Polestar vs. Jaguars pålidelighed – hvilken er bedst?

Lige siden Jaguar kom ud med I-Pace elbil, ser det ud til, at Jaguar er blevet en af de mest populære elbilproducenter i verden. Det skyldes til dels, at Jaguar var et af de første store bilfirmaer, der kom med en fuldt elektrisk SUV, hvilket viste sig at være et fristende tilbud selv for eksisterende Tesla-kunder.

Polestar er på den anden side et nyt EV-mærke, der udelukkende fokuserer på at lave elbiler, hvilket betyder, at Polestar ikke behøver at bruge F&U-penge på at udvikle ICE-biler, som det er tilfældet med Jaguar. Desuden er Polestar også et søsterselskab til Volvo, hvilket ser ud til at give resultater med en pålidelighed over gennemsnittet.

Som sådan er det sikkert at antyde, at Polestar skulle være lige så pålidelig som Volvo, hvis ikke endda bedre, fordi elbiler er betydeligt mere pålidelige end ICE-biler. Jaguar-modeller har tendens til at kæmpe, når det gælder pålidelighed, fordi de har en tendens til at falde i kategorien gennemsnitlig pålidelighed i bedste fald.

Men fordi EV’er er mere pålidelige end ICE-biler, ser I-Pace også ud til at være mere pålidelig end de fleste Jaguar-modeller. Uanset hvad, kan man roligt sige, at Polestar skulle være mindst lige så pålidelig, hvis ikke endda mere pålidelig som helhed.

Jaguars pålidelighed – gennemsnitlig i bedste fald

Jaguar og Land Rover er ikke et firma, der er kendt for en fantastisk pålidelighed, og det er egentlig ikke nogen hemmelighed. Mange kunder derude er klar over alle de potentielle problemer, der plager både nyere og ældre JLR-modeller, selv om de stadig har en tendens til at købe dem.

Det skyldes, at JLR laver eftertragtede biler, især hvad angår SUV’er. Nogle biler som Jaguar XJ eller Range Rover er fyldt med en overflod af funktioner, hvilket gør disse biler mere udsat for potentielle problemer, fordi de er fyldt med alle mulige moderne gadgetry.

  Polestar vs. Mercedes' pålidelighed - hvilken er bedst?

Jaguar I-Pace er dog den eneste ægte konkurrent til Polestar-modellerne i disse dage, og det ser ud til, at I-Pace er bedre end de fleste ICE Jaguars derude. Det skyldes især, at EV’er har tendens til at have færre problemer sammenlignet med ICE-biler, da de har færre bevægelige mekaniske dele, der kan gå galt.

Alle JLR-biler leveres med en 5-årig garanti på 60 km/60 km, som også kommer med 24-timers vejhjælp.

Polestar-pålidelighed – bedre end Jaguar’s

Polestar er stærkt støttet af Volvo, og Volvo har tendens til at lande på en position over gennemsnittet, når det gælder pålidelighed. Som sådan skulle Polestar-modellerne nemt være lige så pålidelige som Volvo-modellerne. Hvis du kombinerer dette med det faktum, at Polestar specialiserer sig i elbiler, som i sagens natur er mere pålidelige end ICE-biler, bør Polestars pålidelighed nemt ligge over gennemsnittet.

Selv om Polestar 2 allerede var en del af en mindre tilbagekaldelse, før den kom til USA, blev problemerne løst hurtigt og smertefuldt. Det er ikke ualmindeligt at få en tilbagekaldelse kort tid efter, at en bil er blevet frigivet, både for pålidelige biler og upålidelige biler.

De nuværende Volvo-modeller er utroligt komplekse, fordi nogle af deres motorer er forstærket af kompressorer, turboladere og to elmotorer. Selv på dette kompleksitetsniveau har Volvo-biler en tendens til at være mere pålidelige end gennemsnittet. Alt dette burde let antyde, at Volvo-elektromobiler (som langt fra er lige så komplekse) burde være mere pålidelige end Jaguar-modeller.

  Ford Fiesta Pålidelighed

Jaguar tilbyder dog en længere fabriksgaranti, da Polestar-garantien kun varer 4 år/50k miles, og den omfatter ikke vejhjælp.

Vedligeholdelse – et afgørende aspekt af pålidelighed

Alle disse pålidelighedstabeller har absolut ingen betydning, hvis du ikke vedligeholder din bil tilstrækkeligt. Det betyder, at selv de mindst pålidelige biler burde klare sig meget bedre end de mest pålidelige biler, hvis sidstnævnte ikke vedligeholdes korrekt og i tide.

Mellem disse to mærker er det meget nemmere at vedligeholde Jaguar-modeller, fordi der er flere Jaguar-forhandlere rundt omkring. Det ser dog ud til, at Volvo-forhandlere også er i stand til at servicere din Polestar, dette burde ikke udgøre et problem i de kommende år.

Uanset hvad er Jaguarbiler dyrere at vedligeholde, hvis man tager i betragtning, at størstedelen af deres sortiment består af ICE-biler. Hvis du sammenligner I-Pace og Polestar 2 som de to benchmarks EV’er fra begge mærker, burde de være ret ens, hvad angår vedligeholdelsesomkostninger.

FAQ-afsnit

Er Jaguar mere luksuriøs end Polestar?

Jaguar er et af de mest luksuriøse britiske bilmærker på markedet, og de er faktisk mere luksuriøse end Polestar. Polestar planlægger dog at lancere en stor SUV og en luksuriøs elbil-sedan i de kommende år, så dette kan potentielt ændre sig hen ad vejen.

Lige nu tilbyder Jaguar langt flere biler i langt flere segmenter, og næsten alle disse biler betragtes som luksusbiler. Jaguar XJ er Jaguars reference for luksussedaner, og man kan roligt sige, at ingen Polestar-model, der er tilgængelig i øjeblikket, kan komme i nærheden af XJ, når det gælder luksus.

  Chevrolet Malibu Pålidelighed

Hvorfor er Jaguar og Land Rover så upålidelige?

Både Jaguar og Land Rover fokuserer på at lave luksusbiler fyldt med alle mulige innovationer og teknologier, hvilket betyder, at de er spækket med den nyeste teknologi. De fleste kunder fra dette segment prioriterer luksus, raffinement, status og stil højere end pålidelighed, især hvis de køber bilerne fra ny, hvilket betyder, at de er dækket af garantien.

Nogle mærker som Toyota eller Honda prioriterer pålidelighed som et af deres vigtigste salgsargumenter, hvilket uden tvivl gør dem til bedre transportmidler. Biler købes dog ikke kun af fornuft, og derfor sælger Jaguar og Land Rovers, selv om de er tvivlsomme med hensyn til pålidelighed.

Er Jaguar og Land Rover ved at forbedre deres pålidelighed?

Det er ikke sikkert at sige, at Jaguar og Land Rover laver upålidelige biler som helhed, fordi de fokuserer på at forbedre deres biler både med hensyn til pålidelighed og generel kvalitet. Det ser ud til at virke, for de nyeste JLR-modeller er betydeligt mere pålidelige end JLR-modeller fra for ti år siden.

Det tager lang tid, før en bestemt stereotype forsvinder, og hvis JLR fortsætter med at lave stadig mere pålidelige biler, burde dette snart ændre sig til det bedre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z