Hvilken Mercedes-model er beslægtet med Chrysler Crossfire?

Hvilken Mercedes-model er beslægtet med Chrysler Crossfire?

Bilproducenter har altid fundet måder at reducere produktionsomkostningerne for nogle modeller med lavere produktionsvolumen. Et ret nyt eksempel er den fælles udvikling af Toyota Supra og BMW Z4. Begge køretøjer bruger den samme motor, det samme chassis og mange indvendige dele, for blot at nævne nogle få.

Et andet ret velkendt eksempel er Daimler-Chryslers fælles udvikling af Chrysler Crossfire og Mercedes Benz SLK R170. I denne periode ejede Daimler Chrysler, og det var kun logisk, at disse to modeller kom fra det samme chassis, da de var ret ens i deres hensigt, ligesom Z4 og Supra er det nu.

Chrysler Crossfire

Crossfire blev lanceret i 2001, og den blev præsenteret som en to-sædet sportsvognscruiser, der delte hele 80 % af sine komponenter med den daværende Mercedes SLK. Senere, i 2005, begyndte Mercedes at producere den nyere SLK på R171-platformen, og R170-platformen blev derefter udelukkende brugt af Crossfire.

Bilen fik navnet Crossfire på grund af to specifikke designkarakterlinjer, der løber fra for til bag under spejlene. Chrysler var ret stolt af, at den endelige produktionsversion af Crossfire ikke afveg meget fra konceptprototypen, hvilket er ret ualmindeligt i bilbranchen.

Målet med Crossfire var at gøre indtryk, uanset om man elskede eller hadede den måde, bilen så ud på. Da mange dele blev delt med SLK’en, var mange Chrysler-forhandlere tvunget til at investere i nyt udstyr bare for at kunne sælge og servicere denne bil.

Udstyrs- og drivlinjestatistik

Da denne bil skulle være et skridt over en almindelig Chrysler, var Chrysler ubøjelig til at indføre mange funktioner i Crossfire, som førhen mest forventedes at være i en Mercedes.

  Hvad er de bedste dæk til Mercedes ML350?

Som sådan var Crossfire udstyret med større hjul og dæk med præstationsvurdering direkte fra fabrikken. Desuden havde Crossfire også et lydsystem over gennemsnittet fra Harman/Kardon eller Infinity, som også normalt fandtes i mange luksusbiler på det tidspunkt.

Bilen var udstyret med et nøglefrit adgangssystem, en elektrisk udtrækkelig bagskærm, et læderrat, læderpolstring på ret polstrede sportssæder, gulvmåtter af høj kvalitet og meget mere.

Hvad angår drivlinjen, havde Crossfire med den samme drivlinje som SLK320 på det tidspunkt. Det betød, at Crossfire kunne fås som en manuel eller automatisk version, koblet til en 3,2-liters V6-motor med al kraft alene til baghjulene.

Mercedes-SLK og salget af begge modeller

Som tidligere nævnt delte Crossfire 80 % af sine komponenter med Mercedes SLK 320, men Mercedes formåede stadig at overgå Crossfire på grund af dens badgeappeal og en bedre pasform og finish. SLK’eren solgte også Crossfire betydeligt mere end Crossfire’eren, da der blev produceret mere end 311 000 SLK’er mod ca. 76 000 Crossfire’eren.

Senere opdaterede Mercedes SLK’en til R171-platformen, da det var tydeligt, at SLK’en klarede sig ret anstændigt, når det gjaldt salget. Som årene gik, blev Mercedes ved med at forbedre SLK-chassiset, men salget begyndte langsomt at falde.

På grund af dette var 2020 året, hvor Mercedes besluttede at stoppe produktionen af SLK helt og holdent, da kundernes efterspørgsel fortsat skiftede til SUV’er. SLK var bestemt en ikonisk Mercedes-model, nogle anså den for at være en “frisørbil”, men det var ret ubestrideligt, at SLK’en tilbød anstændige køreegenskaber.

  Kan en tyk person køre en Mercedes?

FAQ-afsnit

Hvorfor indgår bilproducenter i samarbejder?

Begrundelsen for bilsamarbejder afhænger af den pågældende model. Med hensyn til Toyota Supra/BMW Z4-samarbejdet var det mest fordi begge disse blev præsenteret på samme måde.

Nogle fælles udviklinger som den legendariske Audi RS2 fra Audi/Porsche eller 500E fra Mercedes/Porsche var et resultat af, at Porsche var fallit og havde brug for alvorlig finansiel støtte. Audi og Mercedes så dette som en mulighed for at blande det bedste, som Porsche har at tilbyde, med det bedste fra disse to, og salget bekræftede dette bestemt.

Nogle samarbejder går endnu videre end det, et sådant samarbejde finder sted med Mercedes og Aston Martin lige nu. Aston Martin er en lille luksussportsvognsfabrikant fra Storbritannien, som kæmpede for sin eksistens på samme måde som Porsche gjorde i Audi RS2’s eller 500E’s dage.

Aston Martin havde hverken penge eller infrastruktur til at producere infotainmentsystemer, der kunne sammenlignes med dem i en Mercedes. Derfor underskrev Mercedes og Aston Martin en kontrakt, hvor Mercedes leverer infotainmentsystemerne. For ikke så længe siden begyndte Mercedes også at levere drivlinen til nogle AM-modeller.

Hvad er den bedste fællesudviklede bil gennem tiderne?

Den bedste fællesudviklede bil gennem tiderne er helt sikkert McLaren F1. McLaren F1 var en bil udstyret med en BMW V12-motor, baglygter fra en Londonbus og spejle fra en Volkswagen Corrado.

McLaren F1 er utrolig værdifuld. Priserne for disse køretøjer ligger over 15-20 millioner dollars, eller endda mere for nogle modeller. F1 var en sand ingeniørmæssig bedrift og en af de største biler, der nogensinde er produceret. Bilen var berømt for mange sejre i racerløb og evnen til at køre så hurtigt som 240 mph, i 90’erne.

  Er det svært at stjæle en Mercedes?

Hvad er fordelene og ulemperne ved fælles udviklede biler?

Den indlysende fordel er omkostningerne, da mange af disse biler aldrig ville blive produceret på anden vis. De fleste biler, der udvikles i fællesskab, er begrænsede i antal, og derfor er det måske ikke økonomisk muligt at gøre det alene. Desuden tilbyder disse biler ofte de bedste egenskaber fra de involverede mærker, hvilket er tilfældet med F1.

Ulempen er på den anden side, at service og reservedele er meget dyrere, da disse biler ofte kræver særligt udstyr, som det var tilfældet med Crossfire. Hvis disse fælles udviklinger ikke udføres som forventet, kan de desuden skade deres respektable udvikleres brand appeal.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z