Hvilken er bedst – GLK eller GLC?

Hvis du er på udkig efter en Mercedes SUV, vil du støde på Mercedes-Benz GLK eller GLC SUV’erne. Det er to fremragende køretøjer, der opfylder forskellige brugeres behov. Men hvilken SUV skal du vælge?

Både Mercedes-Benz GLK og GLC SUV’erne er exceptionelle biler, der gør det ganske udfordrende at vælge en af dem. GLK SUV’en er dog perfekt til folk, der ønsker en sportslig og kraftfuld bil. På den anden side er GLC perfekt til dem, der ønsker en rummelig, komfortabel og avanceret bil.

Desuden er Mercedes-Benz GLC-klassen en erstatning for Mercedes-Benz GLK. Derfor vil vi kun sammenligne Mercedes-Benz GLK-klassen fra 2015 med Mercedes-Benz GLC-klassen fra 2016.

Hvad er lighederne mellem Mercedes-Benz GLC- og GLK-klassen?

Inden vi ser på forskellene mellem disse to luksuriøse SUV’er, skal vi starte med at se på deres ligheder. Både GLC og GLK SUV’erne er kompakte. Det betyder, at de er mindre end Mercedes-Benz GLE eller GLS, men større end Mercedes GLA-klassen.

En anden lighed er, at de begge er 5-sæders biler, hvilket er perfekt til en familiebil. Deres indvendige plads varierer dog, da de kommer med varierende ben-, hoved- og skulderrum. GLK har bedre benplads foran, mens GLC har bedre skulderplads foran. Samlet set har GLC en større kabine end GLK.

Desuden er begge disse kompakte SUV’er udstyret med baghjulstræk. Dette er exceptionelt, da det vil sikre, at disse biler giver fremragende trækkraft både på og uden for vejene. Desuden er det også godt, da det forbedrer styringen under bugsering.

Hvad er forskellene mellem Mercedes GLC og GLK?

Den første forskel mellem disse to SUV’er er, at de har en anden finish eller et andet design. Mercedes GLK har et kasseformet design, mens Mercedes GLC har et mere afrundet design. Som følge heraf ser GLK større ud på ydersiden end GLC, men i realiteten er GLC den større bil.

  Bedste olie til Mercedes C300

Mercedes GLC er længere, højere og har mere lastrum end Mercedes GLK. Overraskende nok er GLC stadig mere brændstoføkonomisk end GLK på trods af, at den er større og bruger mere plads. Desuden vejer GLK ca. 4.068 lbs, mens GLC vejer ca. 3.889lbs.

Når det gælder højden, er GLK lidt højere på grund af kassedesignet. Den har en højde på 66,9 tommer, mens GLC’en har en højde på 64,7 tommer. Med hensyn til bredde og akselafstand er GLC’en større, da den har en bredde på 74,4 tommer og en akselafstand på 113,1 tommer, mens GLK’en kommer med en bredde på 74,2 tommer og en akselafstand på 108,5 tommer.

Med hensyn til kraft og ydeevne er 2015 Mercedes GLK mere kraftfuld end 2016 Mercedes GLC. Det skyldes, at den kommer med en 3,5-liters VY-benzinmotor. Denne motor leverer maksimalt 302 hk og 273 lb-pund moment. Så denne bil er altså kraftigere end GLC’en.

På den anden side kommer Mercedes-Benz GLC med en 2,0-liters turbo inline-4-cylindret motor, der yder op til 255 hk og 273 lb-ft drejningsmoment. Det betyder, at motorerne producerer det samme drejningsmoment, men adskiller sig i hestekræfter. Desuden leveres GLC med en 9-trins automatgearkasse, mens GLK har en 7-trins automatgearkasse.

FAQ

Hvilken bil erstattede Mercedes GLC-SUV’en?

Mercedes-Benz GLC-klassen erstattede Mercedes-Benz GLK-klassen. Tidligere blev GLC-SUV omtalt som GLK-SUV. “K” blev dog erstattet af et “C”, hvilket betyder, at der er tale om en kompaktmodel, som i C-Klassen. Dette skete også med ML, som blev omdannet til GLE, hvilket betyder en mellemstor SUV som E-klassen.

  Hvilken Mercedes-model er beslægtet med Chrysler Crossfire?

Hvilken er bedst – GLC ELLER GLE?

Begge disse biler er enestående, og det afhænger af, hvad du ønsker. Hvis du ønsker mere plads og luksus, er Mercedes-Benz GLE den bedre bil. Men hvis du ønsker ydeevne og en elegant kørsel, bør du overveje at vælge Mercedes-Benz GLC.

Mercedes GLC-klassen er udstyret med forbedrede individuelle siddepladser og har plads til op til 5 passagerer. Derudover har den et komfortabelt interiør og et stort lastrum. GLE kan derimod rumme op til 7 personer, da den leveres med en tredje række. Derudover har den et større lastrum, og den er mere kraftfuld end GLC.

Hvad er den mest pålidelige Mercedes SUV?

Ifølge Consumer Reports er den mest pålidelige Mercedes SUV Mercedes GLC-klassen den mest pålidelige Mercedes SUV. Dette er en SUV-version af den kompakte C-klasse. Selv om C-Klassen ikke er den mest pålidelige sedan, er GLC-klassen den mest pålidelige Mercedes SUV, efterfulgt af GLE-klassen.

Denne kompakte og luksuriøse SUV er pålidelig på grund af dens exceptionelle byggekvalitet og færre problemer pr. 100 køretøjer. Dens reservedele er også billigere sammenlignet med Mercedes SUV’er som GLE, GLS og G-Klasse.

Hvornår blev Mercedes GLK udgået?

Mercedes-Benz GLK blev fremstillet mellem 2008 og 2015. Den blev altså udgået i 2015, mens GLC-klassen blev født. Mercedes-Benz GLK blev fremstillet i Bremen Tyskland, Beijing Kina, 6th of October city Egypten og Ho Chi Minh City Vietnam.

  Hvad er sikrere - BMW eller Mercedes?

Hvor er Mercedes-Benz GLC-klassen fremstillet?

Du tror måske, at eftersom Mercedes-Benz GLC erstattede GLK, er den fremstillet de samme steder, som GLK blev fremstillet. Det er dog ikke tilfældet, da Mercedes har ændret nogle fabrikker. GLC’en bliver fremstillet i Bremen Tyskland, Beijing Kina, Pune Indien og Finland. Som du kan se, blev nogle fabrikker bibeholdt, mens andre blev ændret.

Hvilken er den bedste til høje mennesker – GLC eller GLK?

På trods af at begge disse biler er luksus-SUV’er fra Mercedes, har de ikke den samme indvendige plads. GLK er bedre egnet til høje personer end GLC på grund af dens fremragende ben- og hovedplads foran. GLK har 41,4 tommer benplads foran og 39,8 tommer hovedplads på forsæderne.

Afsluttende tanker

Mercedes-Benz GLK og GLC er begge fremragende SUV’er, som enhver person ville elske at have i sin garage. GLK er bedst egnet til folk, der ønsker en kraftfuld og sporty kørsel, mens GLC er ideel til personer, der ønsker effektivitet, komfort og en meget avanceret SUV.

Desuden er GLC noget dyrere end GLK, men GLK er mere komfortabel for større personer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z