Hvad er den bedste SUV til kørsel med højt kilometertal?

En god SUV til langdistancekørsel skal være komfortabel, rummelig og relativt brændstoføkonomisk. Som sådan bør du undersøge så meget som muligt, før du vælger en bestemt model. Mange SUV’er tilbyder i dag også et væld af førerassistentsystemer, der er designet til at tage stressen ud af kedelige ture.

Når det er sagt, synes Audi Q7 at være den perfekte SUV til jobbet, fordi den tilbyder masser af plads, masser af komfort og masser af teknologi, mens den stadig er relativt brændstoføkonomisk. Volvo XC90 er også en god mulighed af de samme grunde.

Hvis du har planer om at tage hele familien med på en lang biltur, er Mercedes Benz GLS eller Lincoln Navigator begge gode muligheder. Hvis du ikke er til at bruge store penge på en SUV, bør Ford Expedition eller Kia Telluride også opfylde dine forventninger.

Uanset hvilken SUV du ender med at købe, er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal bruge alle de tilgængelige førerassistentsystemer. For at kunne gøre det skal bilens infotainmentsystem være intuitivt og let at bruge, og det er præcis, hvad disse SUV’er handler om.

Audi Q7

Audi Q7 har i årtier og flere årtier i træk været en ægte familiebil, der kan klare både bykørsel, motorvejskørsel og endda offroadkørsel, hvis det er nødvendigt. Det gør Q7 til en fantastisk platform for alle, der ønsker en bil, der kan alt i én pakke.

Ud over at være en fantastisk allroundbil tilbyder Q7 effektive, pålidelige og sofistikerede motorer, som er uhørlige ved motorvejshastigheder. Infotainmentsystemet er opdateret og nemt at bruge, og komfortniveauet er imponerende. Pladsen er også generøs, især fordi du har mulighed for at vælge en version med 7 sæder.

  Kan batterier til hybridbiler eksplodere?

Volvo XC90

I mange henseender er Q7 og XC90 designet til at henvende sig til den samme type kunde. De er begge slanke og underspillede, samtidig med at de er overlegen i forhold til mange andre mere prisvenlige mellemstore og store SUV’er.

Selv om de deler samme ethos, har XC90 en lidt anderledes tilgang, fordi denne svenske SUV er utrolig minimal, når det kommer til design. Interiørmæssigt er teknologien også opdateret, men der mangler nogle få detaljer, som adskiller den fra Q7. Udover det er begge disse SUV’er gode til langturskørsel.

Mercedes GLS

Hvis du er et ægte familiemenneske, og du elsker at tage hele familien og hunden med på lange bilture, har du brug for en bil, der er stor, sikker og komfortabel, og Mercedes GLC-klassen er præcis det. Med sine 17 fods længde har GLS plads nok til alt, hvad du nogensinde ville ønske.

Ud over at være rummelig er GLS også brændstoføkonomisk i betragtning af størrelsen, og den tilbyder branchens førende mængder af teknologi. Komforten er god som med alle store Mercedes’er, og pålideligheden er også ret fornuftig. Infotainmentsystemet byder på masser af funktioner, samtidig med at det er intuitivt og nemt at bruge.

Lincoln Navigator

For et par år siden ville vi aldrig liste en Lincoln SUV i samme sammenhæng som et Mercedes SUV-flagskib. Men de seneste Lincoln-modeller er et frisk pust i det eksklusive premium-segment, fordi de ser fantastiske ud, og fordi de tilbyder stort set samme niveau af komfort og luksus som alle andre SUV’er på denne liste.

Når det er sagt, er Lincoln Navigator Lincoln SUV-flagskibet, og hvis du vælger Black Label-specifikationen, får du stort set alle mulige luksusfunktioner, du kan ønske dig. Infotainmentsystemet er ikke så avanceret som i de andre SUV’er på denne liste, men det er komforten og luksussen bestemt.

  Hvilken SUV er bedst at sove i?

Ford Expedition

Siden starten af den store amerikanske SUV har Ford Expedition sjældent holdt op med at levere varen. Expeditionen, der betragtes som benchmark for ”den prisbillige store SUV”, formår at tilbyde en masse ting for ikke så mange penge.

Expeditionen er ganske vist ikke i stand til at konkurrere med Mercedes’ store GLS, men den kan konkurrere med nødvendigheden af en Mercedes GLS. Expeditionen er enorm indvendig og udvendig, sikker og relativt effektiv i betragtning af størrelsen.

Kia Telluride

Som tidligere nævnt er Lincoln Navigator et frisk pust i premium-segmentet på samme måde som Kia Telluride er et frisk pust i det mere prisvenlige segment. Med en klog markedstilgang og et selvsikkert ydre design ser Kia Telluride ud til at have rystet et par fjer.

Den indvendige plads er enorm, hele oplevelsen føles dyrere, end den er, og pålideligheden synes også at holde fint. Når du har brugt noget tid på at køre Telluride, indser du dog, at den bestemt ikke er på samme niveau som nogle dyrere SUV’er, så sørg for at afprøve dine muligheder, før du køber.

FAQ-afsnit

Er sedans bedre til langdistancekørsel?

Det er sandt, at sedaner faktisk er mere effektive, når det gælder langdistancekørsel, fordi de har mindre vægt og en mere aerodynamisk profil. Forskellene er dog ikke så indlysende, som nogle måske har antydet.

Hvis du ønsker en SUV, fordi du simpelthen elsker SUV’er, skal du derfor vælge en SUV, fordi forskellen er ret relativ.

  Hvilken Audi SUV er den bedste?

Skal jeg købe en hybrid-SUV til langturskørsel?

Når man ser nærmere på mange hybrid-SUV’er, skulle man tro, at det ikke er en god idé at købe en SUV med almindelig forbrændingsmotor. Men hybridbiler klarer sig ikke så godt, når det kommer til motorvejskørsel, fordi de er nødt til at stole mere på forbrændingsmotoren.

Når det er sagt, er det bedst, hvis du vælger en dieselbil, fordi en dieselbil giver den mest effektive køreoplevelse i forbindelse med motorvejskørsel.

Skal jeg stole på den automatiske fartpilot, når jeg kører på motorvej?

Automatiseret fartpilot er et system, der er designet til at tage stresset ud af lange og kedelige køreture. I bund og grund skal du blot trykke på et par knapper, og bilen skal køre selv, men det kan nogle gange være farligt, og du bør ikke stole helt på disse systemer.

Selv om de er med til at gøre lange ture mindre anstrengende, kan de også nogle gange være selve årsagen til, at en rejse bliver stressende eller endog tragisk. Derfor skal du altid holde et vågent øje, når du kører med disse systemer aktiveret.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z