Hvilken Volvo har massagesæder?

Alle nye Volvo-modeller har mulighed for massagesæder, undtagen Volvo XC40. Volvo er et luksusbilmærke, der tilbyder massagesæder til sine kunder.

Volvos massagesæder har 5 tilstande. Disse tilstande kan ændres fra indstillingerne på frontskærmen. Volvo tilbyder disse massagesæder sammen med andre usædvanligt gode sædejusteringsmuligheder som ventilerede sæder, opvarmede sæder og elektriske sædejusteringer.

Volvo massagesæder

Volvo betragtes som en luksusbilproducent. Da alle luksusbiler tilbyder maksimal komfort for føreren, sørger Volvo også for, at de ikke står bag andre. Volvo tilbyder gode sæder i alle deres biler. Selv om de ikke er så vigtige ved bykørsel, er de usædvanligt nyttige ved lange og stive ture på motorveje.

Volvos massagesæder består af fem oppustelige lommer, der er indbygget i forsæderne. Massagesæderne fungerer ved, at de pumpes op og drænes op bagud for at skabe en bølgelignende bevægelse for at give maksimal komfort. Dette masserer den nederste del af ryggen og skuldrene og lindrer førerens træthed.

Volvo prioriterer som bekendt sine kunder højest, når det gælder sikkerhed og komfort. Derfor har de rådført sig med ortopædkirurgiske kirurger for at designe deres sæder. De har arbejdet sammen med Chalmers University of Technology i Sverige, hvilket har gjort det muligt for dem at lave et af de bedste sæder i bilindustrien.

Fem typer massagemuligheder

Volvo giver en multifunktionel kontrol på siden af forsæderne. Denne betjeningsknap bruges til at vælge hvilken massagetilstand du ønsker på touchdisplayet. Tilstandene kan også ændres i frontdisplayet. Touch-displayet tilbyder først og fremmest en ON/OFF-funktion. Derefter tilbyder det 5 programmer:

 1. Swell
 2. Trin
 3. Avanceret
 4. Lænden
 5. Skulder.
  Intensiteten kan også ændres via displayet ved at vælge mellem tre muligheder: Lav, Normal og Høj.
  Der er også tre muligheder for hastighed: Langsom, Normal og Hurtig.
  Massagen kører i 20 minutter og slukkes derefter automatisk. For at genstarte massagen skal du trykke på genstartmuligheden på skærmen.
  Laver Volvo elbiler?

Andre funktioner

Volvos sæder har NAPPA-læder, som tilbyder ventilerede forsæder. De ventilerede sæder holder førerens tøj frisk. Sæderne tilbyder også andre funktioner, f.eks. elektrisk justering via knapper. Der er tre knapper i bilen til at justere lændestøtte og forkant, til at flytte sædet fremad og bagud og også til at justere ryglænets hældning. Sæderne leveres også med en mulighed for sædevarme.

Næsten alle Volvo’er har massagesæder

Alle moderne Volvo-biler leveres med massagesæder, undtagen Volvo XC40. Volvo tilføjede massagesæder for første gang i 2008. De tilføjede disse muligheder i S80- (nu udgået) og XC90-modellerne. Massagemulighederne blev tilføjet for at øge den generelle komfort for føreren. Dette øgede helt sikkert bilproducentens overordnede komfort og luksus.

I dag tilbyder bilerne endnu bedre massagesæder i XC90, XC60, S90, S60, S60, V90 og V60. Funktionerne er alle de samme i alle biler med tre multifunktionsknapper. Nogle af varianterne og trimmerne mangler muligheden for massagesæder, så tjek alt, inden du køber bilen.

FAQ

Har Volvo sædevarme?

Volvo’er har en sædevarmefunktion i deres biler for at maksimere komforten i køligt vejr. Bilerne har også en mulighed for et opvarmet rat. De opvarmede funktioner kan styres fra displayet foran. For at aktivere eller deaktivere funktionen skal du trykke gentagne gange på knappen.

Der er tre varmeniveauer til stede i bilen, som er belyst med orange felter. Jo højere feltniveauet er, jo højere er temperaturen.

Volvo-biler har også en funktion til automatisk at starte sædevarmen. Denne funktion aktiveres automatisk, når temperaturen i bilen er kold, og indetemperaturen er lavere end 10 °C. Denne funktion kan slås fra i menuen MY CAR i displayet.

  Hvad er almindelige problemer med Volvo?

Sædevarme skal bruges med forsigtighed, da nogle personer kan få forbrændingsskader.

Hvordan fungerer massagesæderne?

Massagesæder har en samling lommer bag sædets betræk. Disse lommer pumpes op og tømmes sekventielt. Denne ryg-til-ryg-bevægelse i sæderne giver komfort og indtryk af, at førerens ryg bliver æltet. De fleste massagesystemer er monteret i ryglænene, men nogle er også monteret i sædets bund.

Er massagesæder i biler nødvendige?

Massagesæder øger helt sikkert komforten og luksussen i en bil, men de er naturligvis ikke nødvendige. De er dog ret nyttige på lange ture på motorvejen, og de kan være med til at lindre førerens træthed, hvilket igen kan forhindre ulykker.

Massagebærende bilsæder betragtes bestemt som en luksus og er dejlige, men disse massagesæder kan ikke hjælpe dig, hvis du har virkelig slemme rygsmerter. De er blot til for at hjælpe ved kørslen. Massagesæder i biler er ikke lige så stærke eller effektive som massagesæder i lufthavne eller indkøbscentre. Men de kan helt sikkert lindre nogle smerter.

Er der kølesæder i biler?

Da klimaanlæg i biler kan påvirke brændstoføkonomien, er kølesæder et bedre alternativ. Sæderne giver en kølende effekt i stedet for at køle hele kabinen, hvilket er meget mere brændstofbesparende. Der er mange biler, som tilbyder denne funktion, bl.a:

 • Audi A4
 • Hyundai Sonata Hybrid
 • Lincoln Continental
 • Cadillac CT6
 • Ford Mustang
  Kølesæderne fungerer med ventilatorer på bagsiden af sædebetrækkene. Disse ventilatorer kan blæse kølet luft ud, men ikke nødvendigvis. Passagererne kan justere køleniveauet til deres egen komfort. Alt i alt er de gode at have på en varm dag.
  Skal jeg lease eller købe en Volvo?

Hvad tilbyder luksusbilsæder normalt?

Da bilindustrien voksede i retning af luksus, begyndte de at producere gode luksussæder for at skille sig ud. Luksusbiler giver i dag stort set alt, hvad man kan forlange af et sæde. Funktionerne omfatter:

 • Massagesæder
 • Opvarmede sæder
 • Kølesæder
 • Ventileret læder
 • Bedre hovedhældning

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z