmærker omfatter bl.a:

 • Volvo XC90
 • Toyota Camry
 • Tesla Model 3
 • Genesis G90
 • Honda Insight
 • Audi A6

Hvad er de mindst sikre biler?

Nogle af de seneste bilmodeller, der har haft sikkerhedsproblemer, omfatter:

 • Ford Fiesta- IIHS observerede 141 dødsfald blandt førere pr. million.
 • Hyundai Accent – IIHS har konstateret 116 dødsfald blandt førere pr. million.
 • Chevrolet Sonic kompakt sedan- IIHS har observeret 98 dødsfald blandt førere pr. million.
  Hvilken Audi SUV er den bedste?

Hvad er nogle sikkerhedstips til biler?

Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Selv den sikreste bil kan ikke beskytte dig, hvis du er en hensynsløs og uforsigtig bilist. Følg disse sikkerhedstips for at hjælpe med at forebygge ulykker.

 • Hav altid dit fokus på vejen.
 • Kontroller altid dine dæk før enhver længere rejse.
 • Kontroller dine lygter.
 • Kontroller altid brændstof- eller batteriprocenten.
 • Vær altid forudsigelig, og undgå pludselige opbremsninger.
 • Spænd altid sikkerhedsselen.
 • Brug altid blinklys.

Sådan vælger du en sikker bil

Du har masser af muligheder for at finde en sikker bil. Tjek om den har grundlæggende sikkerhedsfunktioner som f.eks. ABS-bremser og airbags. Du kan også kigge på anmeldelser af biler på websteder med bilvurderinger som JD Power. Og selvfølgelig kan du tjekke IIHS’s og NHTSA’s sikkerhedsvurderinger.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z