Hvad er sikrere – BMW eller Mercedes?

Hvad er sikrere - BMW eller Mercedes?

Tyske biler er populære for deres avancerede teknik og innovationer. De er ansvarlige for indførelsen af forskellige sikkerhedsteknologier til biler, såsom elektroniske stabilitetsprogrammer og antiblokeringssystemer.

Begge disse bilmærker producerer sikre køretøjer, men Mercedes er mere sikker end BMW. Det betyder ikke, at BMW-biler ikke er sikre, men det indikerer, at Mercedes-biler er lidt mere sikre end BMW’er. Mercedes-Benz og BMW er nogle af de sikreste mærker af luksusbiler i mellemklassen på markedet.
For at en bil kan betragtes som sikker, skal den bestå kollisionstest. De to vigtigste organer, der udfører kollisionstest i USA, er Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) og National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Sørg for, at din foretrukne bil har bestået crash-test, før du køber den.
I modsætning til de fleste bilmærker har BMW og Mercedes ikke kun standard sikkerhedsfunktioner, men de kan også prale af avancerede sikkerhedsfunktioner. Mercedes er måske mere sikker end BMW, men begge disse bilmærker er sikre med masser af fremragende funktioner.
Her er nogle af de vigtigste sikkerhedsfunktioner for Mercedes og BMW luksusbiler:

BMW sikkerhedsfunktioner

BMW kommer med en række sikkerhedsfunktioner, der vil holde passagererne sikre, selv i forbindelse med en ulykke.

BMW Assist

BMW Assist er et unikt sikkerhedssystem, som adskiller BMW fra andre biler. Denne mekanisme sender et SOS i tilfælde af en kollision. Takket være det globale positioneringssystem (GPS), der er indbygget i en trådløs telefon, kan din bil lokaliseres på et par minutter.

Active Driving Assist

Active driving assist er BMW’s standardsikkerhedssystem. Det omfatter automatisk nødbremsning ved lav hastighed, advarsel om kollisioner fremad, advarsel om krydsende trafik bagud, advarsel om blinde vinkler, automatisk nødbremsning bagud og advarsel om vognbanefremskridning. BMW X5 har yderligere avancerede funktioner, bl.a. vognbaneassistent, trafikstøjassistent, nødstopassistent og automatisk vognbaneskift.

  Hvilke Mercedes er turboladede?

Head up display

Head-up displayet giver føreren mulighed for at koncentrere sig om vejen foran sig, mens han/hun betjener eller ser oplysninger på displayet. Denne funktion projicerer oplysningerne direkte ind i førerens synsfelt, så føreren kan behandle oplysningerne ret hurtigt. Nogle af de viste data omfatter hastighedsbegrænsning og kollisionsadvarsel.

Intuitiv teknologi

En af hovedårsagerne til, at chauffører forårsager ulykker, er, at de leger med teknologien. BMW’s iDrive 6.0-infotainmentsystem er super smart for førerens sikkerhed. F.eks. gør gestyringskontrol det muligt for føreren at skrue op for lydstyrken og tage opkald ved at bevæge hånden foran skærmen.

Remote Surround View

Remote surround view er en anden interessant sikkerhedsfunktion, der findes i nogle få udvalgte BMW’er. Den findes kun på 5-serien og X SAV-modellerne. Ved hjælp af BMW-appen på din telefon kan du sikre dig, at din bil er sikker, uden at du behøver at være i nærheden. Den advarer dig, når alarmen går i gang.

Mercedes sikkerhedsfunktioner

Mercedes-Benz biler har nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner på markedet. Her er nogle af de sikkerhedsfunktioner, der gør Mercedes sikre:

Pre-Safe Technology

Pre-Safe-teknologien advarer føreren, hvis der er overhængende fare. Den hjælper også bilen med at forberede sig på kollisionen ved at lukke vinduer og soltag, stramme sikkerhedsseler og justere hovedstøtterne foran. Dette er en af de bedste sikkerhedsfunktioner, du kan finde i en luksusbil.

Pre-Safe Brake og Distronic Plus-teknologi

Ud over Pre-Safe-teknologien tilbyder Mercedes også Pre-Safe Brake og Distronic Plus-teknologi. Denne teknologi begynder at anvende bremsekraft, når den registrerer, at en ulykke er ved at ske. Derudover advarer den føreren og sætter Pre-Safe-teknologien i gang.

  Hvad er bedst - Infiniti eller Mercedes?

Undersøgelse af ulykker

Mercedes har et program til undersøgelse af ulykker, som hjælper dem med at fastslå årsagen til ulykken. De bruger de indsamlede oplysninger til at skabe bedre sikkerhedssystemer til deres biler. Mercedes’ ulykkesundersøgelsesprogram beregner kollisionsvinkler, bilens hastighed og meget mere.
Aktiv vognbaneassistent og aktiv overvågning af blinde vinkler
Da ulykker kan ske fra alle retninger, har Mercedes-Benz besluttet at inkludere aktiv vognbaneassistent for at holde dig sikker. Vognbaneassistenten holder styr på din kørsel og sikrer, at du er i den rigtige vognbane. Hvis den registrerer, at du er ved at afvige fra din vognbane, vil den få rattet til at vibrere.
Den aktive blindvinkelovervågning hjælper føreren med at opdage køretøjer, som han eller hun måske ikke kan se i bakspejlet.

Night View Assist Plus

Night View Assist Plus bruger et særligt kamera og usynlige infrarøde stråler, der gør det muligt for føreren at se forhindringer på vejen. Dette er afgørende, da det giver føreren mulighed for at undgå at ramme mennesker eller dyr i mørke. Derudover er Mercedes-Benz biler udstyret med aktive full-LED-forlygter, der leverer en enestående effekt om natten.

Adaptiv fjernlysassistent

Denne sikkerhedsfunktion forhindrer ulykker ved at beregne blænding fra modkørende trafik. Den bruger disse data til at producere den rette mængde belysning, som ikke skader andre bilister på vejen. Takket være de specialiserede kameraer, der scanner vejen forude for de lys, der produceres af modkørende trafik.

  Er Mercedes bedre end Lexus?

Mercedes vs BMW

Hvilken bil har bedre sikkerhedsfunktioner – BMW eller Mercedes?

Både BMW og Mercedes har fremragende sikkerhedsfunktioner. De har nogle af de bedste airbags i branchen og flere sikkerhedsfunktioner. Mercedes-Benz har de bedste sikkerhedsfunktioner, hvor PRE-SAFE-teknologien er en af de mest avancerede sikkerhedsfunktioner på markedet.

Hvilket bilmærke er bedst – BMW eller Mercedes-Benz?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Bilmærkerne Mercedes og BMW har et godt omdømme, som er uovertruffen af andre luksusbilmærker i mellemklassen. BMW tilbyder de bedste sportsligt udseende luksusbiler, mens Mercedes tilbyder de mest komfortable luksusbilmærker.
Hvis du ønsker komfort og luksus, har Benz en fordel frem for BMW. Men hvis du ønsker ydeevne og brugervenlighed, er BMW-bilen bedre. Selv om Mercedes har dyre reparationsdele, er BMW dyrere at vedligeholde. Så det luksusbilmærke, du vælger, afhænger af dine behov og din smag.

Afsluttende tanker

Mercedes og BMW har været rivaler i mange år. Mercedes-biler er mere luksuriøse, komfortable og sikrere end BMW’er, mens BMW’er er stilfulde, brugervenlige og yder exceptionelt godt i forhold til en Benz. Med hensyn til sikkerhed er begge disse biler pålidelige, selv om Mercedes har noget bedre sikkerhedsfunktioner end BMW.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z