Kan du selv skifte olie i en Mercedes?

Mercedes er en af de dyreste biler at reparere og vedligeholde. Derfor foretrækker nogle mennesker at foretage visse serviceeftersyn selv. Men kan du selv skifte olien i en Mercedes-Benz?

Ja, det kan du. Det er ligetil at skifte olie i en Mercedes, så længe du har det rigtige værktøj og de rigtige produkter. Det er dog også vigtigt at vide, at hvis du selv skifter olie, kan garantien bortfalde. Ikke desto mindre er det meget overkommeligt, da et simpelt Mercedes-olieskift hos forhandleren kan koste dig mindst 200 dollars.

Værktøj, der er nødvendigt for et korrekt olieskift i en Mercedes

Hvis du beslutter dig for at foretage et Mercedes-olieskift selv, skal du bruge den samme olie og det samme filter, som Mercedes-Benz-forhandlerne bruger. Mercedes anbefaler Mobil1 European Car 0W-40 fuldsyntetisk olie. Ikke desto mindre kan du stadig bruge et andet mærke, så længe det er fuldsyntetisk olie.

Ud over at købe den rigtige olie skal du vide, hvor meget kvarts du har brug for til din motor. Mercedes E320 er f.eks. en 6-cylindret motor, hvilket betyder, at den har brug for 7 kvarts fuldsyntetisk Mobil1-olie. Ud over at vælge den rigtige olie skal du også vælge et kvalitetsoliefilter.

Mercedes-Benz anbefaler et fleece-oliefilter. Dette filter er mere holdbart end andre typer oliefiltre på markedet. Det vil give dig mindst 10.000 miles, hvilket er fremragende. Ud over at have den rigtige olie og det rigtige oliefilter har du brug for andre værktøjer til at hjælpe dig med at åbne motorhjelmen og skifte olie.

  Bedste sted at købe en brugt Mercedes

Nogle af de værktøjer, som du skal bruge for at få arbejdet gjort, omfatter en 13 mm skruenøgle eller -nøgle, en 74 mm oliefilternøgle til Mercedes-Benz til 3/8-tommers ratche, donkraftstativer med en fantastisk rating og en olieaftapningsskål, der kan rumme op til 8 plus kvarts.

Fremgangsmåde til selv at skifte olie i Mercedes

Åbn kølerhjelmen

Det første skridt er at åbne kølerhjelmen, så du kan få adgang til oliefilteret. Du skal trække i motorhjelmudløseren inde i din bil for at åbne motorhjelmen. Træk i håndtaget på bilens førerside, indtil du hører, at motorhjelmen slipper.

Du kan nu gå videre og åbne kølerhjelmen udefra ved at trække i den trekantede hætteklinkudløser.

Løft bilen fra jorden

Løft derefter bilen fra jorden ved hjælp af den bilvognsklovn, som den leveres med. Sørg altid for, at bilen er parkeret på et fladt underlag, og tilføj et donkraftstativ som støtte.

Fjern stænkskærmen

Ved hjælp af en 8 mm skruenøgle fjernes stænkskærmen, som er den sorte plastik under motoren. Det holdes normalt på plads med ca. 4 til 6 bolte, afhængigt af din Benz-model.

Tøm al olien

Når du er færdig med at fjerne stænkskærmen, skal du fjerne olieaftapningsproppen. Til denne procedure skal du bruge en 13 mm skruenøgle til at dreje bolten mod uret. Når du har løsnet boltene, skal du lade olien løbe ud i ca. 10 minutter.

Fjern en del af motorafdækningen

Herefter skal du fjerne den forreste del af motordækslet. Fjern desuden plastdækslet ved blot at trække det opad og væk.

  Hvilke Mercedes har en dobbeltkoblingsgearkasse?

Fjern oliefilteret

Tag oliefilterværktøjet, og fjern det slidte oliefilter. Træk oliefilteret forsigtigt ud, og sørg for at udskifte gummi-O-ringerne.

Opsæt et nyt oliefilter

Når du er færdig med at fjerne det slidte oliefilter, skal du udskifte det med et nyt oliefilter. Du skal dog sikre dig, at kun den ene af de sorte linjer er synlig og ikke begge. Desuden bør du altid skifte O-ringe, når du skifter oliefilteret. Spænd filteret med en momentnøgle.

Monter olieaftapningsproppen

Hvis du har en ny olieaftapningspropel, skal du udskifte den med den gamle. Desuden bør du også bruge en momentnøgle til at stramme drænproppen.

Tilsæt ny olie

Påfyld den rigtige mængde olie, og undersøg oliestanden. Lad herefter bilen stå på et plant underlag i ca. 15 minutter, før du undersøger oliestanden igen. Avid overfyldning eller underfyldning af olien. Tilsæt olie, hvis det er mindre, og reducer, hvis det er mere.

Nulstil servicepåmindelsen på din Benz

Læg motordækslet tilbage, og fjern bilens donkraft. Sørg for, at oliestanden er inden for det minimale og maksimale område. Til sidst skal du nulstille servicepåmindelsen. Tjek dette i bilens brugermanual.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Skal man gå til en Mercedes-Benz-forhandler for at få skiftet olie?

Nej, det behøver du ikke. Du kan besøge en uafhængig mekaniker med det rette værktøj eller selv foretage et olieskift. Ikke desto mindre har det nogle fordele at gå til forhandleren, da de udfører ekstra serviceydelser, og du kan aldrig annullere din garanti.

Hvorfor er Mercedes-olieskift så dyrt?

Hovedårsagen til, at Mercedes-Benz-olieskift er så dyrt, er på grund af de større oliekapaciteter. Ud over det anbefaler Mercedes også brugen af fuldsyntetisk olie, som er en af de dyreste. Derudover tager Mercedes-forhandlere meget mere for et olieskift end andre bilmærker.

  Hvad er den bedste Mercedes SUV at købe?

Hvorfor du ikke bør skifte din egen olie?

Hovedårsagen til, at du ikke selv bør skifte din Benz-olie, er, at du kan begå en dyr fejl. En simpel fejl, som f.eks. at du ikke strammer boltene godt nok, kan få din bil til at udvikle en lækage, som kan skade din motor og føre til dyre reparationer. Desuden vil det også gøre din garanti ugyldig.

Konklusion

Nu hvor du ved, hvilken procedure du skal følge for at foretage et olieskift i din Mercedes-Benz, behøver du ikke at bruge en masse penge hos forhandleren, medmindre du er bekymret for at annullere garantien. Men hvis du bruger det rigtige værktøj og de rigtige produkter samt følger den rigtige procedure, går intet galt.

Hvis du skifter olie selv, sparer du penge og tid, som du kunne have brugt hos Mercedes-forhandleren. Men hvis du ikke er sikker nok til at foretage olieskiftet, kan du besøge den nærmeste Mercedes-forhandler for at få foretaget et olieskift.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z