Passer Mercedes-hjul til Lexus

I verden af luksusbiler har både Mercedes og Lexus ry for at være de allerbedste. Mercedes er et tysk luksusmærke, der hovedsagelig fokuserer på at sætte standarden for alle andre biler, mens Lexus hovedsagelig fokuserer på at perfektionere den oprindelige opskrift på luksus, der består af læder, stil, high-end funktionalitet og pålidelighed.

Som sådan kan Lexus’er ses som luksusredskaber til hverdag, der er blevet grundigt testet i alle kategorier ligesom alle andre japanske økonomibiler, selv om Lexus langt fra er et økonomimærke. Mercedes er mest fokuseret på innovation og på at være det mest glamourøse og effektfulde luksusbilmærke for masserne.

Som sådan giver det meget god mening at blande disse to mærkefilosofier sammen ved at bruge Mercedes-fælge på en Lexus. Men for at dette kan fungere, skal du matche specifikke hjulmål på alle fire hjul. Det vigtigste mål er boltmønsteret, som skal være identisk, men det er næsten aldrig tilfældet.

Selv hvis dine boltmønstre er ens, skal du også fokusere på hjuldiameteren og dækstørrelsen, hjulets forskydning og muligvis endda hjulets centerboring. Da de fleste af disse er forskellige mellem de to modeller, vil du sandsynligvis ikke kunne montere dine Mercedes-fælge på en Lexus.

Skruemønsteret

Hjulbolte er en ofte overset komponent i den generelle bilsikkerhed, fordi de har til opgave at stramme forbindelsen mellem bilen og hjulene. Som sådan bør disse aldrig tåle nogen uoverensstemmelser, fordi det kan forårsage alle mulige køreegenskaber og sikkerhedsproblemer med det samme.

Det er værd at nævne, at de fleste Mercedes-modeller bruger et standard 5x112mm boltmønster, mens de fleste Lexus-modeller bruger et andet 5×114,3mm boltmønster. Selv om disse synes ens nok, er de det ikke, fordi boltmønstrene skal være identiske, hvis du ønsker, at din bil skal være lige så sikker som den dag, den forlod fabrikken.

  Er Mercedes gode biler?

Der findes visse firmaer derude, som har specialiseret sig i at designe boltadaptere, der er lavet til at modvirke disse forskelle, men det er bedst at undgå dem. Selv de mindste forskelle mellem boltene kan forårsage vibrationer, som kan løsne bolten med tiden.

Det betyder, at eventuelle problemer i forbindelse med boltmønsteret potentielt endda kan ende katastrofalt.

Hjuldiameter og dækstørrelse

Det er ret almindeligt i dag at ændre diameteren på hjulene, fordi man ønsker at opnå enten et bestemt udseende eller en bestemt køreegenskaber. Et større sæt hjul er normalt forbundet med et mere aggressivt udseende og en mere adræt og bedre håndterbar bil.

Selv om det virker fristende, skal du også være opmærksom på, at det kan øge den generelle dækstøj og gøre bilen meget mere ukomfortabel. Hvis du er villig til at acceptere dette, kan du endda opgradere til et sæt hjul med større diameter, hvis du sænker størrelsen på dine dæk tilsvarende.

Det betyder, at hvis du vælger 1 tomme større hjul, skal du modvirke det med 1 tomme mindre dæk. Alt i alt er det altid bedst at holde det fornuftigt med hensyn til hjuldiameteren, da hjul med lav profil er mere tilbøjelige til at flække og ridse og samtidig er grænsende til det ubehagelige.

Hjul offset og centerboring

En hjulforskydning henviser til placeringen af hjulmonteringsnavet i forhold til hjulets centerlinje. Ved et hjul med neutral forskydning er det centrale monteringsnav monteret direkte på linje med hjulets midterlinje, mens et hjul med positiv forskydning er monteret tættere på hjulets yderkant.

  Hvilken Mercedes-model er mest pålidelig?

Et hjul med negativ forskydning er monteret tættere på hjulophængskomponenterne, hvilket betyder, at det er tættere på hjulets inderkant end på yderkanten. Det er bedst at vælge hjul med identisk offset, men du kan kompensere for små forskelle med et sæt korrekt fremstillede og korrekt monterede afstandsstykker.

Endelig er Lexus- og Mercedes-modellerne kendt for at bruge vidt forskellige centerboringsdimensioner, hvilket betyder, at du bliver nødt til at skære hjulene til, for at de passer perfekt. En centerboring i hjulet er et hul i det indre hjul, der bruges til at afbalancere hjulet perfekt på bilen.

Hvis disse er forskellige, er det bedst at undgå det helt, men hvis du er 100 % opsat på at bruge disse hjul, skal du finde en person, der kan bearbejde dine hjul til de nøjagtige centerboringsdimensioner, du har brug for, uden at hjulene bliver mindre sikre, end de allerede er.

FAQ-afsnit

Bruger europæiske biler et lignende boltmønster?

Mange europæiske biler bruger lignende eller nogle gange endda identiske boltmønstre, hvilket gør dem perfekte til udskiftning af hjul. F.eks. tilbyder mange Mercedes-modeller det samme boltmønster som nogle BMW-modeller, hvilket betyder, at disse nemt kan udskiftes mellem de to tilsvarende modeller.

Audi og VW har også det samme boltmønster i visse tilfælde, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, da Audi er en del af VAG-koncernen. Europæiske biler adskiller sig dog for det meste fra de fleste amerikanske biler, fordi de bruger bolte i modsætning til mange amerikanske mærker, der bruger bolte.

  Hvilke Mercedes har fjernstart?

Hvorfor skulle man skifte hjulene på en bil?

De fleste mennesker derude ville aldrig ønske at skifte hjulene på deres bil, hvis de ikke er nødt til det. Uanset hvad, er der stadig mange mennesker derude, der konstant skifter hjul på deres biler. Det gør de for at opnå et bestemt udseende, samtidig med at de forsøger at ændre den måde, bilen kører på, og hvor komfortabel den er.

Et hjul med større diameter er for det meste forbundet med sportslige biler med overlegne køreegenskaber, fordi færre dæk betyder, at bilen er mindre tilbøjelig til at læne sig ind i svinget og mindske smidigheden. På den anden side vil en person, der vælger større dæk, for det meste drage fordel af øget komfort på bekostning af ringere køreegenskaber.

Passer Lexus-fælge på en Toyota?

Lexus og Toyota er to søstermærker, hvilket betyder, at de deler mange dele med hinanden. Som sådan vil et Lexus-fælg sandsynligvis passe til en Toyota, men sørg altid for at inspicere målene korrekt. Dette gælder begge veje, hvis de førnævnte mål er identiske.

Boltmønsteret er den vigtigste del, og det er ikke det, der er problemet. De fleste problemer er forbundet med hjuldiameteren og dækstørrelsen, som nemt kan negeres.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z