Er Mercedes bedre end Lexus?

Er Mercedes bedre end Lexus?

Uanset om du vælger en Lexus eller en Mercedes, vil du ikke blive skuffet. Begge mærker tilbyder usædvanligt veludformede biler, der i vid udstrækning anses for at være førende inden for mange forskellige segmenter. Men når vi graver lidt dybere ned i de finere detaljer, begynder tingene at ændre sig, og den klare vinder afsløres.

Brand image

Både Mercedes og Lexus betragtes bredt som luksusmærker. Men der er stor forskel på, hvordan begge mærker opfattes, når det drejer sig om specifikke markeder.
I Europa dominerer tyske producenter som Mercedes, BMW og Audi markedet. Og der er ingen tegn på, at Lexus kan konkurrere i en fjern fremtid. Det skyldes til dels, at de tyske producenter faktisk aldrig svigter. De har konsekvent tilbudt overdådige luksusbiler til det europæiske marked.
I USA har de indenlandske bilmærker derimod ikke været så konsekvente. Mærker som Lincoln og Cadillac led et betydeligt prestigetab i 70’erne og er først nu langsomt ved at få fodfæste som luksusmærker.
Det er måske grunden til, at Lexus overhovedet blev til. Lexus blev lavet som en luksusafdeling af Toyota, primært for at konkurrere på det amerikanske marked.
Både Lexus- og Mercedes-mærkerne emmer af raffinement og luksus, men der er en klar fordel på den tyske side. Mercedes har en langvarig historie som en af de mest dominerende bilproducenter på planeten. Mens Lexus, selv om den er luksuriøs og på niveau med Mercedes, når det gælder kvalitet, simpelthen ikke kan matche den appel, som Mercedes-navnet tilbyder.

Pålidelighed

Mercedes og Lexus anses begge for at være velbyggede biler, men der er bemærkelsesværdige forskelle i pålidelighedsafdelingen, som er værd at overveje.
Mercedes blev grundlagt i 1926 og er siden da blevet vurderet som en af de største innovatorer i bilindustrien. De opfandt endda selve bilen i 1886. Efterhånden som tiden gik, blev Mercedes ved med at innovere, hvilket resulterede i, at nutidens Mercedes-biler er de mest funktionsrige biler på markedet.
Men tilføjelsen af flere dele, hvoraf nogle er fremstillet af tredjepartsudviklere, har resulteret i, at Mercedes kun har en gennemsnitlig pålidelighedsscore. Nogle siger, at det skyldes den meget komplekse arkitektur, som en Mercedes er baseret på, mens andre mener, at det mest skyldes problemer med kvalitetskontrollen.
Lexus som mærke blev grundlagt i 1989 og er mest kendt som Toyota’s luksusafdeling. Selv om det kan virke som en ulempe, viser pålidelighedsscorerne ofte noget andet. Lexus-biler er konsekvent blevet betragtet som de mest pålidelige luksusbiler på planeten.
Lexus-biler er utroligt pålidelige. Toyota, deres moderselskab, er også meget kendt for at lave langtidsholdbare motorer, så det gælder også for Lexus. Mens Mercedes kun kan prale af en gennemsnitlig pålidelighedsvurdering, viser Lexus, at komplekse biler ikke i sig selv er mere upålidelige, og Lexus tager en klar sejr i pålidelighedsafdelingen.

  Hvilke Mercedes-modeller har ambient belysning

Teknologi

Teknologi og sikkerhed er begge fremtrædende grunde til, at man vil bruge lidt ekstra på en Mercedes eller en Lexus. Der er dog en stor forskel mellem de to. Mens begge mærker er højteknologiske certificeret, er de nyeste Mercedes tilbud sikker på at imponere, når det kommer til teknologi.
For eksempel er MBUX-systemet, der tilbydes i Mercedes som et internt infotainmentsystem, muligvis det bedste infotainmentsystem på markedet. Systemet kan styres på mange forskellige måder, f.eks. via touchscreen-input, stemmestyring, drejeknapper og gestusbetjening.
Lexus’ infotainmentsystem er ikke opdateret, og måden at styre det på er ret besværlig eller ligefrem irriterende. Lexus-skærmene er meget mindre skarpe, meget mindre i størrelse og tilbyder meget mindre funktionalitet.

