Polestar vs. Mercedes’ pålidelighed – hvilken er bedst?

Mercedes betragtes som et benchmark for det tyske premiummærke for ledende medarbejdere i den brede offentlighed, hvilket betyder, at Mercedes-modellerne har tendens til at sætte standarder for deres respektive segmenter. Selv om både Audi og BMW konkurrerer med Mercedes, betragter de fleste mennesker derude stadig Mercedes som det øverste niveau.

Mercedes er derfor nødt til at opretholde dette ry ved at investere store beløb i forskning og udvikling i luksus, innovation og teknologi. Alt dette betyder, at Mercedes ikke prioriterer pålidelighed, fordi størstedelen af virksomhedens penge går til disse tre virksomhedsafdelinger.

Som sådan falder Mercedes i den gennemsnitlige pålidelighedskategori både med Audi og BMW, mens Volvo, Polestars søsterselskab, har tendens til at falde i kategorien gennemsnitlig til over middel. Da de fleste Polestar-modeller i høj grad er baseret på moderne Volvo-biler, er det rimeligt at antage, at Polestar skulle være lige så pålidelig som Volvo.

Der er simpelthen ikke nok Polestar-biler på markedet i øjeblikket til at kunne vurdere korrekt, hvor pålideligt mærket er som helhed. Men da delingen af dele mellem Volvo og Polestar er omfattende, burde Polestar og Volvo være lige så pålidelige, hvilket betyder, at de begge er bedre end Mercedes.

Mercedes pålidelighed – Gennemsnitlig

Ifølge RepairPal er Mercedes Benz’ pålidelighed 3 ud af 5, hvilket gør den gennemsnitlig – ikke fantastisk, men heller ikke forfærdelig. Dette er et tilbagevendende tema med det tyske executive-segment, da både Audi og BMW også har en tendens til at ligge i det gennemsnitlige pålidelighedssegment. Når det er sagt, har Porsche en tendens til at være bedre end alle tre, når det kommer til pålidelighed.

Som tidligere nævnt er Mercedes fokuseret på at lave de mest luksuriøse og mest sofistikerede og ønskværdige biler på markedet, hvilket består i at gå på kompromis med pålideligheden. Nogle modeller som Mercedes Benz G-klassen, der nok er en af de mest eftertragtede SUV’er på planeten, er et perfekt eksempel på dette.

  Ferrari F8 Tributo / Spider Pålidelighed

Den er stor, kasseformet og på grænsen til det urimelige, hvilket gør den både robust og arkaisk på samme tid. Den koster mange penge at vedligeholde, og hvis du ikke gør det, har disse kompromiser en tendens til at vise sig som dyre reparationer. For et par årtier siden byggede Mercedes imidlertid utroligt pålidelige biler, men de holdt op med at gøre det, fordi det var i strid med moderne firmapolitik.

Nye Mercedes-modeller leveres med en 4-årig garanti på 50.000 km, men denne garanti kan forlænges op til 7 år/100 000 km.

Polestars pålidelighed – sandsynligvis bedre end Mercedes

Som nævnt i begyndelsen er Polestar stadig et nyopstartet firma, hvilket betyder, at de ikke har nok biler på markedet til at være både upålidelige eller pålidelige. Men det faktum, at Polestar har hænderne dybt nede i Volvo reservedelsbunkerne, betyder, at Polestar burde klare sig på samme måde som Volvo.

Volvo er normalt vurderet som gennemsnitlig til over middel, når det gælder pålidelighed, hvilket betyder, at Polestar i teorien burde være mere eller mindre det samme og dermed være bedre end Mercedes. Desuden fokuserer Polestar på at fremstille elbiler, som i teorien også burde være mere pålidelige, fordi de bruger færre bevægelige dele.

Uanset hvad, kan man roligt sige, at Polestar burde være mere pålidelig end Mercedes, men kun tiden vil vise, om det virkelig er tilfældet. Polestar virker ganske vist som et nyt firma, men de er stærkt støttet af Volvo-selskabet, som har 50 % af alle Polestars ejerrettigheder.

Polestar-modellerne leveres også med en 4-årig fabriksgaranti på 50.000 km, som også kan forlænges til 100.000 km.

  Jaguar VS Mercedes Pålidelighed

Vedligeholdelse – et afgørende aspekt af pålidelighed

Uden ordentlig vedligeholdelse kan du ikke forvente, at en bil er så pålidelig, som de fleste diagrammer/resultater har tendens til at antyde. Nogle mennesker vedligeholder slet ikke deres biler, mens andre har en tendens til at gøre det enten selv, gennem en forhandler eller gennem uafhængige værksteder, hvilket kan være både godt og skidt.

Det betyder, at selv de mest pålidelige Mercedes-modeller langt fra er så pålidelige, som de burde være, hvis de ikke vedligeholdes korrekt. Dårlig vedligeholdelse gør mere eller mindre din bil så upålidelig som biler kan blive.

Når du begynder at opleve problemer, der skyldes manglende vedligeholdelse, kan du endda opleve, at din bil dør i utide. Alt i alt skal du altid sørge for at vedligeholde din bil i henhold til producentens anbefalinger, hvis du ønsker, at den skal være så pålidelig som muligt.

Mercedes-modeller er dyre at vedligeholde, og det er ingen hemmelighed, da alle europæiske premiumbiler er det. Men hvis du vedligeholder dem korrekt, bør de tjene dig i mange år fremover. På den anden side er Volvo-modeller lige så dyre, men i betragtning af at Polestar laver elbiler, og elbiler har tendens til at være billigere at vedligeholde, burde Polestar også i denne henseende være bedre end Mercedes.

FAQ-afsnit

Er Mercedes mere luksuriøs end Polestar og Volvo?

Mercedes er faktisk mere luksuriøs end Polestar og Volvo, men kun hvis du vælger den rigtige udrustning. Tyske luksusbiler er berygtede for at mangle standardudstyr i deres mest basale modeller, hvilket betyder, at en moderat udstyret Volvo- eller Polestar-model nemt bør kunne slå en Mercedes med basistrim.

Men hvis du vælger en Mercedes i den højere ende med et mere passende udstyrsniveau, kan ingen Volvo eller Polestar derude komme i nærheden af Mercedes, når det gælder luksus.

  Cadillac VS Mercedes Pålidelighed

Hvorfor skal jeg købe en Polestar frem for en Mercedes?

Polestar er et eksklusivt EV-mærke, hvilket betyder, at de laver elbiler ved hjælp af deres selvstændige EV-baserede chassis. Det betyder, at disse elbiler er designet til at være elbiler fra starten, mens Mercedes har en tendens til at bruge eksisterende ICE-platforme og konvertere dem til elbiler.

Det betyder, at hvis du er interesseret i elbiler, bør du købe en Polestar, bortset fra Mercedes EQS, som uden tvivl er en af de bedste elbiler på markedet. På den anden side, hvis du ønsker en ICE/hybrid, er Mercedes det oplagte valg.

Kan Polestar matche Mercedes’ brand appeal?

Mercedes Benz’ brand appeal er bygget på en lang tradition for at lave de allerbedste luksusbiler på markedet. Hvis du kombinerer det med et slående design, masser af innovation og hundrede års erfaring med at lave biler i den højere ende af skalaen, er der næppe nogen chance for, at Polestar nogensinde kan matche det.
Hvorom alting er, så er verden langsomt ved at bevæge sig i retning af elbiler, og kun tiden vil vise, hvem der kommer til at stå øverst. Tesla var et nobody-mærke for to årtier siden, nu er de det mest værdifulde bilfirma på markedet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z