Hvordan kan jeg bestemme, hvilken model Mercedes jeg har

Hvordan kan jeg bestemme, hvilken model Mercedes jeg har

I 2021 tilbyder Mercedes en overflod af mange forskellige modeller til alle tænkelige formål. Det nuværende sortiment deler også mange designtræk, der hjælper med at binde hver model til brandets identitet, men det får også nogle gange modellerne til at ligne hinanden alt for meget.
På grund af dette er det måske ikke så nemt som tidligere at bestemme, hvilken model du kigger på. Men der er mange måder, hvorpå du kan afgøre, hvilken model du har.
Den nemmeste måde at finde ud af, hvilken Mercedes-model du har, er at kigge på modelbetegnelsesmærket bag på bagagerumsklappen. Du kan også tjekke VIN-nummeret, vinduesmærket, servicebladene eller søge efter oplysningerne i infotainmentsystemet.

Modelbetegnelsesmærke på bagagerumsklappen

Siden mærkets begyndelse har Mercedes placeret modelbetegnelsen på bagagerumsklappen. Betegnelsen består normalt af klassen af:

 • Den model
 • En betegnelse knyttet til motoren med/uden tvungen indsugning
 • Firehjulstrækssystemet
 • AMG- eller Maybach-betegnelsen for de højere udgaver.
  E63 AMG S 4-MATIC-mærket betyder f.eks., at den pågældende model er den kraftigste E-Klasse AMG-model med firehjulstræk. Hvis badgebetegnelsen lyder E53 AMG, betyder det, at den pågældende model er AMG E-klasse med ydeevne på begynderniveau.
  For fem år siden ændrede Mercedes modelbetegnelsen. Førhen ville det, hvis der stod E300 på mærket, betyde, at bilen blev drevet af en 3,0-liters motor. I dag betyder det normalt, at hvis tallet er større, er den drevet af en stærkere motor end en bil med et lille tal på bagagerumsklappen.

VIN: køretøjets identifikationsnummer

I 1981 standardiserede USA’s National Highway Traffic Safety Administration VIN (Vehicle Identification Number) som en måde at give en unik måde at bestemme hver ny bil, der produceres eller importeres, på.
Før dette brugte biler et motornummer. Dette blev et problem, da mange biler udskiftede deres motorer midt i deres levetid på grund af pålidelighed eller af andre årsager.
Et VIN er lidt af en bilversion af et fingeraftryk, fordi hver eneste model, der nogensinde er produceret, har en unik kode. Et VIN består af 17 tegn (cifre og store bogstaver): Hvis det er mindre end 17, betyder det, at bilen er produceret før 1981.

  Kan du selv skifte olie i en Mercedes?

Hvad VIN-nummeret betyder

 • Det første tegn fortæller dig, hvor køretøjet er fremstillet.
 • Det 2. og 3. fortæller dig, hvem der har bygget bilen (hvilken fabrikant).
 • De næste 4 tegn identificerer, hvilken model det er, ved at fortælle dig motor, størrelse og type af modellen.
 • Det 9. tegn er en sikkerhedskode til validering af VIN’et fra fabrikken.
 • Det 10. tegn angiver modelåret.
 • De sidste 6 tegn er køretøjets serienummer, som har en angivelse af, hvilken fabrik der har fremstillet bilen.
  I de fleste Mercedes-modeller er VIN’et placeret på forruden, og det er helt sikkert den mest pålidelige måde at bestemme, hvilken model du har.

Vinduesmærke, serviceark og infotainmentsystemets biloplysninger

For hver ny bil, der sælges, er der et tilsvarende vinduesmærke, der fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om modellen, udstyret, omkostningerne og brændstoføkonomiangivelserne. De fleste ejere gemmer vinduesmærket, da det gør det meget nemmere for en køber af en 2. hånd at vide alt om bilen og den oprindelige forhandler.
Desuden kan du også tjekke dine vedligeholdelsesserviceblade, da de fleste modeller bliver serviceret af autoriserede forhandlere. Disse blade indeholder også normalt alle oplysninger om modellen og bilens historie.
En anden måde at bestemme, hvilken model det er, er ved at tjekke bilens info i dit infotainmentsystem. Dette er bilindustriens version af systemegenskaber på en computer, og det burde indeholde alle de oplysninger, du nogensinde kan få brug for om den pågældende bil.

  Hvor længe holder Mercedes Benz biler?

Mere om VIN-numre

Hvilken måde at bestemme Mercedes’ modelbetegnelse på er den mest pålidelige?

Den mest pålidelige måde at identificere din bil på er helt klart gennem VIN-nummeret, da dette nummer er det vigtigste identifikationsnummer, der er knyttet til en bil. Et VIN kan ikke tildækkes eller slettes på nogen måde, da det er påbudt af regeringen for hver bil, at et VIN skal være let læseligt på ethvert tidspunkt i bilens levetid.
Kuffertmærkets rute er normalt lige så pålidelig som VIN-nummeret, men nogle gange afmærker folk deres biler, da det giver et renere udseende. Desuden kan nogle mennesker godt lide at sætte betegnelser som AMG på en ikke-AMG-model med det formål at narre nogen til at tro, at de faktisk ejer en AMG, når de ikke gør det.

Er der andre steder, hvor jeg kan søge efter et Mercedes VIN?

VIN-nummeret kan findes på mange forskellige dele af køretøjet. Nogle af dem omfatter: i førerdørens dørbøjle eller nogle gange på passagersiden, under forruden på førersiden, i nærheden af bilens brandvæg eller endda på ratsøjlen. Et VIN kan også findes under kølerhjelmen nogle få steder.
Desuden kan VIN findes på mange af de dokumenter, der er forbundet med en bestemt bil. Dokumenter som f.eks. registreringsattesten, bilens titel og bilens vedligeholdelsesattest fra din forhandler indeholder normalt også VIN.

Hvad betyder det, hvis jeg ikke kan finde VIN’et, eller hvis de ikke passer sammen?

Hvis du ikke kan finde VIN’et alle de førnævnte steder, og du har kontrolleret alle dokumenter, eller nogle af dem er forskellige fra de andre, bør du kontakte dit DMV (Department of Motor Vehicles) for yderligere oplysninger, da de er i stand til at bestemme VIN’et for en bestemt bil.
Årsagen til dette problem er normalt en skrivefejl og kan løses ret nemt. Men i nogle tilfælde kan det faktisk betyde, at bilen er stjålet. Selv om dette er en vag mulighed, bør du altid sikre dig, at alle VIN’er stemmer overens på alle dokumenter og alle steder på bilen, når du køber brugt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z