Laver Volvo elbiler?

Volvo har en vision om at gå helt over til elbiler i 2030. Med lanceringen af Volvo XC40 introducerede Volvo sin første helt elektriske bil. Før Volvos første EV havde Volvo allerede helt skiftet til hybridteknologi. Dette skyldes Volvos forpligtelse til at reducere de globale kulstofemissioner.

Volvos elbiler

Med introduktionen af Volvo XC40 i 2019 trådte Volvo ind på markedet for elbiler. Disse biler tilbyder ren elektrisk strøm med nul kulstofemissioner.
Volvo XC40 tilbyder en 402-hestes motor, der kan køre fra 0-100 mph på kun 4,7 sekunder. Den kan køre en rækkevidde på 418 km ved et fuldt 100 % batteri. Den kan også oplades 80 % på blot 40 minutter.

Volvos præstationsmærke Polestar har også introduceret sit eget EV i 2020, Polestar 2, som er en 5-dørs liftback. Den har et stort batteri på 78 kWh, som kan køre ca. 265 miles med 100 % batteri. Bilen kommer i to varianter, enkeltmotor og dobbeltmotor. Enkeltmotorvarianten giver en ydelse på 231 hk, mens dualmotorvarianten giver et resultat på 208 hk.

Endnu en tilføjelse til Volvos line-up vil blive foretaget i 2022. Volvo C40 er klar til at blive lanceret næste år. Bilen har en rækkevidde på 420 km med 100 % batteri, og den vil indeholde alle Volvos sikkerhedsfunktioner af højeste kvalitet.

Volvos EV-teknologi

Volvo bruger 78-kWh lithium-ion-batteri i XC40 Recharge. Bilen er lavet på Compact Modular Architecture (CMA). CMA bruges ofte til at rumme en XC40 forbrændingsmotor. Den er dog blevet modificeret til at pakke lithium-ion-batterier.

Dette resulterer i en kraftigere bil bygget end på en skræddersyet batterielektrisk (BEV) platform. Dette skyldes, at Volvo hævder, at de var nødt til at bygge denne bil på kun 2 år, da de først annoncerede den i 2017.

  Er Volvo god at lease?

Volvos fremtidsplaner

I 2017 meddelte Volvo, at de kun ville lave biler med el- og hybridmotor. Dette var meget betydningsfuldt, da de stoppede med at lave udelukkende fossilbrændstofbaserede motorer og førte dem til produktionen af deres første EV.

Næste år vil deres elektriske lineup bevæge sig op til to valgmuligheder med afsløringen af Volvo C40. Og ifølge deres ambitioner vil 50 % af de biler, de sælger, være fuldt elektriske i 2025. I 2030 planlægger de endda at stoppe med at fremstille hybrider. Dette vil i sidste ende føre til, at de kun vil sælge elbiler i 2030.

Hvad er elbiler?

Elbiler drives ved at lagre elektrisk energi i batterier. Disse batterier bruges derefter til at drive elmotoren. Elbiler, der bruger batterier, er ofte mere støjsvage, og de har ingen brændstofforbrændingsproces i dem. Dette resulterer i ingen kulstofemissioner gennem bilens udstødning.
Der findes tre typer af elbiler, og Volvo har versioner af alle tre:

  • Fuldt elektriske biler
  • Plug-in hybridbiler
  • Hybridbiler

Koster elbiler mere end benzinbiler?

Typisk er elbiler dyrere end benzinbiler. En nyere undersøgelse fra Consumer Reports hævder dog noget andet. Ifølge dem er elbiler faktisk billigere i det lange løb, når man sammenligner de samlede omkostninger til vedligeholdelse og benzinafgifter. Hvis vi blot ser på benzinbesparelser, kan du spare op til 4.700 dollars i de første syv år.

Driftsomkostningerne varierer afhængigt af køretøjet. Købsprisen er også en vigtig ting at overveje. For eksempel er en Chevrolet Bolt 8.000 dollars dyrere end en Hyundai Elantra GT. Driftsomkostningerne for Bolt er dog 15.000 dollars mindre. Det betyder, at du kan spare op til 7.000 dollars i løbet af en levetid på 200.000 km.

  Er Teslas byggekvalitet ved at blive bedre?

Typisk elektrisk rækkevidde

Rækkevidden for en elbil varierer afhængigt af modellen. Lucid Motors hævdede for nylig, at deres Lucid Air Grand Touring ville have den længste estimerede rækkevidde på 517 miles på en enkelt opladning.

Den tilgængelige bil med længst rækkevidde, der er tilgængelig nu, er dog Tesla Model 3 Long Range. Denne dækker en estimeret rækkevidde på 353 miles. Andre lavbudgetbiler tilbyder en estimeret rækkevidde på minimum 150+ miles. Disse budgetbiler er kun beregnet til byrejser på grund af deres lavere rækkevidde.

FAQ

Er elbiler sikre?

Nogle mennesker er bekymrede over kortslutningen af batterierne. I elbiler anvendes litium-ion-batterier, som kan kortsluttes, hvis batteriet beskadiges. Ikke desto mindre er chancerne for dette ret små. De er forholdsvis mere sikre end benzinbaserede motorer.

Et andet spørgsmål vedrørende elbiler er rækkevidden. Folk frygter, at deres bil kan tømme batteriet undervejs, og at de så vil føle sig strandet. Derfor har selv den billigste elbil, Nissan Leaf, en batterirækkevidde på omkring 150 miles, hvilket er rigeligt til bybrug.

Hvorfor er elektrisk strøm vigtigt?

Den globale opvarmning er et af de største problemer i verden lige nu. Transportsektoren alene tegner sig for 29 procent af drivhusgasudledningerne. Dette omfatter ikke kun køretøjer, men også udvindings-, produktions- og leveringsprocesser. At reducere transportemissionerne er en vigtig opgave på vej mod en grøn fremtid. Elbiler giver mulighed for at minimere kulstofemissionerne og begrænse disse gasser.

  Hvad er den mest pålidelige Volvo?

Hvad er den bedste elbil?

Der er mange muligheder for elbiler, men nogle er bedre end andre. I sedan-segmentet er Tesla S den typiske favorit, hvis du har råd til det. Men hvis du vil gå efter SUV, så er Hyundai Ioniq 5 ret god. Normalt bestemmes den “bedste” bil for dig dog af dine behov og dit budget.

Er elbiler fremtiden?

Ifølge UBS vil 20 % af alle biler, der sælges på verdensplan, være elektriske i 2025. Og det vil vokse op til 40 % i 2030. Til sidst, i 2040, vil alle nye biler, der sælges, være elbiler. Med alle bilmærker, der tager deres spring i el-segmentet, vil de ældre biler baseret på fossilt brændstof på et tidspunkt blive forældede.

Med de stadigt stigende emissionsbestemmelser bliver virksomhederne også mere og mere tiltrukket af elbiler. Dette gør helt sikkert EV til fremtiden for transportindustrien.

Bliver elbiler nogensinde billigere?

Ifølge undersøgelser vil elbiler være billigere end biler baseret på fossilt brændstof i 2027. Med de stadigt stigende emissionsregler overalt vil elbiler på et tidspunkt blive billigere. Vi har allerede set et fald i batteripriserne. Kombineret med dedikerede produktionslinjer vil elbiler helt sikkert snart blive mere overkommelige.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z