Hvad er sikrest, Tesla eller Volvo?

Både Tesla og Volvo er førsteklasses med hensyn til sikkerhed, men Volvo er en smule bedre end Tesla.

Volvo har altid været en standard for sikkerhed i bilindustrien. Den har skabt sig et navn på markedet for sikkerhed og pålidelighed. Volvo begyndte at fremstille biler udelukkende for at sikre de bedste sikkerhedsfunktioner for sine kunder. Tesla har dog også vist sig at lave ekstremt sikre biler med førsteklasses sikkerhedsfunktioner.

Bilsikkerhed defineres grundlæggende ved, hvor dygtig et køretøj vil vise sig at være i tilfælde af en ulykke. Bilsikkerhed er konstant er en topprioritet for mange mennesker, så moderne biler indeholder mange avancerede sikkerhedsforanstaltninger, herunder både aktive og passive sikkerhedsfunktioner.

Tesla sikkerhedsvurderinger

Tesla er primært berømt for sine elbiler og Elon Musk, men sikkerhedsfunktionerne er også i topklasse. Tesla-biler er jævnligt blevet klassificeret af IIHS som topsikre biler, og flere Tesla-biler er også blevet vurderet med 5 stjerner af NHTSA. NHTSA-klassificeringerne er baseret på kollisionstest på hver side af bilen.

Tesla Model Y har altid været en meget sikker bil. Den har med succes klaret alle testene fra NHTSA, som gav den 5 stjerner. Model Y anses ofte for at være den sikreste Tesla-bil. I 2021 blev Tesla Model 3 også udvalgt af IIHS i kategorien Top Safety Pick+ af IIHS.

Tesla sikkerhedsfunktioner

Tesla laver sine biler med sikkerhed som højeste prioritet og designer bilerne for at minimere risikoen for ulykker og sammenstød. Batteripakken er placeret i bunden af bilen, hvilket giver dem høj beskyttelse mod væltninger. Tesla-biler har også en patenteret sidedørskonstruktion, der beskytter passagererne i tilfælde af en sidekollision.

Den strukturelle integritet er også fremragende i Tesla-biler. Da Tesla kun fremstiller elbiler, har de ingen motorer hverken foran eller bagpå. Det giver dem mulighed for at placere et ekstra rum foran og bagpå bilerne, hvilket reducerer passagerernes risiko for personskader. Sidst, men ikke mindst, er alle Tesla-biler udstyret med ret gode airbags med sideairbaggardiner.

  Hvad er så specielt ved Tesla?

Volvo sikkerhedsvurderinger

Den svenske virksomhed Volvo har altid været et topnavn for sikre biler. De har arbejdet på sikkerhedsfunktioner siden deres begyndelse.

Mange non-profit bilsikkerhedsorganisationer har konstant rangeret Volvos meget godt og givet dem fem stjerner. For eksempel har NHTSA for nylig rangeret XC90 med fulde stjerner. Og IIHS rangerede hele Volvos sortiment som Top Safety Pick+. XC90 anses for at være en af de sikreste biler, der nogensinde er bygget.

Volvo producerer et lille udvalg af biler, men de sørger for, at de alle er de bedste med hensyn til sikkerhedsfunktioner. Volvo har bogstaveligt talt centreret sin markedsføringskampagne om bilens sikkerhedsfunktioner og om hvor vigtig bilens sikkerhed er.

Volvo sikkerhedsfunktioner

Volvos ry inden for sikkerhedssegmentet er ikke opstået på bare én dag. De har arbejdet hårdt for at levere de bedste sikkerhedsfunktioner nogensinde og har endda opfundet nogle sikkerhedsfunktioner helt fra bunden. De originale Volvo-sikkerhedsfunktioner omfatter selepude, fodgængerdetektion, trepunktssele og et bagudvendt barnesæde.

Ud over disse funktioner har Volvo alle de andre standardsikkerhedsfunktioner, som normalt findes i de fleste luksusbiler. Volvo bringer dem dog op på et nyt niveau. De sikkerhedsfunktioner, der fås i alle Volvo-modeller, omfatter bl.a. oppustelige gardiner, stabilitetskontrol ved rulning, piskesmældbeskyttelse, elektronisk stabilitetskontrol, driver alert control og vognbanehjælp.

