Er Volvo mere pålidelig end Tesla?

På grund af flere almindelige problemer, der findes i Tesla-køretøjer, anses Volvo for at være mere pålidelig end Tesla.
I henhold til ranglister over større bilmærker ligger Tesla ofte meget lavere end Volvo. Pålidelighed er hovedårsagen til Teslas lave score i Consumer Reports og JD Power sammenlignet med Volvo, som har et godt ry for at være et sikkert og pålideligt mærke.
Men hvis vi udelukkende sammenligner Volvos elbiler med Teslas, vinder Tesla klart i kategorien af elbiler.

Leder du efter pålidelighed

Når de fleste mennesker leder efter en ny bil, tager de fleste mennesker hensyn til den potentielle pris for reparation af deres bil og leder efter en bil med lave reparationsregninger. Det er også vigtigt, hvor ofte en bil går i stykker eller skal repareres.
En anden meget vigtig faktor, når det gælder pålidelighed, er, hvor godt bilen er blevet vedligeholdt, hvis du køber den brugt. Den måde, hvorpå en bil er blevet passet, er i høj grad med til at bestemme, hvor pålidelig den vil være i det lange løb.

Elektrisk bils pålidelighed: Færre dele og færre reparationer

Elbiler har generelt færre bevægelige dele og ingen motor at administrere, så de er meget mere omkostningseffektive at vedligeholde. De har typisk meget billigere reparationsregninger end traditionelle biler på grund af mindre slid på delene. Elbiler behøver heller ikke nogen olieskift, og de behøver heller ikke at beskæftige sig med tilstoppede ventiler eller udskiftning af pakninger og luftfiltre.
Elbiler fører helt sikkert til langsigtede besparelser, når det gælder typiske reparationsregninger. Pålideligheden afhænger dog af brugernes tilfredshed og bilens konsistens.
Det største problem med hensyn til pålideligheden af elbiler er udskiftning af batterier, hvilket er ret dyrt. Jo længere bilen kører, jo kortere bliver dens rækkevidde. På et tidspunkt vil batterierne ikke kunne opsamle en opladning.
Når det er sagt, slides lithium-ion-batterierne i EV’er ikke for hurtigt ned. Der er et gennemsnit på 100.000 miles, før den viser et betydeligt fald i rækkevidden.

  Er Tesla en pålidelig bil?

Teslas pålidelighed er tvivlsom

Ifølge Consumer Reports’ vurderinger har Tesla altid scoret ret lavt i pålidelighedsvurderinger. Og det er ikke kun med en eller to Tesla-modeller, men faktisk lider næsten alle deres modeller.
Den nuværende Tesla Model X fik kun en score på to ud af fem i pålidelighed. Det samme er tilfældet med Model Y og Model 3. Model Y opnåede aldrig engang mere end en vurdering på én ud af fem, og Model 3 opnåede fire ud af fem kun én gang.

Problemer med Tesla

Tesla fik rapporteret 205 problemer pr. 100 køretøjer. Det er langt det mest af alle bilmærker. Hvad er disse problemer så?
Tesla er kendt for fejl i byggekvaliteten. Dette problem er blevet rejst af mange kunder såvel som af tekniske folk. I 2018 gennemgik ekspertkonsulent i bilteknik Sandy Munro bilerne ved at sige, at kvaliteten var endnu lavere end en Kia fremstillet i 90’erne.
Bortset fra dette er andre problemer som dårlig maling eller ujævne mellemrum mellem udvendige paneler også almindelige i Tesla-biler. I et interview med Munro har selv Teslas administrerende direktør Elon Musk erkendt disse problemer.

Volvo: Et ry for pålidelighed og sikkerhed

Volvo har altid været et varemærke for sikkerhed. Volvo tilbyder sine kunder CPO-programmet (Certified pre-owned) for biler, som anslår bilens levetid. Volvo er måske det eneste bilmærke, der begyndte at lave biler for at sikre sine kunder de bedste sikkerhedsfunktioner.
Volvo er blevet en standard for pålidelighed og sikkerhedsfunktioner. Selv gamle Volvo-biler anses stadig for at være bemærkelsesværdigt pålidelige. Folk er stadig glade for deres Volvo 740-serie og deler deres billeder med deres gamle robuste Volvo’er på nettet.
Hvis vi taler om Volvos elbiler, er de også ret pålidelige. Volvo XC40, Volvos første elbil, opnåede 71 ud af 100 point i JD Powers pålidelighedsvurderinger. Bilen leveres med alle de førsteklasses sikkerhedsfunktioner. IIHS belønnede også bilen med Top Safety Pick+-prisen.

  Hvilken Volvo har massagesæder?

Volvo vs. Tesla

Hvis vi sammenligner Volvo- og Tesla-mærkerne generelt, kan vi nemt sige, at Volvo er mere troværdig og pålidelig. Det skyldes deres lave reparationsrater og bedre byggekvalitet.
Men hvis vi kun taler om Volvos elbiler sammenlignet med Tesla, som kun producerer elbiler, så har Tesla nogle fordele i forhold til Volvo. Tesla har fremstillet deres elbiler siden 2008. De har haft mere forskningstid sammenlignet med Volvo. De har en højere værdi af elbiler end Volvo i forhold til elbiler. De har andre fordele i forhold til Volvo med elbiler, som f.eks:

  • Bedre rækkevidde
  • Bedre ydeevne
  • Bedre tekniske funktioner og infotainmentsystem
  • Bedre garanti
  • Bedre autopilottilstand

FAQ

Har Tesla-biler autopilottilstand?

Tesla-biler leveres med en praktisk autopilottilstand. Autopilottilstanden gør ikke bilen til et selvkørende køretøj, men den er der for at hjælpe føreren. Føreren kan stadig styre bilen. Autopilottilstanden kræver, at føreren har hænderne på rattet, og føreren kan til enhver tid overtage kontrollen.

Hvad er den billigste Tesla på markedet?

Tesla Model 3 er den billigste model på markedet, men den har stadig mange gode funktioner. Den har en lang rækkevidde på 263 miles, og bilens slanke form ser elegant ud. Prisen for basisvarianten starter ved 41.190 dollars. Alle varianter kommer med Teslas store infotainmentskærm som standard. Autopilot-indstillingen kan tilføjes for ekstra 3.000 dollars.

Hvor længe holder en Teslas batteri?

Tesla tilbyder en batterigaranti på 8 år eller 150.000 miles, alt efter hvad der kommer først. Standard Model 3 har en garanti på 100.000 mil. Selv om Tesla hævder, at batteriet stadig har 70 procent af sin levetid ved garantiperiodens udløb.

  Påvirker koldt vejr et Tesla-batteri?

Betyder pålidelighed virkelig noget?

Pålidelighed i biler betyder, at man får det samme resultat med perfekt ydelse hver dag. Konsistensen af en bil betyder mest, når nogen skal stole på et bilmærke. Hvis en bil skal repareres hver anden dag med et dyrt sæt reservedele, er den bil nok ikke for alle.
Men når en ny bil kommer på markedet, er folk normalt ivrige efter at købe den uden at være opmærksomme på bilanmeldelser og vurderinger. På det tidspunkt ignorerer folk normalt pålidelighed og går efter at opleve nye funktioner. Ikke desto mindre kommer pålidelighed til at spille en vigtig rolle, når bilen bliver lidt ældre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z