Hvad er den bedste Mercedes SUV at købe?

Hvad er den bedste Mercedes SUV at købe?

Mercedes tilbyder i øjeblikket en SUV til ethvert tænkeligt formål. SUV-serien starter med den mindste SUV crossover, GLA, og går hele vejen op til den store 7-sæders GLS og G-klassen.

Valget af den bedste afhænger af en nøje afvejning af dine behov og ønsker. Men du tager ikke fejl, hvis du tror, at G-klassen er den bedste SUV at købe i det nuværende Mercedes-sortiment. G-klassen starter på en pris over 2 mill, men efterspørgslen efter disse er lige så stor som prisskiltet.

På den anden side er den bedste Mercedes SUV for dig at købe måske GLC, fordi den tilbyder næsten alt, hvad en Mercedes SUV kan tilbyde, men til en mere opnåelig indgangspris.

Store Mercedes SUV’er

Større Mercedes SUV’er er vejen frem, hvis du har brug for en rummelig, komfortabel SUV med masser af funktioner, der er i stand til lejlighedsvis eller endda hyppig offroad-brug med en fornøjelig statusopgradering. Disse SUV’er er dyre. Den tidligere nævnte G-klasse starter ved omkring 2 mill, men er ret sikker, når det gælder afskrivning sammenlignet med andre større Mercedes SUV’er.

De lavere G-klasse-modeller mister op til 50 % af deres værdi efter 5 år. Dette kan virke som en dårlig investering, men disse tal er de bedste, når det gælder afskrivning for store Mercedes SUV’er. For eksempel taber en GLS i basistrim omkring 60 % eller mere i løbet af de første 5 år.
Hvis du har brug for mere plads end G-klassen, giver det mere mening at overveje GLS, som har plads til 7 passagerer.
Hvis G-klassen ikke er din kop te, og du ikke har brug for en gigant med 7 sæder som GLS, er det måske bedst at vælge GLE.
En GLE 350 i basistrim mister også mere end 60 % af sin værdi efter 5 år.
Som disse tal måske antyder, koster G-klassen mere på forhånd, men kan være en bedre investering efter et par år. G-klassen er den mest eftertragtede Mercedes SUV, der kun stiger i popularitet, er den mest kompetente off-road og tilbyder også gode køreegenskaber på vejen.

Bedste SUV på markedet: Hvis du er til lidt større biler, så er en stor Mercedes SUV ikke noget dårligt valg.

Kompakte SUV’er i mellemstørrelse

Mid-size og kompakte SUV’er bliver mere og mere populære, og Mercedes bliver ved med at udvide sit SUV-udbud i dette segment.
Den mest populære Mercedes SUV i dette segment og en af de bedste Mercedes SUV’er på markedet er GLC’eren. GLC er en nyudviklet Mercedes-model, der er et resultat af en gennemgribende redesign af den afdøde GLK. Mercedes har indset, at disse typer SUV’er er utroligt populære, og med GLC har Mercedes virkelig gjort deres hjemmearbejde.
Afskrivningseffekterne på GLC svarer til omkring 60% af bilens værdi på 5 år.
GLC tilbyder komfortable siddepladser til 5 passagerer, et raffineret design indvendigt og udvendigt og en sofistikeret køreoplevelse, der ikke ligger langt fra de større Mercedes-tilbud.
GLC er helt sikkert en af de bedste Mercedes SUV’er at købe i øjeblikket, især i det mindre SUV-segment, da den tilbyder de fleste funktioner, som større modeller gør, til en mere beskeden pris.

  Hvad er den bedste Mercedes til en familie?

For nylig har Mercedes også lanceret den mindste SUV i sit katalog ved navn GLB-klassen. Og siden da har GLB’en udviklet sig til at blive et hit. GLB har allerede vundet flere priser fra bilmagasiner for at være den bedste familiebil derude, og det er der en grund til. GLB er forholdsvis stor og rummelig, mest på grund af sin kasseform, og den giver stor værdi til en relativ lille pris i forhold til de andre SUV modellers fra Mercedes-Benz.

Overvejelser om SUV-markedet og ældre modeller

Hvis man vurderer SUV-markedet generelt, er det ret tydeligt, at der ikke er nogen tegn på afmatning i den blotte popularitet, som SUV’er genererer i dag.

For et par år siden var forbrugerbilmarkedet mest placeret omkring sedaner. Men i dag er SUV’er ved at blive de mest eftertragtede biler, og modeller som GLC stiger voldsomt i popularitet. Men hvis du synes, at priserne på nye Mercedes SUV’er er ret oppustede, kan du vælge en mere gennemprøvet løsning på brugtbilsmarkedet.

Modeller som GLK eller de nyeste ML- og GL-modeller har oplevet en del afskrivning og kan erhverves til beskedne priser i disse dage. Disse SUV’er leverer måske ikke alt det, som de nye SUV’er gør, men for det meste får du noget for dine penge.

En god grund til at overveje en gennemprøvet brugt model er, at de afskrivningseffekter, der er forbundet med nyere modeller, endnu ikke er blevet afhjulpet.

  Hvilken Audi SUV er den bedste?

Mere om SUV’er

Hvad er alternativerne til en Mercedes SUV’er?

Hvis en trepunktet stjerne ikke passer til din smag, kan du altid vælge konkurrenterne. BMW og Audi tilbyder lige så gode, eller nogle gange endda bedre muligheder. Modeller som X6 og Q8 er utroligt populære og bliver solgt i større mængder end GLE coupé.
Den største SUV, som BMW i øjeblikket tilbyder, er X7. Lige nu ville du ikke tage fejl, hvis du vælger enten GLS eller X7, for begge er fantastiske store SUV-flagskibe, men X7 virker helt sikkert mere spændende, i hvert fald lige nu, mens vi venter på en ny GLS.

Hvad er den bedste Mercedes elektriske SUV?

I EV SUV-segmentet tilbyder Mercedes i øjeblikket EQC, og mange nye EV SUV-modeller vil snart blive lanceret. Dette segment er lidt af et udstillingsvindue for gennemprøvede tyske producenter, og du kan forvente en kraftig stigning i antallet af tilgængelige modeller i løbet af de næste par år.
EQC er en noget elektrificeret version af GLC, og de fleste fordele og ulemper ved GLC gælder også her. EQC starter på omkring 68.000 dollars og er et anstændigt prissat alternativ, hvis du leder efter en planetvenlig Mercedes SUV.

Hvad er forskellen på at køre i en SUV og en sedan?

Hvis du er en person, der ikke har foretaget overgangen til SUV’er fra biler med lavere tyngdepunkt, bør du overveje disse punkter som en reference til, hvordan du bruger en SUV i det daglige.
SUV’er har et højere tyngdepunkt, hvilket i høj grad påvirker den måde, som en SUV kører på, så hvis du er en præstationsorienteret bilist og har tendens til at nyde sportslig kørsel, er SUV’er ikke noget for dig. Desuden er SUV’er mindre effektive, tungere og større i alle dimensioner.
Desuden er SUV’er ikke så komfortable som sedaner eller mindre biler. Det skyldes især, at SUV’er har stivere affjedringer for at modvirke den skævhed, som en bil med et højere tyngdepunkt udsættes for i sving.
På den anden side vil du føle dig mere dominerende ved at køre på vejen, og du vil være i stand til at krydse alle slags terræner, som en sedan eller en mindre bil aldrig ville kunne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z