Polestar vs. Porsches pålidelighed – hvilken er bedst?

Porsche er et mærke, der er kendt for veludviklede biler, der kræver meget vedligeholdelse, men som er solidt bygget og pålidelige. Som sådan ligger Porsche helt i toppen af de fleste pålidelighedslister, fordi de fleste Porsche-modeller både vedligeholdes korrekt og er pålidelige fra starten.

På den anden side er Polestar et nyt mærke med kun en enkelt rigtig serieproduceret model, hvilket betyder, at Polestar stadig ikke kan vurderes korrekt med hensyn til pålidelighed. Uanset hvad ved vi, at Polestar er stærkt støttet af Volvo, og at de kun laver elbiler.

Alt dette burde i teorien betyde, at Polestar burde være et mærke med en pålidelighed over gennemsnittet. Alligevel vil de sandsynligvis aldrig kunne matche Porsche, fordi Porsche er den allerøverste klasse i bilindustrien, når det gælder pålidelighed.

For at en specifik bil kan være så pålidelig som muligt, skal den vedligeholdes korrekt og rettidigt, og det er her, at disse to mærker adskiller sig væsentligt fra hinanden. Porscher er notorisk dyre at vedligeholde, mens Volvo-biler ikke er nær så dyre.

Polestar pålidelighed – sandsynligvis over gennemsnittet

For at forstå fuldt ud, hvor pålidelig Polestar er, skal vi se på, hvor pålidelige Volvo-biler er. Ifølge adskillige onlinekilder ligger de fleste Volvo-modeller solidt i segmentet for pålidelighed over gennemsnittet. I betragtning af at Polestar og Volvo deler mange dele med hinanden, er det rimeligt at forudsige, at Polestar-biler også bør ligge over gennemsnittet.

En anden ting at huske på er, at Polestar kun fremstiller elbiler, som i sagens natur er mere pålidelige end biler med forbrændingsmotor, fordi de har færre bevægelige dele. De har ikke brug for olieskift, og den samlede slitage af komponenterne i en elbil er betydeligt lavere.

  Er en Boxster en fattigmands-Porsche?

Det betyder, at Polestar-biler i teorien burde være lige så pålidelige som Volvo-biler, men i betragtning af at de også er elbiler, kan de måske endda være mere pålidelige end Volvo-biler. Polestar fremstiller kun en enkelt serieproduktionsmodel i det øjeblik, hvor denne artikel skrives, og de planlægger også at bruge den samme drivlinje til alle de kommende modeller.

Med et så bredt spektrum af dele, der deles både mellem kommende Polestar-modeller og nuværende Volvo-modeller, er det ret sikkert, at Polestar-biler skulle være over gennemsnittet pålidelige.

Porsches pålidelighed – Klasseledende i de fleste segmenter

Over-engineering, opmærksomhed på detaljer, robust byggekvalitet, high-end materialer … Alle disse kvaliteter er synonyme med en ægte Porsche, og sådan har det været i årtier nu. Selv om Porsche har udvidet sit sortiment med en komplet elbil, en luksussedan og to SUV’er, er disse kvaliteter stadig lige så relevante som nogensinde.

Den eneste ægte konkurrent til Polestar 2 er Porsche Taycan. Den koster ganske vist betydeligt flere penge end Polestar 2, men den slår Polestar 2 i næsten alle henseender. Den generelle pålidelighed på tværs af Porsche som mærke er ret lineær, hvilket betyder, at der ikke er nogen sorte får-modeller, som er mindre pålidelige end resten af Porsche-serien.

Porsche Macan er Porsche-modellen på indgangsniveau, men det er en ægte Porsche-model, uanset hvordan man ser på den. 911’eren er den mest pålidelige Porsche-model, fordi 911-linjen strækker sig over mere end syv årtier, hvilket betyder, at Porsche næsten har perfektioneret 911-opskriften.

Alt i alt har Porsche et godt ry, når det gælder pålidelighed i lang tid. Så meget, at mange Porsche-modeller er klasseledende i deres segment, når det gælder pålidelighed.

  Ferrari California T Pålidelighed

Polestar vs Porsche vedligeholdelse – Porsche er langt dyrere

Som tidligere nævnt er alle de nævnte Porsche-kvaliteter faktisk til stede, men for at disse kvaliteter overhovedet er relevante, skal du bruge en ordentlig sum penge på vedligeholdelsesomkostninger. Fordi Porsche laver strenge luksus- eller endda eksotiske biler, forventes det, at de er meget vedligeholdelseskrævende.

Polestar er lidt mere “masseorienteret”, hvilket betyder, at de ikke kan sætte vedligeholdelsesomkostningerne lige så let i vejret som Porsche. Porsche-kunder er ikke så interesserede i biler med lav vedligeholdelse, fordi de værdsætter Porsche af mange andre grunde, og det er noget Volvo/Polestar ikke kan gøre.

Uanset hvad tilbyder begge en 4-årig 50k mile fabriksgaranti, som kan udvides til at dække alle dine reparationsomkostninger i yderligere 2 år. Alt i alt koster Porscher mere at vedligeholde, men det hører med til området. På den anden side ligger Polestar-modellerne et sted i midten af pakken.

FAQ-afsnit

Hvorfor er elbiler mere pålidelige?

Elbiler er mere pålidelige, fordi de har færre bevægelige dele, hvilket betyder, at det samlede slid ikke er så konstant som i en ICE-bil. elbiler drager også fordel af specifik elbilsteknologi som f.eks. regenerativ bremsning, der tager belastningen fra normal bremseslitage og lægger den på regen-motorer, der er fastgjort til hjulene.

Det betyder, at en elbil ikke behøver at stole direkte på bremserne, når den skal bremse ned. Desuden er elbiler mindre komplekse, fordi de ikke har brug for olie, de har ikke brug for brændstof, de har ikke brug for brændstofpumper, katalysatorer, lyddæmpere eller oliefiltre for blot at nævne nogle få.

  Går Volvo'er ofte i stykker? Er Volvo en pålidelig bil?

Er elbiler pålidelige på lang sigt?

Elbilers pålidelighed på lang sigt er stadig lidt af et mysterium, da der ikke er ret mange 10-20 år gamle elbiler ude og køre. I betragtning af at batterierne bliver temmelig ubrugelige efter et stykke tid og skal udskiftes, er det ikke helt klart, hvor pålidelige elbiler er på lang sigt.

De fleste producenter mener, at de nuværende elbiler vil være alvorligt forældede efter 20 år, så det burde ikke være et problem. Elbiler koster dog mange penge, så der vil helt sikkert være interesse for at eje en 20 år gammel elbil, hvis den kan fungere ordentligt.

Hvorfor elsker folk Porscher?

Porsche er et mærke, der normalt nævnes sammen med Ferrari og Lamborghini, fordi folk anser det for at være det allerøverste niveau i bilindustrien. Porsche er anderledes end Lamborghini og Ferrari, fordi Porsche laver bedre biler hele vejen rundt.

Porscher er normalt de hurtigste biler på banen, mens de også er ekstremt behagelige at køre på vejen. De betragtes ofte som statussymboler, fordi de ser statelige ud og byder på masser af luksus og materialer af høj kvalitet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z