Hvilken Mercedes GLK er bedst, diesel eller gas?

Hvilken Mercedes GLK er bedst, diesel eller gas?

Hvis du er på markedet efter en GLK, er det en af de vigtigste beslutninger, du skal træffe, at vælge den rigtige motor. GLK tilbydes med et par forskellige diesel- og gasvarianter, og valget af den rigtige afhænger mest af, hvordan du vil bruge bilen og motorens kraft, pålidelighed og effektivitet.
GLK blev udgået i 2016 og blev erstattet af en helt ny model, GLC. GLK er stadig et populært valg i segmentet for brugte små-SUV’er. Dieselmotorerne, der tilbydes i GLK, virker som en mere effektiv løsning, men de mangler, når det gælder pålidelighed.

Diesel GLK-motorer

De to mest populære dieselversioner af GLK’en er GLK 350 og den mindre kraftfulde GLK 250 BlueTec. Grundprisen for GLK 350 var omkring 40.000 dollars, og GLK 250 kostede omkring 38.000 dollars, men begge kan findes på det brugte marked for langt mindre end det.

GLK 250 BlueTec

GLK 250 BlueTec har en 2,1-liters 4-cylindret motor koblet til en 7-trins automatgearkasse med en ydelse på 208 hk. GLK er ret effektiv, når det kommer til brændstof, da denne model nemt giver omkring 28MPG, hvilket er et ret godt resultat, når man tager vægten og den pågældende models alder i betragtning.

GLK 350 CDI 4-Matic

GLK 350 CDI 4-Matic tilbydes med en 3-liters V6-turbomotor, der også er parret med en 7-trins automatgearkasse med en respektabel ydelse på 220-231 hk, afhængigt af modelåret. 350’eren har også en anstændig brændstoføkonomi på omkring 25 MPG.
Mellem de to er GLK 350 4-Matic en bedre mulighed på grund af den betydelige stigning i effekt og tilføjelsen af 4-Matic firehjulstrækssystemet, mens den stadig er ret sammenlignelig i brændstoføkonomien.

  Er det værd at købe en Mercedes med højt kilometertal?

Gasdrevne GLK-motorer

GLK 350 4-Matic

Den mest populære gasdrevne GLK-model er GLK 350 4-Matic, der blev tilbudt som en 3,5-liters V6-motor parret med en 7-trins automatgearkasse med omkring 270-306 hestekræfter, afhængigt af modelåret. 350 4-Matic giver en ydelse på ca. 22MPG, hvilket stadig er et ret anstændigt tal for en benzindrevet motor.

GLK 300 4-Matic

Hvis du ønsker en mere effektiv gasmulighed, er GLK 300 4-Matic med en 3-liters V6-motor med en respektabel 231 hestekræfter, der også er koblet til en 7-trins automatgearkasse, måske en bedre mulighed. GLK 300 4-Matic er realistisk set i stand til at levere omkring 24 MPG, hvilket er ganske fornuftigt for en SUV med benzinmotor.
Mellem de to er 350’eren en bedre mulighed, da det er en motor, der bruges i mange forskellige Mercedes-modeller, og den giver som sådan en bedre pålidelighed.

Diesel vs. gas

Ovennævnte statistik fortæller kun halvdelen af historien, da brændstofeffektivitet og pålidelighed begge mest afhænger af den specifikke bil. Der er en rimelig mængde beviser, der viser, at gasmotorer er de mest pålidelige, men både gas- og dieselmotorer bør ikke give anledning til større problemer, hvis de vedligeholdes korrekt.
Når det er sagt, koster en dieselmotor normalt mere at reparere, selv om de er mere effektive og billigere at drive. Når du skal vælge mellem de to, bør du også overveje brugsscenariet. Hvis du mest kører i byen, er en benzinmotor måske mere effektiv.
Hvis du derimod mest kører på motorvejen, er diesel en langt bedre løsning, da en dieselmotor normalt arbejder meget mindre ved højere hastigheder på grund af det højere drejningsmoment, som en dieselmotor giver. Desuden afskrives en bil med dieselmotor normalt meget langsommere og holder også længere tid.

  Hvilke Mercedes har en off-road-pakke

Flere ting, du skal vide, når du vælger din bil

Skal jeg bruge mere og købe en GLC i stedet for en GLK?

Det afhænger af det. GLC er helt sikkert en allround bedre bil. Det er en mere raffineret bil rent æstetisk og også i den tekniske afdeling. Desuden har GLC’en meget mere plads i alle kategorier og er meget mere teknologisk avanceret.
GLC er en bedre bil på stort set alle måder, bortset fra prisen selvfølgelig. Hvis du primært leder efter en pålidelig og billig familiebil, og du er ligeglad med det nyeste og bedste, som Mercedes har at tilbyde, er en GLK i god stand stadig et godt valg.

Er en benzindrevet bil mere komfortabel end en dieselbil?

En dieseldrevet motor lyder meget anderledes end en benzindrevet bil. Som sådan er en gasdrevet variant normalt meget mere støjsvag, og lyden er meget mere raffineret. Hvis du har planer om at trække med din bil, er en dieselmotor meget bedre, fordi den giver mere drejningsmoment og arbejder mindre i processen.
Komforten skyldes for det meste kraften og den jævne og lette kørsel, eller den såkaldte “waft”. I dette tilfælde bør en større og kraftigere motor give en mere behagelig køreoplevelse.

Er diesel billigere end benzin, og hvilket brændstof er mest miljøvenligt?

En dieseldrevet bil er dyrere, når du køber ny eller brugt, men den giver bedre brændstoføkonomi og CO2-resultater. Hvis du planlægger at eje bilen i en længere periode, vil omkostningerne sandsynligvis udligne sig, hvis der ikke er større pålidelighedsproblemer at bekymre sig om.
Men en dieselmotor er helt sikkert en større forureningskilde, selv om den giver en bedre brændstofeffektivitet. I de tidlige dage blev en dieseldrevet bil betragtet som en mere miljøvenlig løsning sammenlignet med en benzindrevet bil.
Men den største forureningskilde i en dieselmotor er kvælstofdioxid, et skadeligt forurenende stof, som en gasdrevet motor kan filtrere op til 70 % af gennem en trevejskatalysator. Det er simpelthen meget nemmere at holde en benzindrevet motor ren end det er at holde en dieseldrevet motor ren.
I USA koster benzin og diesel ca. det samme. Nogle gange varierer disse priser, men generelt er de stort set ens. I Europa er en diesel dog normalt billigere end gas.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z