Har Volvo en superbil?

Volvo har ikke en superbil i øjeblikket, men har tidligere haft en superbil, der blev udgået i 2016.

Volvo startede sit superbilprojekt i 2014 under Garry Rogers Motorsport, som deltog i superbilmesterskabet fra 2014 til 2016. Det var også en succes i andre løb, som superbilløbene i Perth i 2014. Volvo-superbilprojektet blev indstillet, da to af de tre biler blev taget til udlandet i 2016.

Hvad er superbiler?

Superbiler er ofte kendt som “eksotiske biler”. De er en ledende model inden for et bilfirmas sortiment af sportsvogne. Superbiler betragtes ofte som sportsvogne, men de er hurtigere og har en højere ydeevne end sportsvogne.

Superbiler er forholdsvis sværere at håndtere end traditionelle sportsvogne, men i de seneste år har folk vist stor interesse for superbiler. En anden forskel er, at superbiler aldrig bruger forhjulstræk, da det hæmmer bilens ydeevne og håndtering.

Betydningen af superbiler

De fleste af de større bilfirmaer har en række superbiler i deres portefølje. Med folks stigende interesse for biler er salget af superbiler steget betydeligt i de seneste år. Disse biler er blevet ansigtet for nogle bilproducenter på grund af deres kantede udseende og attraktive høje hastighed for bilelskere.

Der er mange virksomheder, der fremviser deres superbilers hastighed og sammenligner dem med flyvemaskiners hastighed, hvilket giver dem mere autenticitet. Superbiler bruges så også af virksomhederne til at konkurrere i superbilmesterskaber, hvilket kan gøre underværker for et bilfirmas omdømme.

Specifikationer for Volvo Supercar

Volvo brugte B8444S V8-motoren B8444S i Volvo S60’erne, som blev udviklet af Yamaha, specielt til Volvo. Den havde 8 cylindre med 4 ventiler pr. cylinder. Motorsportsversionen havde en 5,0 L motor, der ydede 650 hk. Den havde hydraulisk løftede ventiler. Til løbet i 2014 var motoren elektronisk begrænset til 7.500 omdrejninger pr. minut. Den havde et kompressionsforhold på 10:1. De overordnede tekniske specifikationer var

  Hvilken Volvo har massagesæder?

Motor

  • Volvo 5-liters ottecylindret ottecylinder
  • 650 hk / 485 kW

Chassis / Drivlinje

  • 6-trins sekventiel gearkasse
  • Baghjulstræk

Vægt

  • 1410 kg

Begyndelsen af Volvo superbilprojektet

Volvo begyndte sit superbilprogram i 2014, da Volvo Car Australia sammen med Garry Rogers Motorsport, et australsk raceteam, begyndte deres bestræbelser på at lave en superbil. I disse biler ejede Volvo de Volvo-specifikke dele og GRM ejede de racing-specifikke dele af de fremstillede biler.

Disse motorsportsbiler blev fremstillet på Polestars fabrik, som var den tredje partner i dette samarbejde. GRM var ansvarlig for racerkørerne, og de hyrede nogle ret gode kørere som f.eks. kiwien Scott Mclaughlin og svenske Robert Dahlgren.

Racermesterskaber

Volvo begyndte at konkurrere i 2014 og gjorde sig straks bemærket med sine fantastiske præstationer. Før de kom til det internationale niveau, dominerede de deres hjemlige sæsoner i fire år i træk, bl.a. ved at vinde det skandinaviske touringvognsmesterskab i 2013.

GRM’s Scott McLaughlin var racerkøreren bag deres præstationer i den korte periode. Han blev nr. 5 i mesterskabet i 2014 og nr. 3 i mesterskabet i 2016. Volvo vandt også to løb i træk på Phillip Island. Volvo-superbilen havde et godt forløb, indtil den gik i opløsning i 2016.

Opløsning

Nyheden kom i 2016, da Polestar meddelte, at den 3-årige kontrakt med Volvo og GRM blev afbrudt. Dette bragte brugen af V8-motorer hos Volvo til ophør. De havde lavet i alt 3 biler, hvoraf de 2 blev taget til udlandet.

Det oprindelige Volvo-chassis, GRM 017, som blev kørt af McLaughlin, forblev hos GRM i Albert Park Livery, men uden løbeudstyr. Efter slagsmålet mellem Volvo og GRM blev det besluttet, at det første chassis skulle forblive i Albert Park Livery for at bevare historien, men i 2017 blev det returneret til Polestars museum.

  Er Volvo pålidelige brugte biler?

Det tredje chassis, GRM 018, som blev kørt af McLaughlin i mesterskabet i 2016 og blev nummer 3, forbliver på Volvo Museum i Göteborg.

Fremtidige planer for Volvo-superbiler

I 2017 meddelte Volvo og Polestar, at de ville lave elektriske præstationsbiler af høj kvalitet, og siden da har de lavet fantastiske luksusbiler som Volvo V60 T8. Volvo indstillede V8-motoren for at forfølge mere grønne biler ud fra et miljømæssigt perspektiv. I 2019 meddelte de, at de i sidste ende ville konvertere helt til elmotorer.

FAQ

Vil Volvo lave superbiler i fremtiden?

Når man ser på afslutningen af partnerskabet mellem Volvo og GRM, virker det næsten umuligt, at vi kommer til at se endnu en Volvo-superbil på racerbanerne. I betragtning af at Volvo også er på vej mod fuldt elektriske motorer, er det højst usandsynligt, at vi vil se en superbil noget før, da de er fuldt investeret i projektet med elektrisk energi.

Men hvem ved? Måske vil Cyan Racing og Volvo en dag lave en aftale om at lave en superbil og endnu en gang komme ind i racerbranchen.

Var Volvo Supercar en succes?

Volvos treårige rekord i superbilen var fremragende, idet Volvo vandt to løb på Phillip Island og blev henholdsvis nummer 5 og 3 i mesterskaberne i 2014 og 2016. Desuden vandt de alle nationale mesterskaber, før de gik ind på internationalt niveau, så vi kan sige, at de var ret succesfulde.

Hvor kommer Volvo’er fra?

Volvo er en svensk bilproducent, der blev grundlagt i 1927. Volvo er kendt for sine SUV’er og sedaner, som nogle af de sikreste og mest pålidelige biler. Volvo startede som et 100 % datterselskab af SKF, et svensk selskab, der fremstiller lejer og pakninger. I dag er Volvo et globalt mærke i verden med det største salg i Kina, USA, Sverige, Storbritannien og Canada.

  Er Volvo god at lease?

Hvilke andre produktserier har Volvo ud over superbiler?

Volvo fremstiller nogle af de bedste luksusbiler i Europa. Dens flagskibsbiler er S90 og XC90, som anses for at være meget pålidelige og sikre.

Hvad er den hurtigste Volvo-bil lige nu?

Hvis vi ser på de rene Volvo-biler, er Volvo XC90 T8 lige nu den hurtigste Volvo, der findes. Det er en elbil, der kan nå fra 0 til 60 mph på kun 5,3 sekunder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z