Hvilken Volvo har 3 rækker?

Volvo XC90 er den eneste Volvo-bil, der har 3 rækker. Det er en mellemstor luksus crossover SUV. Volvo har lavet stationcars og SUV’er i årevis, men de har først tilføjet den 3. række i den seneste XC90-model. Der er adgang til den tredje række fra bagdørene ved at klappe bilens 2. række sammen.

Volvos historie med familievenlige biler

Volvo har en historie med at lave store familiebiler. De lavede tidligere Volvo 740 GLE, som var et stort hit, og 700-serien bruges stadig af mange mennesker i dag. Den var dog ikke udstyret med tredje række. Derefter introducerede Volvo V70-vogne, som heller ikke havde nogen tredje række. Alle disse biler var hit-sælgere, men de manglede alle tredje række for maksimal familiekomfort. Volvo havde dette i tankerne, da man designede XC90.

Volvo XC90

Volvo introducerede XC90 SUV’en i 2002 som en crossover SUV i mellemstørrelse og luksusklasse. Den blev fremstillet på Volvo P2-platformen, som var den samme platform, som Volvo også brugte til andre biler, f.eks. til V80-serien.

Volvo’s tredje række

Den tredje række på den nyeste XC90-model er meget komfortabel. Adgangen til tredje række er også forholdsvis let. Bilens bagdøre giver adgang ved at klappe sæderne på 2. række ned. Den 7-sæders XC90’s tredje række giver plads til to personer med to individuelle sæder.

Sæderne er ret rummelige og kan nemt bruges af en passager, der er op til 1,5 meter. Tredje række kan også klappes ned, ligesom anden række, hvilket giver et ret stort lastrum til brugerne. Denne rummelige SUV er rummelig og har mange sikkerhedsfunktioner, og derfor er den blevet betegnet som “verdens sikreste familie-SUV”.

  Hvad er almindelige problemer med Volvo?

Første generation (2002-2014)

Første generation af XC90 kom i to udstyrsniveauer 2.5T og T6. 2.5T-versionen havde en 2,5-liters “T5”-motor med turboladet linje fem. Den gav en ydelse på 208 hk (155 kW). T6-versionen havde en 2,9-liters twin-turboladet inline-seks-motor med to turboladede motorer, som ydede 268 hk (200 kW).

2.5T-versionen kom med forhjulstræk og valgfrit firehjulstræk, mens T6-varianten kun kom med en mulighed for firehjulstræk. Bilen blev en succes og vandt North American Car of the Year og Motor Trend Magazine’s Sport/Utility of the Year for 2003. Den blev betegnet som en familiebil fra starten.

Anden generation (2015-nuværende)

Volvo begyndte at sælge anden generation af XCX90 i 2015. Denne gang var bilens platform baseret på SPA-teknologi (Scalable Product Architecture), en stærkere platform, som helt sikkert forbedrede bilens sikkerhed og effektivitet. Alle udstyrsniveauer kom med den samme motor med 2,0-liters firecylindrede Drive-E-drivlinjer og Volvos otte-trins Geartronic-gearkasse med otte gear.

Bilprogrammet havde to gasmotorer og to dieselmotorer. Gasmotoren havde en twincharged 320 hk T6 med et drejningsmoment på 400 nm og en turboladet 254 hk T5 med et drejningsmoment på 350 nm. Dieselmotoren havde en twin turbo 235 hk D5 med et drejningsmoment på 470 nm og en turboladet 190 hk D4 med et drejningsmoment på 400 nm.

Topmodellen hybrid blev også introduceret for første gang i XC90. Hybridversionen kom med en kraftigere motor med en elmotor. Den producerede 400 hk og et drejningsmoment på 640 nm. Hybridmodellen har et 11,6 kWh lithium-ion-batteri. NHTSA gav den en samlet vurdering på 5 stjerner, og Euro NCAP vurderede den også som “bedst i klassen”.

  Er Volvo mere pålidelig end Audi?

Den anden generation af XC90 fås med tre udstyrsniveauer at vælge imellem: Momentum, R Design og Inscription. I 2017 blev der indført endnu et trimniveau ved navn T8 Excellence. Denne blev dog udgået i 2020. Dette fulgtes op ved at modtage XC90, en midtvejsfacelift i 2021. Volvo producerer nu kun hybridversionen.

Design og funktioner

Anden generation af XC90 kom med et nyt design og en dobbelt wishbone-frontophæng. Der er også et valgfrit valg af elektronisk styret luftaffjedring i de nye modeller. Interiøret har et 9-tommers infotainmentsystem. Lydstyrken og andre ting kan styres på rattet.

Sæderne på første række er udstyret med sidebolster, sædepudeforlængelser og en massagefunktion. Bilen har også et luftrensningssystem. For at gøre det lettere for føreren er bilen også udstyret med et 360°-visningssystem. Selvfølgelig har XC90 også alle de førsteklasses sikkerhedsfunktioner, som Volvo tilbyder, herunder Intellisafe-funktionen, som er et varemærke for alle Volvo-biler.

Volvos fremtidige familieplaner

Volvo vil lancere en fuldt elektrisk version af XC90 i 2022. Det betyder helt klart, at de ikke har tænkt sig at afvikle den, i hvert fald ikke i den nærmeste fremtid. Salget af denne bil er også en succes for Volvo. Forhåbentlig beholder de den tredje række i 2022 XC90-modellerne.

FAQ

Hvilke andre biler har en 3. række?

Der er mange muligheder på markedet for biler med 3 rækker. De fleste af dem er lavet til familier, så de er alle udstyret med de nyeste sikkerhedsfunktioner. Mange af dem er minibusser, mens andre er SUV’er. Nogle af de bedste omfatter:

 • Mitsubishi Outlander
 • Chrysler Pacifica
 • Volkswagen Tiguan
 • Kia Sorento
 • Kia Telluride
  Hvorfor er brugte Volvo'er så billige?

Hvad er den billigste bil med 3 rækker?

Tre-rækkede biler er ikke særlig billige. Men sammenlignet med andre tre-rækker sæder, er der nogle, der er mere overkommelige. Dette er nogle tre-rækkede SUV’er til under 25.000 dollars:

 • Ford Explorer
 • Toyota Highlander
 • Dodge Journey
 • Nissan Pathfinder
 • Honda Pilot
 • GMC Acadia
 • Acura MDX

Hvad er den mindste bil med 3 rækker?

Der er altid en efterspørgsel efter små biler. Men i kategorien med tre rækker er de fleste af dem ret store. Det er ikke alle, der kan få plads til disse store biler i deres garager, og nogle familier foretrækker små biler med tre rækker. Nogle af disse er:

 • Volkswagen Tiguan
 • Kia Sorento
 • GMC Acadia
 • Volvo XC90
 • Hyundai Palisade

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z