Porsche vs Lexus pålidelighed – hvilken er bedst?

Både Porsche og Lexus har altid været den absolutte topklasse i bilbranchen med hensyn til pålidelighed og pålidelighed. J.D. Power placerede Lexus som det mest pålidelige mærke på markedet med 106 problemer i gennemsnit, og andenpladsen indtages af Porsche og Toyota med 108 problemer i gennemsnit.

I de sidste otte år i træk har Lexus været den ubestridte mester i pålidelighed, selv om antallet af rapporterede problemer pr. bil er steget fra 99 til 106. Lexus’ modermærke Toyota var også i toppen i lang tid.

Porsche var derimod en blandet sag indtil for ca. ti år siden. Siden da er det lykkedes Porsche at opretholde sin store pålidelighed som årene gik, og Porsche 911 blev ofte udnævnt til den mest pålidelige bilmodel på planeten.

Mellem de to er det bare at sige, at Lexus er et mere pålideligt mærke, men Porsche er virkelig tæt på. Så meget, at vedligeholdelse af begge disse mærker er afgørende for korrekt pålidelighed. Så det er op til dig at passe på din bil, og bilen vil passe på dig.

Hvorfor er Lexus så pålidelig?

Hovedårsagen til, at Lexus er så pålidelig, er, at den deler mange af sine dele med moderselskabet Toyota, og det faktum, at Lexus er et luksusmærke, så niveauet af udførelse og udvikling er betydeligt højere sammenlignet med Toyota.

Når biler bliver fremstillet, gennemgår de mange test og kvalitetskontrolpunkter. Et luksusmærke har et højere prisskilt, hvilket betyder, at mærket har flere penge at spille med under sådanne test og udviklingsfaser.

Toyota fremstiller nogle af de bedste motorer, der nogensinde har set dagens lys, og en væsentlig grund til, at Lexus altid ligger øverst på hitlisterne, er, at mange andre luksusmærker ikke er lige så pålidelige. Toyota prioriterer pålidelighed og lang levetid frem for luksus og kompleksitet.

  Hvad er de bedste elbiler med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Og når du kombinerer en så pålidelig og pålidelig platform med luksus og teknologisk kompleksitet, får du en Lexus. En anden grund til, at Lexus er så pålidelig, er, at Lexus ikke er ivrig efter at ændre sine systemer med hver nyere generation. Hvis det ikke er gået i stykker, hvorfor så lave det?

Hvorfor er Porsche så pålidelig?

For ikke så længe siden var Porscher ikke pålidelige. Og først i det sidste årti eller deromkring er det lykkedes mærket at klatre opad på pålidelighedslisten. Ifølge et par personer, der faktisk har arbejdet hos Porsche, skyldes det, at Porsches personale gør sig virkelig, virkelig umage for at være pålidelige.

Selv om man måske kunne forvente, at alle luksusmærker gør sådan noget, er det simpelthen ikke sandt. De fleste luksusmærker er primært fokuseret på effektivitet, teknologi og bevægelige enheder. De bekymrer sig ikke så meget om langsigtet pålidelighed som Porsche gør.

Og det skyldes, at Porsches kundekreds er anderledes. Folk, der køber Porscher, især 911’ere, er bilentusiaster, og de plejer deres biler langt mere end en gennemsnitlig Mercedes Benz S-klasse-ejer gør.

I den forstand er en S-klasse noget som et værktøj, der bliver udskiftet, når den nyere model kommer ud, mens en 911’er næsten altid vil blive værdsat af en entusiast. Det betyder, at niveauet af øm kærlighed og pleje, som en 911 får, er helt uden for rammerne sammenlignet med langt de fleste andre tyske luksusmærker.

  Porsche vs Ferrari pålidelighed - hvilken er bedst?

Hvor dyre er Porsche og Lexus at vedligeholde?

Men pålidelighed er ikke billigt, da både Lexus- og Porsche-modeller er kendt for at koste en lille formue, når det kommer til vedligeholdelse. Dette er måske ikke et problem i de første ca. 3 år, hvor bilen er dækket af garantien, men senere er vedligeholdelsesomkostningerne i forbindelse med Porsche og Lexus virkelig høje.

Men mellem disse to er Porsche dyrere at vedligeholde i de fleste scenarier. Porscher er dyrere at købe og vedligeholde, især de mere præstationsorienterede modeller. I hele sortimentet tilbyder begge disse mærker lignende køretøjer.

Porsche 911 er f.eks. en grand tourer-sportsvogn med en 3-4L flad seksmotor, og Lexus LC500 er også en grand tourer-sportsvogn, der enten tilbydes med en V8-motor med naturlig indblæsning eller en hybridmotor. Begge er dyre, men 911’eren har solgt LC500’eren mange gange mere end LC500’eren, og 911’eren er i øvrigt langt bedre.

FAQ-afsnit

Hvad er de mest og mindst pålidelige Lexus-modeller?

Selv om Lexus generelt er pålidelig, er der en del forskelle mellem visse modeller. De mest pålidelige Lexus-modeller er Lexus IS, Lexus GS og Lexus LS. Alle tre er flagbærerne for Lexus’ pålidelighed og grunden til, at Lexus er så højt anset, når det gælder pålidelighed.

På den anden side er f.eks. Lexus RX ikke så pålidelig som nogen af disse tre. Men RX ligger stadig over branchens standard med hensyn til pålidelighed, hvilket kun yderligere bekræfter, at andre luksusmærker ikke er i nærheden af Lexus.

  Går Volvo'er ofte i stykker? Er Volvo en pålidelig bil?

Hvad er de mest og mindst pålidelige Porsche-modeller?

Porsche Boxster var og er stadig lidt af en blandet pose, når det gælder pålidelighed. En kompakt Porsche sportsvognsroadster med en midtermotorkonfiguration virker ganske vist som en problemsamler, men niveauet af problemer er heller ikke så slemt som med nogle konkurrerende modeller fra andre mærker.

På den anden side er kongen af Porsches pålidelighed 911’eren. Og det er ret forventeligt, da 911-platformen er årtier gammel, og en gennemsnitlig 911-ejer vedligeholder en 911 på passende vis.

Hvor nøjagtige er diagrammer og undersøgelser af mærkers pålidelighedsindeks?

Nogle sætter spørgsmålstegn ved legitimiteten af sådanne undersøgelser, fordi de er alt for udbredte til at kunne anvendes på et enkelt individ. Og når alt kommer til alt, er det eneste, vi bekymrer os om, hvor pålidelig vores bil bliver. Og det afhænger i høj grad af flere forskellige aspekter.

Men vær forvisset om, at hvis du vedligeholder din bil korrekt, bør en Lexus eller en Porsche sports-/luksusbil aldrig efterlade dig strandet, og hvis de gør det, skal du sørge for at rapportere det, så undersøgelserne kan afspejle den sande tilstand.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z