Hvordan kan jeg få Android Auto på min gamle bil?

Android Auto er blevet et uerstatteligt system for mange moderne bilister, fordi det giver dig mulighed for at bruge din Android-telefon via den centrale infotainmentskærm. Det betyder, at du kan foretage opkald under kørslen uden at bringe dig selv, dine passagerer eller andre omkring dig i fare.

Android Auto gør det desuden muligt for dig at bruge Google Maps eller Waze som dit primære navigationssystem, hvilket er ret fordelagtigt, fordi intet internt bilnavigationssystem overhovedet kommer i nærheden af disse to. Du kan også bruge dine musikapps som Spotify, Pandora eller Audible.

I betragtning af at en gennemsnitlig bil i USA er et sted mellem 11 og 12 år gammel, er det indlysende, at det ikke er alle, der kan nyde godt af Android Auto fra starten. Som sådan skal du enten eftermontere et system ved at købe et infotainmentsystem i den højere ende eller blot købe Android Auto-muligheden, hvis din bil allerede har alt det nødvendige indbygget.

Du kan også købe et eftermarkedssystem og montere det ved siden af din eksisterende infotainmentskærm eller endda erstatte den helt. Den bedste måde at gøre det på er at eftermontere det, hvis det er muligt, og hvis ikke, bør du overveje de to andre metoder.

Eftermontering af Android Auto i en brugt bil

Det er ikke alle producenter, der har forudset korrekt, hvor vigtig Android Auto og Apple Car Play vil blive. Det betyder, at nogle brugte biler derude faktisk har alt, hvad de har brug for til Android Auto, men funktionen blev ikke inkluderet fra fabrikken.

For et par år siden sagde Mazda, at du kan købe OEM Android Auto-systemet, hvis din bil allerede er udstyret med Mazda MZD Connect System. Hyundai har også rullet et lignende system ud til de fleste af deres biler efter 2015, selv om de oprindeligt ikke blev tilbudt med Android Auto.

  Er hybridbiler bedre end elektriske biler?

Eftermontering af Android Auto på denne måde sikrer den reneste og mest sofistikerede integration, men det er ikke tilgængeligt for de fleste biler. Du bør kontakte din forhandler og spørge, om du kan eftermontere Android Auto fra fabrikken, og hvis det er tilfældet, skal du sørge for at vælge denne mulighed, da det også sikrer en højere gensalgsværdi.

Køb af en helt ny infotainmentskærm/et nyt infotainment-system

I et par årtier eller deromkring var folk mere tilbøjelige til at købe et eftermarkedslyd-/infotainmentsystem og montere det i deres bil. Det betød, at man skulle fjerne OEM-systemet, fordi det var bagud i forhold til de eftermarkedssystemer, der blev tilbudt af mærker som Kenwood, Pioneer eller Alpina.

Denne tendens er dog næsten væk i dag, fordi bilproducenterne haler ind på resten af branchen, og nu er der ingen grund til at gøre det. Når det er sagt, hvis din bil er fra en sådan æra, er den eneste måde, hvorpå du kan integrere Android Auto i din bil, at investere i en helt ny hovedenhed og erstatte den med din eksisterende.

Selv om dette for det meste er en løsning, der bruges til ældre biler, foretrækker nogle ejere at gøre det selv for nyere biler. Skærmene på basisniveau i biler som BMW 3 og 4-serier fra 2011 og frem er ofte blevet erstattet med større infotainmentskærme, fordi de både ser pænere ud og tilbyder mere funktionalitet, samtidig med at de bevarer alle fabriksindstillingerne.

  Hvad er forskellen på en plug-in hybrid og en almindelig hybrid?

Køb af en separat hovedenhed

Den sidste og mindst sofistikerede metode til at få Android Auto i din bil er at investere i en separat hovedenhed og montere den ved siden af din eksisterende infotainmentskærm. Disse systemer hører for det meste til kategorien “dobbelt-DIN”-hovedenheder, men sørg for at tjekke det, da nogle ældre biler stadig bruger “single-DIN”-hovedenheder.

Systemer som disse er fordelagtige, hvis du også ønsker at låse op for en masse ekstra funktioner. De leveres ofte med bakkameraer eller Sirius XM-radio. Tilføjelse af en ny hovedenhed er sandsynligvis den nemmeste måde, hvordan du kan få Android Auto i din bil uden at skulle tage den eksisterende infotainmentskærm ud eller udskifte den.

Disse enheder kan nemt frakobles, når det er tid til at sælge bilen, og de kan ofte bruges mellem forskellige biler. Uanset hvad bør du overveje denne mulighed, hvis du har det okay med, at dit interiør indeholder aftermarket-skærme, og hvis dette er den eneste måde, du alligevel kan få Android Auto på.

FAQ-afsnit

Er Android Auto det værd?

Hvis du bruger en Android-enhed som din daglige chauffør, er Android Auto helt sikkert det værd, hvis du også har tendens til at bruge din telefon under kørslen. Muligheden for at integrere dine Android-apps i systemet gør det nemt at bruge din telefon og dens apps under kørslen, hvilket betyder, at du ikke bringer nogen i fare.

Nogle mennesker bruger dog slet ikke Android Auto, fordi du kan få en lignende oplevelse ved at bruge et telefonophæng inde i bilen og forbinde det med bilen via Bluetooth. Dette vil også gøre det muligt for dig at lytte til din musik og foretage opkald uden afbrydelser. Hvad angår navigation, kan du bruge den direkte på din telefons skærm.

  Bedste bil til natkørsel

Er Android Auto bedre end Apple Car Play?

At sammenligne Android Auto og Apple CarPlay er som at sammenligne æbler og appelsiner, for de er begge lige gode. Hvis du bruger en iPhone som din daglige telefon er der stor sandsynlighed for, at du vil foretrække Apple CarPlay, men hvis du derimod bruger en Android, vil du sandsynligvis foretrække Android Auto.

Uanset hvad er begge lige nyttige, og du bør ikke have nogen problemer med at bruge dem til daglig.

Er OEM-infotainmentsystemer gode nok?

OEM-infotainmentsystemer har aldrig rigtig været så gode, fordi de altid har været et par år bagud i forhold til de nyeste smartphones. I de sidste par år har producenter som Tesla, Audi, BMW og Mercedes dog gjort store fremskridt i infotainmentafdelingen, fordi deres infotainmentsystemer nu bruger integrerede grafikbiler for optimal opløsning og ydeevne.

Som sådan er moderne infotainmentsystemer faktisk gode nok, men det er ikke alle producenter, der tilbyder sådanne systemer. Uanset hvad, da teknologien bliver ved med at udvikle sig hurtigt, er der stor sandsynlighed for, at infotainmentsystemer altid vil sakke bagud i forhold til smartphones.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z