Er det svært at stjæle en Mercedes?

I de seneste par år er der sket en stigning i antallet af “nøglefri” biltyverier ved hjælp af relæangreb. Mercedes er også blevet ramt, da nogle Benz-biler er blevet stjålet ved hjælp af relæangreb. Men er det svært at stjæle Mercedes?

Mercedes-Benz-modeller har “keyless go” som en mulighed, men de er ikke lette at stjæle. Sammenlignet med andre tyske luksusbiler som BMW, Audi, Porsche og Volkswagen er Mercedes blandt de mindst stjålne biler. Takket være deres avancerede sikkerhedssystem, der er svært at bryde ind.

På grund af den tyverisikringspakke, som Mercedes-Benz leveres med, er det ikke så enkelt at stjæle en Mercedes. Dette system beskytter bilen mod at blive brudt ind og slæbt væk. Desuden har Mercedes forbedret sine keyless go-funktioner, da den har en sensor, og det nøglefrie signal kan slukkes, når bilen er låst.

Et andet skridt, som Mercedes har taget for at gøre deres biler mere sikre, er ved at tilføje bevægelsessensorer til deres nøglehåndtag. Denne teknologi er vigtig for at forpurre biltyveri ved hjælp af relæangreb. Det skyldes, at den forhindrer nøglen i at producere noget signal, hvis den ikke bevæger sig. Så tyvene kan ikke hacke signalet som tidligere.

Hvad er nøgleløst biltyveri?

I modsætning til traditionelle biler med metalnøgler har nøglefri biler normalt ikke en traditionel metalnøgle til at åbne bildøre eller starte bilen. Tværtimod bruger nøglefri biler en digital fob, en smartphone-app eller et kort til at få adgang til bilen og nogle gange til at starte den. Det eneste, der er nødvendigt, er, at den digitale nøgle registreres inde i bilen, for at den kan starte.

Så nøglefri biltyveri er, når en tyv får adgang og stjæler din bil uden at have den originale nøglering eller det originale kort. Biltyvene narrer bilen til at tro, at den digitale nøgle anvendes.

  Hvilken Mercedes SUV er den største?

Hvordan fungerer den nøglefri teknologi?

Nøglefri teknologi fungerer ved hjælp af en nøglefri fob, der anvender radiobølger med kort rækkevidde. Nøglehåndtaget sender et signal, som opfanges af en modtager i bilen. Hvis køretøjet registrerer signalet, låses bilens døre op. I nogle køretøjer skal du måske trykke på en knap. Den samme procedure bruges til at starte køretøjet.

Hvordan fungerer signalrelæ eller relæangreb?

Det er den type nøglefri tyveri, hvor tyvene bruger relæbokse. Den ene boks er normalt tæt på din bil og en anden boks i nærheden af det sted, hvor du opbevarer din nøglehåndtag. Tyvene forlænger normalt det signal, som din bilnøgle afgiver, og narrer den således til at tro, at nøglen er tæt på.
Ud over relæangreb bruger tyvene også andre metoder til at stjæle din bil ved hjælp af nøglefri adgang til at forstyrre signalet, afprøvning på nært hold, programmering af nøglen, hacking af appen og kodegrabning.

Sådan beskytter du din Mercedes mod nøglefri tyveri

Der er flere måder, hvorpå du kan beskytte din Mercedes mod nøglefri tyveri. Nogle af dem omfatter:

 1. Låsning af din bil
  Lås altid din Benz, også selvom du skal betale for parkeringsafgifter. Derudover skal du sørge for, at alle sikkerhedsfunktioner er slået til for at afskrække tyve fra at stjæle din bil. Når du låser din bil, skal du lytte efter lyden af låseklonk, før du antager, at du har låst den korrekt.
 2. Korrekt opbevaring af nøglehåndtaget
  Årsagen til, at biltyverier er steget, er, at smarte tyve bruger nøglesignaler til at bryde ind i biler og tage af sted med dem. Så hvis du opbevarer bilnøglerne det rigtige sted, vil det være med til at reducere tyveri. Derfor bør du opbevare din nøglehåndtag uden for synsvidde og uden for rækkevidde.
  Det bedste sted at opbevare din nøglehåndtag er i en signalblokeringskasse eller i en aluminiumsdåse. Og hvis du bevæger dig rundt, skal du opbevare dit bilsignal i en beskyttet pung eller aluminiumsdåse. Derudover bør du holde nøglehåndtaget væk fra vinduet eller døren, hvor et signal let kan opfanges.
 3. Invester i et sikkerhedssystem
  Du bør også investere i et godt sikkerhedssystem til din bil og dit hjem. Først og fremmest skal du styrke sikkerheden i din bil ved at tilføje en ratlås og en hjulklemme. Så hvis den nøglefrie go er kompromitteret, vil tyvene stadig have svært ved at tage din bil. Glem ikke at tilføje et sporingssystem til din bil.
  Desuden bør du gøre det sværere for tyvene at få adgang til dit hus eller din bilgarage. Tilføj derfor ting som smarte dørklokker, sikre porte og overvågningskameraer. Selv om disse ting ikke vil forhindre tyvene i at bryde ind i dit hjem, vil de dog afskrække dem, da tyve ikke ønsker en hård tid.
 4. Korrekt opbevaring af bilen
  Sidst, men ikke mindst, bør du investere i en sikker bilgarage. Det er meget risikabelt at parkere din bil udenfor, og det giver tyvene mulighed for lettere at skille sig af med din bil. Derudover vil holde din bil parkeret væk fra nysgerrige øjne ikke tiltrække tyve.
  Har Mercedes reservehjul?

FAQ

Hvordan beskytter jeg min Mercedes mod tyveri?

Hvis du ønsker at beskytte din Mercedes mod tyveri, skal du sørge for, at din bil opbevares i en garage eller et lukket område. For det andet skal du holde nøglehåndtaget væk fra steder, hvor signalet kan blive kompromitteret. Dernæst skal du sørge for at slukke for nøglehåndtaget, når du har låst din bil korrekt.

Er push-start-biler lettere at stjæle?

Selvfølgelig, ja. Push-start-biler kan stjæles ved hjælp af relæangreb, støjsignaler og nøgleprogrammering. Sørg derfor for at sikre din bil mod sådanne former for tyveri. Anvend de sikkerhedsmetoder, som vi har anført i denne artikel, for at sikre din bils sikkerhed.

Er Mercedes blandt de mest stjålne biler?

Nej, Mercedes er ikke blandt de mest stjålne biler. De mest stjålne biler er Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, BMW X5 og BMW 3-serie. Ikke desto mindre er den mest stjålne Mercedes-Benz-model Mercedes-Benz C-klasse, efterfulgt af Mercedes-Benz E-klasse.

Resumé

Det er ikke let at stjæle en Mercedes-Benz. Det skyldes, at deres biler er udstyret med en tyverisikringspakke, der holder dem en smule sikre, men ikke sikre. Tilfælde af stjålne biler med nøglefri adgang har været stigende, og nogle Mercedes-ejere har været ofre.

Den gode nyhed er, at Mercedes har forbedret funktionen af sin nøglefri adgang, da den kan slås til/fra. Derudover har Mercedes-Benz tilføjet bevægelsessensorer, hvilket gør relæangreb dysfunktionelle. Du skal dog stadig holde dine nøgler langt væk fra din bil for at øge sikkerheden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z