Hvilken Mercedes SUV er den største?

Hvilken Mercedes SUV er den største?

Den største SUV, som Mercedes tilbyder i øjeblikket, er GLS. GLS er en syv-sæders kæmpevogn med masser af plads til både last og passagerer. Selv om G-klassen i nogle henseender tilbyder mere plads, gør det faktum, at GLS har syv sæder, den til den største SUV i Mercedes-familien.

Den nye GLS har imponerende 93,8 kubikfod lastrum, når både anden og tredje sæderække er foldet fladt ned. Derudover har GLS 16 kubikfod plads til passagererne på tredje sæde, hvilket sikrer, at selv fuldvoksne voksne vil klare sig fint på moderat lange ture.

Passager- og lastrum i den nye GLS

Mercedes GLS tilbyder 41,2 tommer frihøjde på første række, hvilket er mere end nok til selv de længste personer. I en vis sammenhæng kan det nævnes, at den bedst sælgende Mercedes SUV, GLC, har mindre end 40 tommer i hovedhøjdeafdelingen og stadig anses for at være meget rummelig for de fleste bilister.

GLS har også 40,3 tommer benplads foran, hvilket faktisk er en smule mindre end GLC’en. GLC har en lille smule mere, nemlig 40,8 tommer. Men da sædet har masser af justeringsmuligheder, bør det ikke være noget problem at finde den perfekte position.

Hovedhøjden på anden række er målt til 40 tommer, hvilket også er mere end tilstrækkeligt for stort set alle personer, og benhøjden på anden række er omkring 38,5 tommer. I stort set alle sæder tilbyder GLS mere end 50 tommer skulderplads, hvilket sikrer, at alle 7 passagerer kan sidde komfortabelt og med en anstændig afstand til hinanden.

Hvad angår bagagerummet, tilbyder GLS 470 liter plads med alle syv sæder i brug. Hvis du klapper den tredje række ned, øges bagagerummet til 890 liter. For at skabe lidt sammenhæng kan man sige, at G-klassen kun har 657 liter bagagerum, så den er ikke noget match for GLS.

  Bedste olie til Mercedes C300

Forskelle mellem GLS og G-klassen

I nogle henseender tilbyder GLS mindre plads end G-klassen, og det skyldes især, at GLS går på kompromis med hoved- og benplads på forreste og anden række til fordel for tredje række. G-klassen tilbyder ikke sæder på 3. række, og derfor kan G-klassen måske føles lidt mere rummelig på nogle sæder.

For eksempel tilbyder GLS på anden række benplads på 38,5 tommer, mens G-klassen har en tomme mere. Det virker måske ikke som meget, men for at få det hele til at passe sammen, har GLC “kun” 37,3 tommer benplads på anden række. Så som du kan se, er anden række i GLS stadig ret rummelig.

G-klassen har også mere benplads foran, men forskellen her er marginal med omkring en halv tomme. Stort set alle Mercedes SUV’er tilbyder mere end tilstrækkelig plads i alle henseender og er i stand til at transportere 5-7 passagerer komfortabelt, afhængigt af om der er en tredje sæderække.

Bilmål på populære Mercedes SUV’er

GLS’ blotte størrelse er uden sidestykke i Mercedes-udvalget, ikke engang sammenlignet med G-klassen. G-klassen er en højere bil på 77 tommer sammenlignet med 71,8 tommer, men stort set alle andre mål er til fordel for GLS.

F.eks. er hjulbaselængden, eller afstanden fra forhjulene til baghjulene, ca. 123,4 tommer, hvilket er hele 10 tommer mere end i G-klassen. Hjulafstanden på den mindre GLC SUV er også den samme som G-klassen.

  Hvad er de bedste dæk til Mercedes ML350?

Bredden på GLS uden spejle er målt til ca. 77 tommer, hvilket er en tomme bredere end G-klassen og 2,5 tommer bredere end GLC. G-klassen har den største frihøjde, hvilket er forståeligt, da G-klassen er bedre til terrænkørsel sammenlignet med alle andre Mercedes SUV’er.

Flere spørgsmål om Mercedes køretøjsstørrelser

Hvilken Mercedes SUV er den største Mercedes SUV nogensinde?

Den største Mercedes SUV gennem tiderne er Mercedes G500 6X6. 6×6’eren måler 231,3 tommer i længden, hvilket ikke kun gør den til den største Mercedes SUV nogensinde, men også til en af de største SUV’er, der nogensinde er blevet produceret.

Alle andre dimensionsmålinger af den kolossale 6×6 er lige så imponerende. Bilen måler 83,1 tommer i bredden, hvilket får GLS og den almindelige G-klasse til at virke som kompakte hatchbacks i sammenligning. 6×6 er også mere end et ton tungere end GLS, og hjulbasen måler 40 tommer mere i forhold til GLS.

En anden stor Mercedes SUV er Maybach G-klasse Landaulet eller 4×4². Disse Mercs er utroligt dygtige off-road-biler, selv om de fleste af dem aldrig har set nogen off-road-aktion på grund af deres høje værdi. Alle tre har været udgået af produktion i et stykke tid nu, og kun en håndfuld af disse er nogensinde blevet produceret.

Hvilken Mercedes sedan er den største?

Den største Mercedes sedan er uden tvivl S-klassen. S-klassen spænder over en akselafstand på 124,6 tommer, hvilket endda gør den længere end GLS SUV’en. S-klassen måler 207 tommer i længden og ca. 75 tommer i bredden uden spejle.

  Hvilke Mercedes har twin-turbo?

S-klassen er også den mest rummelige af alle Mercedes-limousinerne og tilbyder den største hovedplads på alle sæder samt den største benplads i alle Mercedes-modeller, hvis du vælger den lange akselafstand. S-klasserne i LWB-versionen (med lang akselafstand) er skabt til chaufførformål og giver den mest komfortable rejseoplevelse af alle Mercedes-modeller.

Hvilken Mercedes-bil er den mindste?

På den anden side af spektret tilbyder Mercedes også masser af kompakte biler. Den mindste af dem er A-klassen. A-klassen falder i hatchback-segmentet og er en konkurrent til modeller som VW Golf, Audi A3 og BMW 1-serie.

A-klassen måler 169 tommer i længden og 56 tommer i højden. Hvad angår bredden, måler A-klassen omkring 70 tommer uden spejle. A-klassen tilbyder også 370 liter bagagerum, hvilket gør den tilstrækkelig for segmentet.

A-klassen er måske nok den mindste bil, som Mercedes tilbyder, men den er stadig rigeligt rummelig for 4 personer, selv på lange rejser. I dag tilbyder hatchbacks som A-klassen samme eller endda mere plads end kompakte sedanbiler for nogle få år siden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z