Hvilken model er den mindste Mercedes SUV?

Hvilken model er den mindste Mercedes SUV?

Den mindste Mercedes SUV er GLA. GLA starter ved ca. 36.000 kr. og byder på alle Mercedes-oplevelser, selv i den mindste model i Mercedes’ SUV-serie.
SUV-trenden er begyndt at indtage verden, især USA, hvor de fleste nye biler, der sælges, er SUV’er. Mercedes har formået at tilbyde en konkurrencedygtig model i det mindste SUV-segment. Den nyligt udgivne GLA er den anden meget forbedrede generation, og Mercedes har formået at sælge hele 25.000 af disse i USA i 2020.

Almindelige GLA-modeller

GLA-serien starter med GLA 250 til 36.000 dollars, en lille SUV med forhjulstræk, der drives af en 2,0-liters inline 4-motor med turbolader, der yder 221 hk og 258 lb-ft @ 1.800 omdrejninger pr. minut. Denne model klarer en anstændig brændstoføkonomi på 25 MPG i USA, kombineret med en 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling.
Den næste model i serien er GLA 250 4MATIC, der koster 38.000 dollars. Denne model tilbydes med firehjulstræk, og resten af drivlinjen er den samme som den førnævnte GLA250, med en lidt mindre gunstig 24MPG US.
GLA tilbydes med en række ekstraudstyr og pakker, hvoraf den mest populære er AMG-pakken, der koster 2.600 dollars og giver et mere stilfuldt ydre og et flottere interiør med sportssæder og et AMG-sportrat.
Nogle pakker som Premium-pakken, der koster 1.750 dollars, tilbyder et opgraderet multimediesystem med større skærme, el-klapbare spejle, håndfri og nøglefri adgang.

GLA AMG-modeller

Hvis du synes, at den almindelige GLA-model er ret kedelig og langsom, kan du altid vælge en af de sportslige AMG-versioner, der tilbyder et væld af sportslige muligheder og pakker med en opgraderet drivlinje samt en opgraderet drivlinje.
AMG-serien starter med GLA 35 AMG, der koster 47.550 kr. og tilbydes med en AMG-forbedret 2,0-liters 2,4-række 4-turbomotor med turbolader kombineret med en 8-trins AMG Speedshift-gearkasse med 302 hk og 295 lb-ft @ 3.000-4.000 omdrejninger pr. minut. GLA 35 er i stand til at sprinte fra 0-100 på omkring 5 sekunder med en anstændig 23MPG US.
Topmodellen GLA er AMG 45, der koster omkring 54.500 USD. Denne model er den mest syngende og dansende GLA, der formår at tilbyde det højeste niveau af ydeevne, hvad angår små Mercedes SUV’er. Denne model byder på en håndlavet 2-liters turbomotor med 382 hk og 354 lb-ft @ 4.750-5.000 omdrejninger pr. minut.
45 AMG leveres også med den 8-trins Speedshift AMG-gearkasse og en 0-60-tid på 4,3 sekunder. Denne version af GLA er også i stand til at sende hele 100 % af kraften til baghjulene alene for at opnå de mest sportslige køreegenskaber til en mindre end gunstig 20MPG US.

  Bedste SUV'er som første bil

Den gamle GLA vs. den nye GLA

I 2014 besluttede Mercedes sig for at gå ind i et nyt segment ved at tilbyde GLA’en. Den var løst baseret på A-klassen hatchback og solgte ikke så godt, da mange mente, at A-klassen og den første generation af GLA manglede Mercedes-krydderiet.
Men i 2020 introducerede Mercedes den nye GLA. Selv om den stadig delte sit DNA med A-klassen, tog Mercedes denne gang lidt tid på at designe den for at gøre den værdig til den trepunktede stjerne. Den nye GLA deler næsten intet med den gamle og slår den gamle GLA i alle tænkelige aspekter.
En GLA 250 fra før 2016 kan købes for 15-16.000 kroner for en anstændig model, og prisen er berettiget. Men hvis du er i stand til at gribe dybere i lommerne for den nye GLA, får du helt sikkert noget for pengene.

GLA FAQ

#### Hvor pålidelig er Mercedes GLA?
Ifølge WhatCar får Mercedes GLA 2014-2020 3 ud af 5 stjerner, når det kommer til pålidelighed. Denne model har vist en rimelig mængde fejl og problemer, hvoraf nogle af dem er knyttet til motor- og airbagfejl, som kan koste et pænt beløb at afhjælpe.
GLA 2021 er netop udkommet, og der er ikke mange forbrugerrapporter, der tyder på, at GLA’s pålidelighed er tvivlsom. Prognoserne for den nye GLA er meget mere gunstige sammenlignet med sidste generation af modellen.

  Hvilken Mercedes SUV er en 7-sæders?

Er den nye GLA bedre end Audi Q3?

GLA og Q3 er de to giganter i segmentet for små SUV’er. Det er forventeligt at sammenligne disse to, da de fleste købere bør undersøge dem begge. Når det kommer til styling, vinder Q3, fordi Q3 ligner topmodellen Audi Q8, mens GLA ligner A-klassen på stylter.
Audi Q3 starter på omkring 36.000 kroner, men er en del billigere i hele sortimentet end GLA’en. Mercedes tilbyder en bedre og mere raffineret gearkasse sammenlignet med Q3’eren. Begge tilbydes med forhjulstræk eller firehjulstræk i varianter med forhjulstræk.
Q3 koster mindre, men GLA er mere brændstoføkonomisk. Hvad angår interiør, tilbyder begge disse køretøjer et fantastisk interiør. Så spørgsmålet om, hvilken der er bedst, ligger hos den potentielle ejer. Det er sikkert at sige, at både GLA og Q3 bør tilfredsstille selv de mest krævende kunder.

Hvad er den bedste Mercedes SUV at købe?

I øjeblikket sælger Mercedes 9 forskellige SUV’er til ethvert tænkeligt formål. At vælge mellem så mange forskellige muligheder kan virke en smule skræmmende. Men den klare vinder af t

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z