Hvilken Volvo SUV er den største?

Volvo har en lille serie på 3 SUV’er, hvor XC90 er den største. Volvo begyndte at lave sine SUV’er i 2000’erne, og XC90 var den første SUV, de skabte. Det er en crossover-SUV baseret på et bilchassis, der kommer med firehjulstræk og forhjulstræk som standard. XC90 kan have en tredje sæderække, hvilket øger dens passagerplads.

Volvo XC90: Volvo’s største SUV

Volvo XC90 er en luksus-SUV i mellemstørrelse. XC90’s koncept blev lanceret i 2001, mens de startede produktionen i 2002. Bilen er nu i sin anden generation. XC90’s første generation var baseret på Volvo P2-platformen, den samme platform, som blev brugt til andre Volvo’er som V80-serien. Anden generation er dog baseret på en anden global platform kaldet Scalable Product Architecture (SPA).

Karrosseri

Bilchassiset, der anvendes i XC90, er Scalable Product Architecture (SPA). Den teknologi, der anvendes i denne platform, reducerer bilens vægt og forbedrer samtidig sikkerheden og effektiviteten. Bilen har et dobbelt-wishbone-forhjulsaffjedring sammen med en ny bagaksel med integreret led, herunder tværgående bladfjeder af letvægtsmateriale. Fronten har T-formede LED-dagkørelys med LED-forlygter, der markedsføres som “Thors Hammer” af Volvo.

XC90 Mål

 • Højde: 1776 mm
 • Længde: 4950 mm
 • Bredde: 2140 mm
 • Bredde inkl. Spejle: 2140 mm
 • Hjulafstand: 2984 mm
 • Spor foran: 1665 mm
 • Spor bagud: 1667 mm
 • Vendekreds: 11,8 mm
  Kilde: Volvo Cars

Første generation (2002-2014)

Den første generation af XC90 blev lanceret i 2001 i Nordamerika. Det var Volvos første bemærkelsesværdige SUV. Bilen blev lanceret i to varianter, 2.5T og T6. 2.5T var basisvarianten med en 2,5-liters B5254T2 “T5” turboladet linjefemotor med turbolader, der producerede 208 hestekræfter og 320 N⋅m drejningsmoment.

  Er Volvo-dele dyre?

T6-varianten havde en 2,9-liters B6294T-motor, der ydede 268 hk og 380 N⋅m drejningsmoment. Senere i 2005 blev Yamaha V8-motoren tilføjet til denne model. Bilen fik flere opdateringer derefter, herunder et facelift i 2007 og andre små ændringer i 2009, 2010 og 2012. Bilen var en øjeblikkelig succes. Den vandt flere priser og andre placeringer af sikkerhedsorganisationer.

Anden generation (2015-nutid)

Produktionen af anden generation af XC90 startede i 2012, og den blev frigivet i 2015. Hver variant fik de samme 2,0-liters firecylindrede Drive-E-drivlinjer med fire cylindre. Denne kom med Volvos 8-trins Geartronic-gearkasse.

 1. generation kom med 3 udstyrsniveauer, T5, T6 og T8. T5 kom med to gasmotorer, mens T6 kom med to dieselbaserede motorer. Topmodellen T8 har en dobbeltmotor. Det er en plug-in hybridbil. Alle modellerne leveres med firehjulstræk.

T8-modellen har et 11,6 kWh lithium-ion-batteri. T8 Excellence-modellen blev lanceret i 2017 og udgår i 2020. Bilen fik endnu et facelift i 2021, hvor T8-modellen omdøbtes til “XC90 Recharge”. Recharge er en plug-in hybrid, da Volvo ikke længere har nogen udelukkende gas- eller dieselmotorer.

Andre specifikationer

XC90 er en luksus-SUV, der giver det bedste interiør og eksteriør. Sikkerhedsfunktionerne er også de bedste i alle SUV’er i denne kategori. To af dens mest innovative sikkerhedsfunktioner er “beskyttelsespakken til beskyttelse mod vejspring” og “automatisk bremsefunktion ved kryds”. XC90 har naturligvis også alle de andre standard luksussikkerhedsfunktioner, som Volvo er kendt for.

Det indvendige design er også luksuriøst og har til formål at give den bedste komfort. Bilen leveres også med 3 rækker og har plads til 6-7 passagerer. Forsæderne er udstyret med massagefunktioner, sædevarme, ventileret læder og elektrisk justering. Der er også en 9″ skærm foran.

  Hvad er den mest økonomiske hybrid-SUV?

XC90 er udstyret med et Bowers and Wilkins-lydsystem på højt niveau og Volvo Cars’ luftrensningssystem. I 2017 blev Pilot Assist II gjort til standard i alle XC90 på udvalgte markeder.

Volvo’s andre SUV’er

Volvo har en lille serie på tre SUV’er under sin paraply. De mindre SUV’er er XC40 og XC60. Begge er de bedste i deres egne kategorier. XC40 er en kompakt luksus crossover SUV, mens XC60 er en luksus crossover SUV. Begge er en af de sikreste biler, der er rangeret af IIHS.

Volvos fremtidige SUV-planer

Volvo har en lille produktionsskala sammenlignet med andre bilproducenter. De har lavet tre SUV’er, og de vil lave dem i nogle år endnu. Selvom der er kommet en tilføjelse for nylig. I 2021 meddelte Volvo, at de vil lancere Volvo C40 Recharge som en fuldt elektrisk subkompakt luksus crossover SUV.

FAQ

Hvad er SUV’er?

SUV står for sport utility vehicle. De er normalt lavet til flere passagerer og den højeste ydeevne. De fleste SUV’er er udstyret med firehjulstræk, hvilket gør dem meget effektive i ujævnt terræn. De har normalt en høj frihøjde og findes i forskellige varianter som crossover-SUV’er eller kompakte SUV’er.

Hvilken er den største SUV nogensinde?

Nogle SUV’er er rene bæster. Massive benzinslugere, der bruges til høj ydeevne og ujævne spor. De har normalt lav brændstoføkonomi på grund af deres store motorer og kan transportere masser af last. Nogle af de største SUV’er omfatter:

 1. 2016 Chevrolet Suburban- vejer 8.100 lbs og har 121,1 kubikfod lastrum.
 2. 2016 Mercedes Benz GL Class- den kan rumme 93,8 kubikfod last.
 3. 2017 Nissan Armada- kan rumme 95,1 kubikfod lastrum.
  Har en Volvo brug for premium benzin?

Hvad er nogle af fordelene ved SUV’er?

Der er visse fordele ved større køretøjer. Den første er pladsen. Mange SUV’er kan rumme 7 personer indeni. Der er også mere lastrum til store ture. Det større køretøj giver også bedre benplads til passagererne.

De andre fordele omfatter dens muligheder. Med den højere frihøjde kan mange SUV’er komme næsten overalt. De fleste SUV’ernes firehjulstræk øger også deres ydeevne, ligesom de har bedre udsyn på grund af deres større vinduer og forrude.

Hvad er typerne af SUV’er?

De fire almindelige SUV-kategorier er baseret på størrelse og omfatter compact crossover, crossover, mid-size og full-size.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z