Er BMW en superbil?

Er BMW en superbil?

Selv om BMW producerer mange sportsvogne og hurtige biler, er det langt fra et superbilfirma. Det tætteste på en masseproduceret superbil, som BMW har produceret, er BMW i8, som er udstyret med en hybridmotor i midten af motoren. Desværre har BMW i8 kun udseendet af en superbil, men mangler en superbils kapacitet, ydeevne og muligheder.

Hvorfor producerer BMW ikke superbiler?

Audi har superbilen R8 Audi, Lexus har Lexus LFA, og Mercedes … ja, Mercedes-Benz har en masse superbiler at prale med. Så hvorfor har BMW ikke produceret en? Det tætteste, det kommer på en superbil, er BMW i8. I8 når helt sikkert derhen og overgår den med hensyn til udseende, men med hensyn til ydeevne er den langt fra i nærheden af de ovennævnte modeller.

Grunden til at Audi producerede sin R8 var, at VAG ejer Lamborghini, og de har adgang til de samme motorer, som bliver sat i Lamborghinier.

Med hensyn til ydeevne kommer BMW’s M5 Competition coupé tæt på en superbil, med den forbløffende tid på 3,1 sekunder fra 0 – 60 miles i timen, hvilket er hurtigere end Audi R8 superbilen med en hastighed på 3,4. Alene det taler meget om BMW. Selv om andre mærker fremstiller superbiler, lægger BMW en superydelse i de fleste af deres køretøjer.

De hurtigste BMW-biler – M5 og M8 Competition

Kun få superbiler kan slå tiden fra 0 til 60 miles i timen i BMW M5 Competition og BMW M8 Competition. De scorer begge en tid på 3,1 sekunder, hvor BMW M8 Competition er en smule hurtigere på grund af sin lavere egenvægt. De to monstrøst kraftfulde biler er drevet af den samme drivlinje.

  Hvilket bilmærke har det bedste interiør - Audi, Mercedes eller BMW?

BMW M5 Competition blev introduceret i 2018 med en TwinPower Turbo V8 4,4 L 600, der genererer 600 hestekræfter og et drejningsmoment på 553 lb ft.

Med et aggressivt, men klassisk BMW-look bringer BMW Competition ren køreglæde og kraft ind som ingen anden BMW. Alligevel er det også en god allroundbil med 5 døre. Det er ikke din typiske 2-sæders sportsvogn, der ikke kan bruges til andet. Den har også et 440-liters bagagerum, som ingen anden sportsvogn kan prale af.

Begge disse biler er veludstyrede med innovative funktioner, som om du kører i en avanceret 5 eller 7-serie. BMW’erne med M-pakke samt M5 og M8 kommer i det hele taget med en komfort, som ingen superbil kan tilbyde. I modsætning til de fleste sportsvogne og superbiler er BMW Ms 5-sæders biler med 4 døre, med undtagelse af BMW M2 og M1.

Det tætteste BMW-design på en superbil – BMW i8

BMW i8 er en plug-in hybridsportsvogn, der først blev udviklet af BMW i 2014. Den accelererer fra 0 til 100 km/t (0 til 100 km/t) på 4,4 sekunder, hvilket er meget langsommere end konkurrenterne M5 og M8 og også meget langsommere end superbiler som Audi R8 eller en Lexus LFA.

På trods af at det ikke er en superbil, blev BMW i8 i 2020 verdens mest solgte plug-in elektriske sportsvogn med over 20.000 solgte biler på verdensplan. Den overgik alle konkurrenterne tilsammen i det relevante segment med hensyn til salg.

  Er Lexus billigere at vedligeholde end BMW

BMW i8 har et elegant udseende design, der får den til at se mere kraftfuld ud, end den faktisk er. Den har en maksimal topfart på 250 km/t (250 km/t).
På den anden side giver denne smukke bil 134 miles per gallon (2,1 l pr. 100 km), hvilket ingen anden sportsvogn kan tilbyde. Alt dette er naturligvis takket være hybridmotoren. Når BMW i8 kører på brændstof alene, har den et kilometertal på 29 miles per gallon (6,7 L/ 100 km), hvilket stadig er misundelsesværdigt.

Rækkevidden for 2020-modellen er 315 miles (507 kilometer), og den kan køre på elektricitet alene i 15 miles (24 kilometer). Den benzinmotor, den er udstyret med, er en 1,5 L l3 turbo B38A15T0, der giver bilen 228 hestekræfter. Mens hybridsynkronmotoren giver den 129 hestekræfter mere.

Tilsammen giver begge motorer i alt 357 hestekræfter og et drejningsmoment på 420 lb ft, hvilket ikke er noget at prale af blandt sportsvogne og superbiler. På trods af at BMW i8 ikke er klassificeret som en superbil, vandt den alligevel flere priser, bl.a. som “Best Production Preview vehicle” i 2013 og AutoGuides “2015 Reader’s Choice Green Car of the year” i 2014.
Overraskende nok vandt den også prisen som årets performancebil i Storbritannien i 2015, selv om den ikke er en meget kraftfuld BMW sammenlignet med sine konkurrenter. Hovedårsagen til det kan have været det høje kilometertal pr. gallon, som bilen har.

  Hvad er den mest pålidelige BMW-model?

FAQ

Hvilke er de bedste performance BMW-modeller med ydeevne gennem årene?

De bedste performance-BMW’er i det 20. århundrede starter med BMW M5 507 fra 1956, en smuk, men meget dyr BMW. I 1970’erne kom den berømte Batmobile 3.0 CSL 1972 ud og blev et verdensomspændende fænomen. I 1990’erne var BMW 850CSI den hurtigste. Alligevel har kun én sportsvogns BMW-prototype nogensinde vundet Le Mans, og det var V12 LMR BMW’en fra 1999.

Hvad er en mere overkommelig BMW sportsvogn?

BMW 2-serien er en subkompakt sportsvogn på indgangsniveau, der kan tilbydes med en M-pakke. Du kan også købe BMW M2 eller BMW Z-serien, som begge er lidt mere overkommelige end de større 5-serie- eller M5-biler. BMW Z-serien er en kompakt to-sædet bil, der ofte fås i en cabrioletudgave.

Hvor mange kilometer kan BMW sportsvogne holde?

De fleste BMW-sportsvogne kan holde mere end 200.000 miles, hvis de er ordentligt vedligeholdt og ikke køres for aggressivt. De modeller, der er produceret før 2006, kan holde endnu længere på grund af den plastik, der er brugt til fremstilling af deres motorer. Nyere modeller er ved lov forpligtet til at indeholde nedbrydelig genanvendelig plast, der er lettere at smelte i løbet af årene efter brug.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z