Volvo vs. Tesla: Begge er meget sikre, men Volvo er mere sikker

Tesla havde en gennemsnitlig USN Safety Score på 9,80/10. Det gør Tesla helt klart til en af de sikreste bilproducenter. Volvo, der er den sikreste og mest pålidelige virksomhed, scorede dog en højere 9,90 ud af 10 i deres USN Safety Score. Andre sikkerhedsvurderingsorganisationer, som IIHS, Euro NCAP, ANCAP og NHTSA, placerer alle Volvo lidt højere end Tesla.

  Er Volvo mere pålidelig end Audi?

I sidste ende er begge mærker fremragende, når det gælder om at garantere sikkerheden for deres kunder. Volvo har en lille fordel i forhold til Tesla på grund af sin lange historie inden for sikkerhedsmålinger. Volvo har lavet de sikreste biler i årtier. Tesla er dog stadig ny i branchen og er først begyndt at producere biler i 2008. Så Tesla overgår måske Volvo en dag i fremtiden, men indtil videre er Volvo foran med hensyn til sikkerhed.

FAQ

Er elbiler sikre biler?

Folk er bekymrede over kortslutningen af batterierne i elbiler. I elbiler anvendes litium-ion-batterier, som kan kortsluttes, hvis batteriet beskadiges. Ikke desto mindre er chancerne ret små. De er forholdsvis mere sikre end benzinbaserede motorer.

Et andet spørgsmål vedrørende elbiler er deres kilometervækst. Folk frygter, at deres bilbatteri kan blive drænet, når de er væk hjemmefra og efterlade dem strandet. Men selv den billigste elbil, Nissan Leaf, har en rækkevidde på omkring 150 miles batteri, hvilket er tilstrækkeligt til bybrug. Du skal blot planlægge i forvejen for at undgå, at dit batteri løber tør.

Kan vi tilføje sikkerhedsfunktioner til vores biler?

Det er muligt at tilføje yderligere sikkerhedsfunktioner til gamle biler. Sikkerhedsudstyr fås som eftermarkedsprodukter, der kan tilføjes til din bil. Nogle af disse ekstraudstyr er endda billigere end de indbyggede sikkerhedsudstyr.

Hvad er nogle organisationer, der måler bilsikkerheden?

Der findes flere non-profit organisationer til måling af bilsikkerhed, bl.a:

 • National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) – USA
 • Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) – USA
 • Royal Society for the Prevention of Accidents – Storbritannien
 • Association for Safe International Road Travel (Sammenslutningen for sikker international færdselsrejse)
  Hvor mange år holder en Tesla?

Hvad er sikkerhedstestmetoderne?

Flere nonprofit-organisationer udfører sikkerhedstest for alle bilmodeller. Bilerne får vurderinger baseret på deres sikkerheds- og kollisionsforebyggelsesfunktioner. Disse funktioner behandles gennem strenge testfaser. Bilerne testes med frontale, sidekollisioner og kollisioner bagfra.

Bilernes sikkerhedsfunktioner vurderes derefter ud fra deres præstationer i testene. De mest kendte organisationer i disse henseender er IIHS og NHTSA.

Hvad er aktive og passive sikkerhedsfunktioner?

Aktive sikkerhedsfunktioner
De aktive funktioner er dem, der forhindrer en bilulykke, før den sker. Disse funktioner er blevet tilføjet for at maksimere førerens og passagerernes sikkerhed. Disse funktioner omfatter bl.a:

 • Bedre justering af førersædet
 • Køretøjets tyngdepunkt
 • Køretøjets balance og håndtering
 • Køretøjets vægt
 • Bedre vejgreb i dækkene
  Visse former for sikkerhedsudstyr betegnes også som aktive sikkerhedsfunktioner:
 • Antiblokeringssystem
 • Elektronisk stabilitetskontrol
 • Advarsel om kollision
 • Parkeringssensorer bagtil
  Passive sikkerhedsfunktioner
  Disse er de funktioner, der beskytter passagererne i tilfælde af en ulykke. Disse funktioner kan redde liv og omfatter ting som f.eks:
 • Airbags
 • sikkerhedsseler
 • Lamineret glas
 • Elektronisk fodgængerbeskyttelsessystem

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z