Hvad er den største SUV på markedet?

Store SUV’er er for det meste kun forbeholdt det amerikanske marked, fordi Europa og andre store markeder ikke engang er i stand til at rumme disse bæster. Den amerikanske vejinfrastruktur er langt større, og den gør det muligt at køre i en stor bil uden nogen som helst problemer.

Europa er anderledes, fordi mange bycentre blev bygget i en tid, hvor der ikke var nogen biler at tale om. Desuden er de europæiske kunder ikke så interesserede i full-size SUV’er, i hvert fald ikke endnu, men det ser ud til, at BMW, Audi og Mercedes i stigende grad er mere og mere glade for tanken om en ægte full-size SUV.

Hvorom alting er, hvis du vil have lidt, skal du gå efter Chevy Suburban, fordi denne mastodont er den største SUV på markedet lige nu. Ford Expedition kommer på andenpladsen, og Lincoln Navigator kommer på tredjepladsen. Fjerdepladsen går til den nye Cadillac Escalade, og GMC Yukon XL indtager femtepladsen.

SUV’er som disse kan nemt rumme op til 7 passagerer, mens de stadig har masser af bagagerum. Det er dog bedre at vælge en mindre SUV, hvis du ikke har brug for en så stor bil. Så sørg for at lave din research, før du bruger dine hårdt tjente penge.

Chevrolet Suburban – Den største SUV på markedet

Den nye Chevrolet Suburban synes at være en ret imponerende SUV, uanset hvordan man ser på den. Chevy har besluttet at introducere den nye Suburban til det 21. århundrede ved at give den et progressivt, men alligevel klassisk boxy SUV-design, som vi er kommet til at forvente af Suburban.

Suburban kommer også med det største bagagerum ud af alle full-size SUV’er med tredje sæderække på plads eller ej. Den nye 10-trins automatgearkasse er en fornøjelse at bruge, og de motorvalg, der tilbydes, er kraftige, men ikke helt så økonomiske. Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da Suburan vejer 7700 pund.

  Hvad er den bedste SUV til kørsel med højt kilometertal?

Ford Expedition – Betydeligt mindre end Suburban, men stadig enorm

Ford Expedition er ekstremt stor, men Suburban er på et helt andet niveau, både når det gælder bagagerum og størrelse generelt. Hvorom alting er, så er Expeditionen en mere komfortabel SUV med en mere rolig kørsel.

Den 10-trins automatgear i Suburban er dog bedre end det 10-trins automatgear, der findes i Expeditionen. De motorer, der tilbydes, er også ret kraftige, men økonomien er elendig ligesom i Suburban. Pladsen er mere end rigeligt for de fleste, selv hvis man har til hensigt at bruge alle tre rækker af siddepladser til daglig.

Lincoln Navigator – Mindre, men tungere end Expeditionen

Den nuværende generation af Lincoln Navigator blev introduceret for et par år siden, men den føles stadig eksklusiv og værdig til sin pris. Det er tydeligt i det øjeblik, du tager et kig på Navigators drivlinje, som både er mere jævn og økonomisk end dem, der findes i Suburban eller Expedition.

Interiøret er dækket af fantastisk flotte materialer, og interiørdesignet i både Expeditionen og Suburban er langt fra lige så lækkert som i Expeditionen og Suburban. Navigator er dog også et betydeligt skridt opad, når det gælder prisen, så meget at den konkurrerer med Escalade og den nye Jeep Grand Wagoneer.

Cadillac Escalade – En smule tungere end Yukon XL

Den nye Cadillac Escalade kan lige så godt være den mest eftertragtede SUV på denne liste, men den er langt fra lige så stor som Expeditionen eller Suburban. Med 7400 pund er Escalade også betydeligt lettere end Suburban.

  Amerikanske biler i forhold til biler fra andre lande: Statistik og fakta

Som pakke giver Cadillac’en alverdens mening, fordi den byder på et futuristisk udseende udvendigt design og et endnu mere futuristisk indvendigt design. Hvis teknologi er det, du ønsker, vil du blive glad for at vide, at Escalade er den mest teknologisk avancerede full-size SUV på markedet.

GMC Yukon XL – Et tæt match med Escalade

GMC lukker listen over de 5 største SUV’er på markedet lige nu bag den nye Escalade. Det er værd at nævne, at de to er baseret på en lignende platform, så det er kun logisk, at de ligner hinanden i ergonomien.

Det er dog der, hvor lighederne slutter, for Escalade er på et helt andet niveau, hvad angår de fleste faktorer. Det betyder ikke, at Yukon XL er en dårlig SUV, for det, der adskiller dem mest, er den prisforhøjelse på 25.000 dollars, som er nødvendig for at købe Escalade.

FAQ-afsnit

Hvad er den største europæiske SUV?

Den største europæiske SUV er Mercedes Benz GLS. GLS er en XL-version af Mercedes Benz GLE. Når det er sagt, er GLS en luksus-SUV, der kan rumme op til syv passagerer uden problemer. Det er værd at nævne, at GLS langt fra er lige så stor som alle de SUV’er af amerikansk oprindelse, der er nævnt i denne artikel.

Den næststørste europæiske SUV er BMW X7, som har til formål at stjæle kunderne fra Mercedes GLS. De to er tæt på hinanden, men jeg ville hellere vælge X7’eren hver dag i ugen.

  Hvilken SUV har det største bagagerum?

Hvad er den største japanske SUV?

Nissan Armada er den største japanske SUV, som man kan købe for penge i dag, og den er også tæt på alle de amerikansk producerede SUV’er på denne liste. Det skyldes, at Nissan alligevel har udviklet Armada’en til det amerikanske marked og markedet i De Forenede Arabiske Emirater.

Armada er en kraftig SUV med imponerende trækkapacitet, men gearkassen og benzinforbruget er ret under middelmådigt. Infotainmentsystemet er heller ikke noget at være stolt af, og det samme gælder for den tredje sæderække.

Har vi overhovedet brug for store SUV’er?

Suburbanen er så stor, at den nemt kan forveksles med en bus, hvilket rejser spørgsmålet om, hvorvidt superstore SUV’er overhovedet er nødvendige i dag. Det meste af bilindustrien er fokuseret på at udvikle den mest effektive og praktiske bil, mens disse store mastodonter praktisk talt ikke kan være økonomiske, mens de vejer over 6.000 pund.

Dette er tydeligt i det øjeblik, man tager et kig på benzinforbruget. Folk elsker dem dog, fordi de ser imponerende ud, og fordi de tilbyder enorme mængder plads. Alt i alt er SUV’er som disse en smule unødvendige, men de er så populære, at de sandsynligvis ikke kommer til at gå nogen steder lige foreløbig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z