Hvilke Mercedes-modeller har ambient belysning

Hvilke Mercedes-modeller har ambient belysning

For 11 år siden introducerede Mercedes funktionen Ambient Lightning i sit COMMAND-infotainmentsystem, som gjorde det muligt for føreren at vælge mellem et par farver og intensiteter. Lysdioderne blev brugt til at fremhæve bestemte dele af instrumentbrættet og gøre kabinen til et mere behageligt sted at opholde sig.

Siden da er Mercedes begyndt at tilbyde ambient lightning i stort set alle nyere Mercedes-modeller. Og den nuværende fase af ambient lightning-teknologien har debuteret i 2022 Mercedes S-klassen. Nu er ambientbelysningen meget mere end blot en svag lyskilde under instrumentbrættets mellemrum.

Moderne ambient belysningsteknologi består af hundredvis af forskellige farver og intensiteter, som kan blandes og matches efter førerens smag. Mercedes er også opsat på at udvide funktionaliteten af det omgivende lyssystem som årene går.

Ambient lighting package

I dag inkluderer Mercedes 64-farve LED-ambientebelysningsfunktionen som standard på alle nyere modeller. Dette system består af mange små LED-lysdioder, der er placeret i hele bilen, for og bag, og som indkapsler passagererne i et behageligt oplyst miljø.

Mercedes og mange kunder siger, at disse funktioner giver en større følelse af luksus og ro, men nogle betragter disse lys som distraherende og alt for blingy. Man kan roligt sige, at disse ikke falder i alles smag, men det er bestemt slående, når hele interiøret er oplyst som en 2000’ernes techno-pop-natklub.

Mercedes er opsat på at videreudvikle systemet i et forsøg på at gøre systemet mere i stand til forskellige funktionaliteter, da mange stadig mener, at dette system blot er en gimmick. Ambient lightning-funktionalitet er blevet en af de største biltrends i disse dage, og producenterne kappes om at tilbyde det bedste system hidtil.

  Hvilken er den billigste Mercedes?

W223 Mercedes S-klasse Ambient Lighting-teknologi

Det næste skridt i verdenen af ambient belysningsteknologi er måske bare det system, der tilbydes i den nyeste Mercedes S-klasse. Dette system har øget antallet af dioder fra 247 til 263, og alle dioderne er nu lysere, mere konfigurerbare og tilbyder en masse ekstra funktioner.

Dette system kaldes Active Ambient lightning, og det fungerer som en ekstra mulighed på den nye S-klasse. Dette system er nu integreret med førerassistentsystemerne, hvilket betyder, at ambient lightning nu også tjener som en sikkerhedsfunktion, fordi det kan forstærke visuelle advarsler og signaler.

Desuden kan dette system også arbejde sammen med klimakontrolsystemerne, så når du ændrer temperaturen, begynder lyset at blinke rødt, hvis du vælger en varmere temperatur, eller blåt, hvis du vælger en koldere temperatur.

Dette system er også i stand til at arbejde sammen med lydassistenten ”Hey Mercedes”, da lyset blinker, når der forventes stemmestyring. Dette system udnytter nu også Mercedes ENERGIZED COMFORT-funktionen, der kombinerer AC, Ambient lightning, sædernes opvarmning/ventilation og mange andre systemer for at skabe en bestemt stemning i interiøret.

Ambient lightning sikkerhedsproblemer og eftermarkedspakker med ambient belysning

Som tidligere nævnt mener nogle mennesker, at Ambient lightning-funktionen blot er en gimmick, og ikke nok med det, systemet i sig selv udgør også et alvorligt sikkerhedsproblem, da det kan distrahere og isolere føreren fra det ydre miljø.

Der findes ingen specifikke data om, at ambient lightning er et sikkerhedsproblem, de fleste rapporter om virkningerne af ambient lightning er positive, og de fleste er også glade for systemet, da det giver mere komfort og stress-negerende egenskaber.

  Hvilken Mercedes har mest benplads?

Mange eftermarkedsfirmaer tilbyder ambient lightning til en rimelig opnåelig pris, men ingen af disse er faktisk integreret i bilens infotainmentsystemer. Desuden tilbyder de fleste af dem ikke nogen yderligere funktionalitet ud over selve lynet.

Dette kan give en vis mening, hvis din bil ikke leveres med ambient belysning, men man kan roligt sige, at disse systemer ikke er lige så pålidelige som dem, der tilbydes i de nuværende tyske premium bilmærker.

FAQ-afsnit

Tilbyder alle bilproducenter ambient belysning?

De fleste biler i premiumsegmentet tilbyder ambient belysning, nogle mærker som BMW tilbyder også yderligere sikkerhedsfunktioner som f.eks. blinkende ambient belysning i døren for at advare modkørende biler, cyklister og fodgængere om, at døren er åbnet.

Mange af de mere prisvenlige bilmærker er også begyndt at tilbyde ambient belysning, og det forventes, at næsten alle nyere biler snart vil tilbyde ambient belysning. Det ser ud til, at forbrugerne overvejende kan lide funktionen, hvilket betyder, at ambient belysning måske vil blive standard på mange nye biler fremover.

Findes der i øjeblikket mere avancerede belysningssystemer til omgivelsesbelysning?

Nogle bilproducenter som Rolls Royce tager den omgivende belysning et helt skridt videre. Rolls Royce tilbyder en funktion kaldet Starlight Headliner, som består af et stort antal specifikt placerede lysdioder, der ligner en stjernefyldt himmel.

Disse systemer kan vælges til at matche stjernekonstellationerne på den dag, du blev født, eller på en hvilken som helst anden dag for den sags skyld. Desuden tilbyder disse systemer også en funktion kaldet ”stjerneskud”, som grundlæggende betyder, at systemet vil efterligne et stjerneskud i ny og næ for at gøre interiøret en smule mere luksuriøst.

  Hvad er den bedste Mercedes til unge bilister?

Hvor avancerede er lyssystemerne i moderne biler?

Mange af de moderne biltrends er omkring lyssystemerne. En af dem er de omgivende belysningssystemer, mange biler i dag kommer også med avancerede dansende lysbjælker og avancerede belysningsfunktioner og -features.

Nogle mærker som BMW, Audi og Mercedes tilbyder også Laserlys, der er meget kraftigere end almindelige LED-lys. Disse lygter kan oplyse vejen op til 600 m, og de fungerer kun ved højere hastigheder og hvis lysforureningen er lav nok.

Desuden er moderne lyssystemer også i stand til at projicere specifikke lysarmaturer på vejoverfladen, som gør det muligt for dig at se specifikke vejskilte, vejlinjer og meget mere.

De er også i stand til at blænde en del af lyskeglen for ikke at blænde modkørende bilister eller fremhæve fodgængere eller dyr i vejkanten. Disse systemer er utroligt avancerede, desuden er de også rigtig dyre at udskifte, hvis du ender med at ødelægge dem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z