Hvilke Mercedes-modeller har 360°-kameraer

Hvilke Mercedes-modeller har 360°-kameraer

For et par år siden introducerede Mercedes 360°-kameraet, og siden da har alle Mercedes-modeller, uanset om de er kommercielle eller ikke-kommercielle, haft et 360°-kamera. 360°-parkeringskameraet leveres som en del af parkeringspakken eller Vision-pakken på forskellige markeder.

Et 360°-kamera er et nyttigt stykke teknologi, der øger sikkerheden og gør parkering og manøvrering på trange steder så let som muligt. Stort set alle nyere biler leveres med 360°-kameraer som ekstraudstyr, og nogle regeringer kræver endda, at bakkameraer skal være en standardudstyr på alle nyere biler.

360°-kameraets funktionalitet

Et Mercedes 360°-kamera består af 4 eller flere kameraer, et på den forreste kofanger, 2 på spejlene og et på den bageste kofanger. Disse kameraer har til formål at yde visuel assistance ved parkering eller andre scenarier som f.eks. offroadkørsel eller endda som dashcams i kollisionssituationer.

Disse kameraer har også yderligere funktioner som f.eks. nattesyn, der gør det muligt at se fodgængere eller dyr i en svagt oplyst situation eller potentielle farer på vejen foran dig. Disse kameraer er også i stand til at aflæse trafikskilte og projicere hastighedsgrænser eller andre værdifulde oplysninger på dit instrumentbræt.

Disse kameraer er også udstyret med avancerede parkeringssensorer, der arbejder sammen med kameraet for præcist at bestemme bilens position på få sekunder. Mercedes-modellerne tilbyder også live kørselsretninger ved bakning, så du kan parkere bilen præcist mellem linjerne.

360°-kameratilstande

Som tidligere nævnt består dette system af mindst 4 kameraer, der dækker alle bilens omgivelser på ethvert tidspunkt. Moderne Mercedes-modeller tilbyder mange forskellige kameratilstande og vinkler afhængigt af den pågældende situation.

  Er en brugt Mercedes S-klasse et godt køb?

Den første tilstand ville være det almindelige bakkamera. Dette kamera er normalt placeret over nummerpladen, og nogle Mercedes-modeller som E-klasse sedanen bruger et pop-up-kamera, hvilket bestemt er en god idé, fordi et bakkamera har tendens til at samle meget snavs og skidt, hvilket gør det ubrugeligt i nogle biler.

To kameraer, der dækker bilernes sider, er normalt placeret i spejlhusene. Disse kameraer tilbyder også ekstra funktioner og tilstande som f.eks. krydsningstilstande eller visuel parkeringsassistancetilstand, når du parkerer, så du ikke ender med at bremse hjulene. Disse kameraer er også nyttige i offroad-situationer.

Den nok fedeste tilstand af dem alle er AI 360°-tilstanden, som bruger alle kameraerne på én gang og giver dig et udvendigt billede af bilen, der ser utroligt futuristisk ud, fordi disse systemer er toppen af bilers visuelle assistentteknologier.

Mercedes parkeringspakke med 360°-kamera

Hvis du vil have den fulde Mercedes 360°-kamerafunktionalitet, skal du vælge Active Parking Assist med PARKTRONIC, som tilbyder de bedste Mercedes visuelle assistentfunktioner, der findes på nuværende tidspunkt. Dette system består af 12 ultralydsparkeringssensorer, 4 foran og bagpå og 2 sensorer på hver side.

Dette system giver en skarp og klar gengivelse i realtid af den specifikke parkeringssituation på din infotainmentskærm, så snart du begynder at bruge kameraerne. Systemet er i stand til aktivt at søge efter ledige pladser i bilernes omgivelser og foreslå dig, hvor du skal parkere.

De mest avancerede versioner af disse systemer, som findes i den nye S-klasse, er endda i stand til at styre bilen autonomt i mange forskellige situationer. Dette system tilbyder også ekstra multifunktionelle kameraer på bilen, og hvis det kombineres med Intelligent Drive og firehjulsstyring, er systemet i stand til at parkere bilen, selv når du ikke sidder i den.

  Hvilken bil mister hurtigst værdi - Mercedes eller BMW?

FAQ-afsnit

Kan det betale sig at tilvælge 360°-kameraet på nye Mercedes Benz-modeller?

Alle nyere modeller har bakkameraer som standard på grund af de amerikanske statslige bestemmelser, men hvis du vil have den fulde 360°-oplevelse, koster tilvalget dig mellem 500 og 1.500 dollars, afhængigt af markederne og specifikke pakker og tilbud.

Disse systemer er utroligt avancerede, og de tilbyder ekstra funktioner, som er meget nyttige i mange forskellige kørselssituationer. Med disse systemer kan du parkere nemmere, hurtigere og vigtigst af alt parkere mere sikkert. De anbefales af producenten og er også ret populære på brugtbilsmarkedet.

Mercedes tilbyder mange ekstra funktioner, som ikke er et væsentligt stykke teknologi, men den funktionalitet, som 360°-kameraet tilbyder, virker bestemt som en god måde at øge sikkerheden og det generelle udsyn yderligere i alle mulige situationer.

Findes der billigere 360°-kameraer på eftermarkedet?

Amazon, eBay og mange andre steder er fyldt med eftermarked 360°-kameraer til din bil, men disse kameraer giver ikke en oplevelse, der kan sammenlignes med det originale system. Selv om disse kameraer koster betydeligt mindre end Mercedes’ fabrikskameraer, er de ikke det værd.

Mercedes 360°-kamerasystemet er utroligt avanceret, mange af sikkerheds- og luksusfunktionerne udnytter også kamerasystemet. Og disse fordele fungerer ikke med aftermarket 360°-kameraer, og ud over prisen er der ingen anden grund til, hvorfor et aftermarket-system nogensinde skulle være bedre end det originale.

Er Mercedes 360°-kamerasystemet pålideligt, og er der nogen begrænsninger?

Det moderne system, der er monteret i nyere Mercedes-modeller, er blevet grundigt testet, inden det kom på markedet, og Mercedes er sikker på, at det nye system er lige så pålideligt som ethvert andet obligatorisk system i bilen. Disse systemer bliver mere og mere udbredt, og i fremtiden kan et 360°-kamera blive en standardfunktion ligesom bakkameraet.

  Hvordan kan jeg bestemme, hvilken model Mercedes jeg har

Dette system kommer ikke til at fungere i nogle få forskellige scenarier, f.eks. hvis dørene eller bagklappen bliver åbnet. Systemet vil heller ikke reagere, hvis dine spejle er klappet ind, eller hvis de ydre forhold er rigtig dårlige. Dette system vil heller ikke fungere, hvis det er beskadiget eller virkelig beskidt.

Du bør aldrig stole helt på bilens sikkerhedshjælpemidler, da bilproducenten aldrig vil tage skylden, hvis systemet ikke har genkendt potentielle farer. Disse systemer er der for at hjælpe dig og ikke for at erstatte dine øjne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z