Hvilke Mercedes-modeller har en motorhjelm med ornamenter?

Hvilke Mercedes-modeller har en motorhjelm med ornamenter?

Den trepunktede stjerne på motorhjelmen var et kendetegn på Mercedes-biler for nogle år siden. I dag har de fleste moderne Mercedes-modeller afskaffet ornamentet af sikkerhedshensyn og fordi de sportslige modeller normalt er de mest populære, og motorhjelmornamentet passer ikke til det sportslige udseende.
Det er dog stadig muligt at købe nogle få modeller med motorhjelmornamentet, primært dem med den øverste luksusudsmykning “Elegance” eller “Avantgarde”-pakke. Den nyligt udgivne S-klasse har stadig et motorhjelmornament, og Maybach-versionerne af GLS og S-klassen har begge dedikerede Maybach-hovedornamenter.

Mercedes Classic, Elegance og Avantgarde-trim-niveauer

De fleste Mercedes-modeller kan også erhverves via en forudkonfigureret pakke, der består af mange forskellige ekstraudstyr og funktioner, som f.eks. Classic-, Elegance- og Avantgarde-pakkerne.

Classic

Classic-pakken er indgangspakken, der er lavet til folk, der ikke er opsat på at bruge mange penge, når de skal købe en ny Mercedes. Denne pakke består af stofsæder, grundlæggende interiørdekorationer og et rattet med trim af lavere kvalitet. Det ydre har normalt ikke noget krom og er for det meste karrosserifarvet med et simpelt Mercedes-badge på fronten.

Elegance

Mercedes Elegance-pakken er den mid-trim-pakke fra Mercedes, der mest sigter mod at inkorporere de fleste af de luksuselementer, der er forbundet med en moderne Mercedes. Sæderne er i læder, og det samme er rattet. Elegance-pakken leveres også med flottere fælge, kromstykker og mulighed for en Mercedes-hætteornament på modeller som C-klassen.

Avantgarde

Den højeste udstyrspakke til en moderne Mercedes-sedan som C-klassen er Avantgarde-pakken. Avantgarde-pakken tager alt fra Elegance-pakken og tilføjer yderligere bits af stykker. Den kommer med et overdimensioneret Mercedes-emblem på kølergrillen, ikke et motorhjelmornament.

  Hvad er den bedste Mercedes til langdistancekørsel?

Mercedes S-klasse

Mercedes S-klassen repræsenterer det højeste niveau af luksus fra Mercedes uden at træde ind i den skræddersyede Maybach-afdeling. S-klassen leveres med motorhjelmornamentet, da motorhjelmornamentet passer perfekt til S-klassen som det højeste niveau af Mercedes luksus og raffinement.
Den nye S-klasse kommer til at koste omkring 110.000 dollars for indgangsversionen af S500, og S500 AMG-linjen vil starte ved omkring 114.000 dollars. Den højere trim-model er S580, der starter på omkring 116.000 dollars for luksuslinjen, og AMG- og Executive-trim-pakkerne koster omkring 120-131.000 dollars.
2021 Mercedes S-klassen er en af de sidste modeller, der stadig tilbydes med motorhjelmornamentet, da den nye 2021 Mercedes E-klasse helt dropper motorhjelmornamentet.

Mercedes Maybach-modeller

Maybach er det undermærke fra Mercedes, der har til formål at lave de fineste og mest luksuriøse Mercedes-modeller, som man kan købe for penge. I øjeblikket producerer Maybach topmodellen S-klassen Maybach, som er endnu et skridt over den almindelige Mercedes S580 med Executive-pakken som ekstraudstyr.
Maybach tilbyder også den stærkt opgraderede Mercedes GLS Maybach-version, som også er langt bedre udstyret end selv den mest avancerede almindelige Mercedes GLS. Begge disse modeller vil koste over 200.000 dollars.
Disse to Maybach-modeller har mange funktioner, der er eksklusive for Maybach-undermærket. Skræddersyede tofarvede lakeringer, opgraderet læder og materialer, nye hjul og mere kraft. Det attraktive ved sådanne modeller er, at ejeren kan tilpasse køretøjet fuldstændigt, selv de mindste detaljer. Både S-klassen og GLS leveres også med skræddersyede Maybach-hovedpynt.

  Hvad er den bedste Mercedes Benz til en kvinde?

Hvorfor dropper Mercedes motorhjelmornamentet?

Mercedes mener, at nogle modeller, som f.eks. den nye E-klasse, vil være mere populære med de sportslige AMG-pakker, og motorhjelmornamentet passer simpelthen ikke til den sportslige appel, som en AMG-pakke har. Desuden forbinder Mercedes motorhjelmornamentet med ældre mennesker, hvilket Mercedes ikke ønsker, når den henvender sig til et yngre publikum.
Desuden ønsker Mercedes at gøre motorhjelmornamentet mere sjældent, så det kun kan forbindes med de højest udstyrede modeller. At have et motorhjelmornament på en C-klasse og en S-klasse gør helt sikkert, at en ejer af en S-klasse ikke har så stor interesse i et motorhjelmornament som en S-klasse-ejer.
Motorhjelmornamenter er også ved at blive en del af et sikkerhedsproblem, da de i høj grad hæmmer de sikkerhedsregler, der gælder for fodgængere. Desuden er motorhjelmornamentet også ret populært blandt tyve, og nogle mærker som Rolls Royce bruger store beløb på forskning og udvikling af tyverisikringsteknologier.

Yderligere spørgsmål

#### Hvilke andre mærker har også motorhjelmornamenter?
Mercedes er ikke den eneste med en lang tradition for at sætte stilfulde ornamenter på bilens motorhjelm. Rolls Royce har gjort dette siden selve brandets fødsel, og Rolls Royce kalder det “The Spirit of Ecstasy”. Spirit of Ecstasy kan fås i massivt guld, sølv, krystal, eller hvad kunden ønsker.
Spirit of Ecstasy er et synonym med Rolls Royce-mærket, og RR kan ikke bare droppe det så let som Mercedes gør.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z