Sikkerhed

Når det gælder sikkerhed, anses begge mærker for at tilbyde tilstrækkelige eller endda gode sikkerhedsvurderinger. Mercedes kommer dog øverst som nummer 4 på listen over de sikreste bilmærker i 2020 ifølge IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Lexus kom ikke ind i top 15 for 2020, men anses også generelt for at være et sikkert mærke.
Ydeevne
Hvad angår ydeevne, tilbyder Mercedes også et større udvalg fra sit AMG-subbrand. Lexus er dog også kendt for sine fantastiske præstationsbiler, især Lexus LFA, som af mange anses for at være en af de mest spændende biler i moderne tid.
Mercedes tilbyder i øjeblikket mere end 20 højtydende AMG-modeller, lige fra en lille hatchback op til eksotiske AMG GT-modeller. På den anden side tilbyder Lexus kun 3 selvstændige præstationsbiler.
Selv om det blotte antal performancebiler i deres sortiment gør Mercedes til et bedre performancemærke generelt, er der en stor forskel på de to mærkers markedsandel, når det gælder performancebiler. Antallet af præstationsbiler, der er til rådighed, bekræfter kun dette faktum yderligere.

  Den mest luksuriøse Mercedes SUV?

FAQs: Lexus vs. Mercedes

Er en Lexus dyrere end en Mercedes?

Mens den gennemsnitlige markedspris for en Lexus ligger på omkring 35.500 dollars, er den gennemsnitlige markedspris for en Mercedes en smule lavere på 33.700 dollars. Dette skyldes primært, at Mercedes tilbyder et større udvalg af mindre biler til en overkommelig pris.
Når man medregner ejeromkostningerne over 5 år, synes Lexus at være et bedre tilbud.
Når det kommer til forsikringsomkostningerne, ligger Lexus på omkring 1.300 USD om året, hvilket ikke er billigt. Mercedes årlige forsikringsomkostninger er dog tættere på 2.000 dollars. Dette kan skyldes, at Mercedes generelt er et mindre pålideligt mærke.
Disse tal fortæller dog kun halvdelen af historien. Mange forskellige faktorer bestemmer forsikringsomkostningerne, som for det meste er forbundet med årsager, der specifikt er knyttet til ejeren eller den pågældende model.

Er Lexus en mere komfortabel bil end en Mercedes?

Både Mercedes og Lexus er yderst komfortable. Du kommer ikke til at begå en fejl ved at vælge en af de to. Mercedes har dog også her en lille fordel.
Det kan skyldes, at Mercedes bliver ved med at innovere mere end mange andre mærker på planeten. Nogle modeller som S-klassen er kendt som benchmark, når det kommer til luksussedaner. Mercedes-biler er primært bygget til det tyske marked som autobahncruisere, og det er her, de udmærker sig.
Lexus-biler tilbyder et overdådigt interiør og virkelig komfortable sæder, men de tilbyder ikke samme komfort som Mercedes. Lexus deler nogle dele med sit moderselskab Toyota. Selv om det kan fungere godt, hvad angår pålidelighed, når det gælder komfort, når det kommer til komfort, når det ikke op på samme niveau som en Mercedes.

  Top 10 Mercedes sportsvogne

Tilbyder Mercedes et bredere udvalg af biler end Lexus?

Mercedes tilbyder i øjeblikket snesevis af forskellige modeller til ethvert tænkeligt brug. Sortimentet starter med den lille A-klasse hatchback, efterfulgt af en mindre sedan som C-klassen, en mellemstor sedan som E-klassen eller den store sedan, S-klassen. Mercedes tilbyder i øjeblikket 9 forskellige SUV’er, et beskedent hybridprogram og en fuldt elektrisk bil, EQC.
Lexus tilbyder på den anden side omkring 10 til 15 forskellige modeller, hovedsagelig sedaner og crossover-SUV’er.
Mens Mercedes kan prale af et beundringsværdigt hybridprogram, er Lexus’ hybridbiler nogle af de mest effektive hybridbiler på planeten, da Lexus har perfektioneret hybridsegmentet. Når det kommer til elbiler, tilbyder Lexus UX300e.
I 2019 solgte Mercedes 2,34 millioner biler og Lexus solgte mindre end 750.000 biler. Selv om forskellen i antallet af solgte biler i 2019 synes at antyde, at Mercedes overtrumfer Lexus på alle tænkelige måder, er det ikke rigtig tilfældet. Lexus er et mere beskedent bilfirma, men tilbyder stadig fantastiske biler, der er på højde med den tyske gigant på næsten alle områder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z