Bedste Mercedes brugte SUV

Bedste Mercedes brugte SUV

Lige nu tilbyder Mercedes syv forskellige SUV’er, der dækker alle segmenter, du kan forestille dig. Udvalget starter med GLA, som er den mindste SUV, og går op til den kolossale GLS, en syv-sæders mastodont.
Så hvis du køber nyt, er det ret svært at vælge mellem et så bredt udvalg. Hvis du desuden tager det brugte marked i betragtning og de mange modeller, der er ophørt med at blive produceret, men som stadig tilbyder fantastiske funktioner, handler det om at vælge den bedste brugte SUV fra Mercedes om at finde den perfekte balance mellem dine behov og ønsker.

Mindre Mercedes SUV’er

Hvis du er på markedet for en mindre Mercedes SUV, kan du vælge mellem GLA, GLB, GLK/GLC eller den stilfulde GLC Coupé.

GLA

En helt ny GLA koster dig omkring 36.000 kr. men en brugt GLA af tidligere generationer, i produktion mellem 2016-2020, koster dig et sted mellem 13.000 og 17.000 kr. Den tidligere generation af GLA tilbyder funktioner, der er ret sammenlignelige med den nyeste, og som sådan virker den som et fristende tilbud.

GLB

GLB er lige begyndt at blive produceret, og det kan være lidt vanskeligere at finde en brugt en. GLB’en har en sammenlignelig pris som GLA’en, og man kan forvente en lignende brugtpris.
GLC
Den bedste SUV fra dette segment er sandsynligvis GLC, eller den tidligere model, GLK. Den nye GLC starter på omkring 43.000 dollars, og en brugt model kan findes til en pris nord for 28.000 dollars. Til en sådan pris er GLC en fantastisk SUV, og ved at købe en brugt GLC får man meget mere end en helt ny GLA.

GLK

Men hvis du er stram på budgettet, og du ønsker en kompakt SUV, er GLK også o stor mulighed. GLK er bredt rost for sine resultater i forhold til andre Mercedes-modeller med en pålidelighed, der ligger over gennemsnittet. GLK kan købes for helt ned til 11.000 kr. men du kan forvente at finde en god en omkring 16.000 kr.

  Hvilke brugte biler skal du IKKE købe?

Midsize Mercedes SUV’er

Hvis du synes, at de førnævnte Mercedes SUV’er er lidt for små, eller hvis du vil have en “rigtig” SUV, er der masser at vælge imellem i midsize-segmentet.
GLE
Den bedste mellemstørrelse Mercedes SUV er GLE, en rummelig SUV, der mere ligner en E-klasse på stylter. Som sådan tilbyder GLE alt det, som en SUV bør tilbyde, og på grund af dette og mange andre grunde er GLE den bedste familie-SUV i mellemstørrelsen.
En ny GLE koster omkring 55.000 kroner, men en brugt kan købes for et sted mellem 27.000-60.000 kroner afhængigt af stand, udstyrsvarianter og produktionsår. Men hvis du vil have en mellemstor Mercedes SUV på et budget, bør du tjekke den ældre ML Mercedes ud.

ML

ML-klassen ophørte med at blive produceret i 2016 og blev senere omdøbt til GLE, men denne SUV er stadig en konkurrencedygtig SUV i det brugte midsize-segment, især fordi en kan købes for et sted mellem 19k-$25k.

Store Mercedes SUV’er

Men hvis alle disse er for små, eller hvis du virkelig ønsker den største SUV, som Mercedes nogensinde kunne sælge dig, så bør du tjekke GLS, som er den største Mercedes SUV, eller den legendariske G-klasse, som er den mest kapable.

GLS

En helt ny GLS vil koste dig mindst omkring 76.000 kr. Og for den pris får du en splinterny flagskibs-SUV fra Mercedes, som mere ligner S-klassen på stylter. Men det virker mere logisk at vælge en brugt på grund af den oppustede indgangspris.
En brugt GLS vil koste dig mellem 31k-$87k, afhængigt af stand, udstyr, kilometertal og mange andre detaljer. En Mercedes GLS taber op til 60 % i værdi i løbet af de første 5 år efter produktionen, og derfor er det en klogere investering at vælge en brugt bil.

  Er en Mercedes en god første bil?

GL

Du kan også tjekke GL-klassen, som var forgængeren til GLS, før Mercedes ændrede sin nomenklatur i 2016. En brugt GL kan købes for et sted mellem 7.000 og 33.000 dollars, og det viser, hvor stiv afskrivningsraten er for disse store Mercedes SUV’er.

G-klasse

G-klassen, også kendt som G-Wagen, er stor og kasseagtig. Hvis du vil have en G-klasse, skal du være klar til at bruge penge. En ny G-klasse koster omkring 131.000 dollars, og G-klassen mister omkring 50 % af den oprindelige værdi efter 5 år. Det er også ret tilrådeligt at købe en brugt G-klasse, men ikke generationer fra før faceliftet, for de er ikke i nærheden af at blive betragtet som “gode biler”.
Brugtpriserne for G-klassen starter ved omkring 43.000 dollars for de ældre modeller, og de går op langt over 100.000 dollars for de mest populære AMG-modeller.

Køb af en brugt Mercedes

Hvad er fordelene ved at købe en brugt Mercedes SUV?

Tja, den indlysende fordel er prisen. Startprisen for stort set alle Mercedes SUV’er er ret svær at sluge. Mercedes SUV’er forventes generelt at miste i gennemsnit 54 % af den oprindelige værdi i løbet af de første fem år efter produktionen.
Desuden er brugtmarkedet fyldt med fristende tilbud på mindre end 3-5 år gamle SUV’er, der stadig er omfattet af garantier og servicepakker, men med en pris, der er meget mere opnåelig.

Hvad er dos and don’ts ved køb af en brugt Mercedes SUV?

Du bør samle så mange oplysninger som muligt om, hvad du får for hver prisklasse. Du bør lægge et stramt budget med nogle penge til side til eventuelle uforudsete omstændigheder, da du aldrig kan være for sikker på at købe en dyr SUV, der måske ikke viser sig at være lige så pålidelig, som da den forlod fabrikken.
Du bør også søge efter SUV’er, der er i god stand og er blevet behandlet på en værdig måde, om muligt med garanti- og servicepakker. Du bør ikke slå over din vægtgrænse og bruge for meget penge på en SUV, som du ikke har råd til uden problemer. Desuden er det også tilrådeligt at indhente al dokumentation om bilens ejerforhold, ligesom det er tilrådeligt at foretage en inspektion før købet.

  Hvilken Mercedes GLK er bedst, diesel eller gas?

Hvordan finder du den perfekte balance mellem dine behov og ønsker?

Bare vær ærlig over for dig selv. Har du virkelig brug for en 7-sæders SUV med 600 hestekræfter, der vil koste en formue efter et par år? Der er gode chancer for, at du ikke har det. Du bør ikke gå på mærkeseddeljagt; du bør i stedet gå på jagt efter fornuft og logik.
Prøv at samle så mange oplysninger som muligt om den model, du er interesseret i, især i segmentet pålidelighed og ekstraomkostninger, da disse ofte kan overses på grund af den rene begejstring, som et køb af en ny bil kan indebære.
Du bør også rådføre dig med dine familiemedlemmer, en uafhængig forhandler og mange onlineforretninger. Alle disse vil hjælpe dig med at forstå detaljerne i den model, du er interesseret i.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z