Hvem fremstiller BMW-olie?

BMW producerer ikke kun luksuriøse og højtydende biler, men også nogle af de mest pålidelige biler på markedet. Og for at BMW-bilerne kan fungere optimalt og på et højt niveau, bruger BMW en særlig olie. Men hvem laver BMW-olie?

BMW Groups motorolie fremstilles af BP, som producerer Castrol Oil Brands og andre højtydende smøremidler. BP fik i år en 5-årig kontrakt. Før dette var den anbefalede leverandør af BMW-olie Pennzoil, som hører under Shell.

Ikke desto mindre var BP den officielle leverandør af BMW-olie før 2015. Virksomheden havde været leverandør af BMW’s motorolie i over 14 år. BP er blevet valgt som motoroliepartner for autoriserede BMW- og MINI-forhandlere i hele USA, Canada og Mexico.

Pennzoil leverer derimod stadig til BMW’s forhandlere i Europa, Mellemøsten og Afrika. Dette sker efter at Shell for et par år siden fik en treårig forlængelse. Men i Nordamerika er BMW’s olieleverandør BP.

Er BMW Groups motorolier fuldsyntetiske?

Ja, BMW Groups motorolier er fuldsyntetiske. For at BMW kan matche de exceptionelle specifikationer for ydeevne, beskyttelse og brændstoføkonomi for deres kraftfulde motorer, har de brug for premium gruppe III-baseolier af høj kvalitet. Derfor har BMW brug for fuldsyntetiske olier for at yde på et højt niveau.

Hvorfor er det vigtigt at bruge den rigtige type olie i din BMW?

BMW har måske nok en pålidelig straight-six-motor, men den kræver den rigtige type olie for at opnå et højt kilometertal. Udover det er det også afgørende at bruge den rigtige olietype. Desuden skal der også foretages korrekte olieskift for at opnå effektivitet og exceptionel ydeevne.

  Er BMW pålidelig efter 100.000 km?

Brug af den rigtige type olie i din BMW fører til maksimal levetid, exceptionel ydeevne i hårdt vejr som kulde, og en syntetisk kvalitetsolie reducerer friktionen. Desuden kan den rigtige syntetiske olie bidrage til at reducere slid, hvilket gør, at motoren holder en smule længere.

Da forskellige producenter bruger forskellige typer af additiver i deres olie, vil du ved at bruge den rigtige type syntetisk olie sikre, at bilen yder på det højest mulige niveau. Udover at vælge den rigtige syntetiske olie skal du også overveje oliens viskositet.

Hvorfor har BMW valgt Castrol-olie som anbefalet olie?

BMW valgte Castrol Oil som olie på grund af denne motorolies exceptionelle egenskaber. Castrol-olie er en fuldsyntetisk olie. Desuden beskytter den motoren og giver styrke under et enormt tryk. Oven i købet er denne olie lækagefri, genanvendelig og modstandsdygtig over for både varme og kulde.

Er Pennzoil olie pålidelig og ideel til BMW?

Pennzoil er også en kvalitetsmotorolie, da den også har attributter af højeste kvalitet. Denne olie er en fuldsyntetisk olie med den revolutionerende PurePlus gas-til-væske-teknologi. Den giver fremragende beskyttelse for at opretholde høj ydeevne. Desuden er den genanvendelig, forebygger motorslitage og modstår både varme og kulde.

Hvor mange liter skal jeg bruge til BMW motorolieskift?

En god del BMW’er kræver mellem 5 og 8 quarts motorolie. Ikke desto mindre afhænger den endelige kvarts af motorens størrelse. Jo større motoren er, jo mere kvarts har du brug for. Desuden bør du også altid henvise til din bils manual for at vide, hvor meget olie din bil har brug for.

  BMW M8 Gran Coupe Pålidelighed

Efter hvor lang tid skal jeg skifte olie i min BMW?

Tidligere anbefalede BMW sine kunder at skifte olien efter hver 15.000 miles. Det ændrede sig dog for flere år siden, da BMW foreslår at skifte olien hver 10.000 miles efter 12 måneder. Ud over at skifte olie skal du også skifte oliefilteret.

FAQ

Hvilket oliemærke bruger BMW?

Selv om BMW kun anbefaler BP som officiel motorolie, kan du stadig bruge andre mærker med fuldsyntetisk olie af højeste kvalitet. Disse mærker omfatter Pennzoil fra Shell, Valvoline og Mobil 1. Alle disse olier har fremragende egenskaber, og de fleste af dem vil forbedre din bils ydeevne i forhold til at bruge standardolie.

Hvorfor er syntetisk olie anderledes end standardolie?

Hovedårsagen til, at syntetisk olie er anderledes end standardolie, er, at den fremstilles af råolie eller gas ved hjælp af avancerede kemiske processer. På den anden side skabes standardolie eller konventionel olie ved hjælp af en kompleks kombination af naturligt forekommende kulbrinter, der findes i råolie.

Hvorfor vælge syntetisk olie frem for standardolie?

Hvis du vil have din BMW til at yde optimalt og på det højest mulige niveau, er det vigtigt at bruge den rigtige olie. Ja, standardolie er god, men den er ikke på samme niveau som fuldsyntetisk olie. Syntetisk olie kører glat og renere, hvilket gør det muligt for bilen at yde bedre, have bedre brændstoføkonomi og holde længere.

Desuden har syntetiske olier brug for færre tilsætningsstoffer end standardolier. Som følge heraf sker der mindre nedbrydning under motorens brug, hvilket fører til en mere holdbar motor. Og da syntetiske olier forbliver meget tyndere i koldt vejr, kører de bedre under sådanne forhold.

  Bedste BMW til høje personer

Skal jeg bruge 5w30 i stedet for 10w30 motorolie?

Når du skal vælge motorolie til din bil, er det vigtigt at se på viskositeten. Bemærk, at jo højere viskositet, jo bedre. Derfor vil 10w30 i dette tilfælde være den bedre olie at bruge. Det skyldes, at den har en højere viskositet end den førstnævnte. Desuden vil den flyde langsommere ved lavere temperaturer, og den er også tykkere.

Konklusion

Nu hvor du ved, hvem der laver BMW-olie, kan du gå i gang med at vælge den rigtige BMW-olie til dit bilmærke og din bilmodel. Den officielle producent af BMW-olie er BP. Dette firma står bag Castrol Oil Brands, som er den olie, der bruges i BMW’er. Bemærk, at BP-olie kun er beregnet til BMW-forhandlere i USA, Canada og Mexico.

Når det gælder Europa, Mellemøsten og Afrika, er den officielle producent af BMW’s olie Pennzoil, som er et shell-mærke. Pennzoil vil levere olie til BMW frem til 2022. Dette er efter at de fik en forlængelse på tre år for et par år siden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z