Mercedes modelnumre forklaret

Mercedes modelnumre forklaret

Mercedes tilbyder måske nogle af de mest luksuriøse og højtydende køretøjer på vejene, men når det kommer til deres modelnumre, er de vanskeligere at huske end de fleste af deres konkurrenter.

Mercedes-modelnumrene fortæller dig mere end blot bilmærket og -modellen. Selv om det er lettere at huske et modelnummer som Audi A4 og sværere at huske Mercedes-Benz CLS63 AMG, fortæller Benz-modellen mere om bilen end Audi.
Mercedes-Benz’ nomenklatur har alfanumeriske kombinationer for sine modeller. Dette er anderledes, når det drejer sig om Audi og BMW’s nomenklatur. I modsætning til tidligere bruger Mercedes en kombination, der starter med alfabetet(erne) og derefter et to- eller trecifret tal.
Hvis det er første gang, du køber en Mercedes-bil, og du ikke forstår, hvad modelnummeret betyder, er der ingen grund til at gå i panik. Denne artikel vil uddybe Mercedes-Benz-nomenklaturen, så du kan få let ved at forstå bilnavnene og vælge den perfekte bil til dine behov.

Hvad betyder det første bogstav (s) i Mercedes-navnet?

Det første bogstav (s) står normalt for bilens model. Det kan bestå af et, to eller tre bogstaver i store bogstaver. Derudover repræsenterer de første bogstaver også køretøjets karrosseritype. A står for en hatchback, B for et multifunktionelt køretøj og C for en coupé.
De mest populære Mercedes-modeller er A, B, C, E og S. C, E og S har en lang historie og betydning bag deres modelbogstaver. C betyder f.eks. komfort, E-executive og S-special. A og B har ikke nogen historisk betydning bag deres bogstaver.
Andre Mercedes-modeller med deres betydning omfatter:
G-klasse: Gelandeklasse: Gelandeklasse – terrængående klasse
V-Klasse: opkaldt efter samlervirksomheden i Spanien (Vitoria-Gasteiz)
X-Klasse: X henviser til 4X4 eller 4WD
L: Leicht eller letvægt
CL: Coupe Leicht – letvægts-coupé
R: MPV – Multi-purpose vehicle (krydsning mellem varevogn og bil)
SL: Sport Leicht – letvægtssportvogn
GL: Gelandewagen Leicht – letvægts-SUV
GT: Gran Turismo
AMG GT: sportsvogn
Hvis du forstår hvert enkelt bogstav med dets betydning, bliver det meget lettere at fortolke Mercedes-Benz bilmodellenumre. F.eks. betyder GLE-klassen letvægts-SUV eller offroader baseret på E-klassen, mens GLS står for letvægts-SUV eller offroader baseret på S-klassen, og CLA betyder letvægts-coupé eller 4-dørs coupé i A-klassen.

  Kan du køre en Mercedes uden ekstra batteri?

Hvad står tallene i Mercedes-Benz for?

Når du har gjort dig bekendt med de første bogstaver, er det næste skridt at definere de tal, der følger efter bogstaverne. Disse henviser til motorens slagvolumen, som normalt angives i liter eller kubikcentimeter. De er stemplernes volumen i en komplet cyklus, baseret på det rum, som et stempel skaber, når det er fjernt fra akslen.
Motorens slagvolumen er forskelligt fra kapaciteten af forbrændingskammeret, hvor benzinen forbrændes. Men det er det samme som motorstørrelse eller motorkapacitet. Som tidligere nævnt måles motorens slagvolumen i liter eller kubikcentimeter. Det viser også det samlede volumen af cylindere i motoren.
Tidligere gangede Mercedes målingen med 100, men efter 1994 begyndte Mercedes at gange målingen med 10. Hvis du vil finde ud af motorstørrelsen på en Mercedes-Benz, skal du derfor gange den med 10. For eksempel vil Mercedes E350 have en motorkapacitet på 3,5 liter.

Hvad betyder det lille bogstav (s) i Mercedes-navnet?

Sidst, men ikke mindst, er det også vigtigt at identificere det lille bogstav i modelnummeret. Baseret på Mercedes-Benz E350d kan du let se, at det er en E-Klasse sedan med en motorvolumen på 3,5 liter. Så når det kommer til det sidste bogstav, kan dette indikere, hvilken type brændstof bilen bruger.
Her er de forskellige typer af små bogstaver og deres betydning:
c: komprimeret naturgas
d: diesel
e: elbiler eller plug-in-hybridbiler
f: brændselscelle
h: hybrid eller BlueTec-hybrid
Så kan du nu forstå alle bogstaverne og tallene i Mercedes-Benz E350d. Det betyder, at det er en Mercedes E-klasse sedan med en 3,5-liters dieselmotor.

  Er Mercedes A-Klasse en kvindebil?

Flere spørgsmål om Mercedes-modeller

Hvad er forskellene på Mercedes-Benz bilklasser?

Forskellen på Mercedes-Benz bilklasser ligger i deres form og størrelse. Mercedes A-, B- og CLA-klassemodellerne er normalt mere kompakte end C-, E- og S-klassemodellerne. Sidstnævnte har også kraftigere motorer end de førstnævnte. Derfor er de dyrere og mere sofistikerede.

Hvorfor er de fleste Mercedes AMG-modeller nummeret 63?

Tidligere blev en normal Mercedes-Benz omtalt med et trecifret nummer. Men da AMG med 6,3L V8-motor kom nummer 63 til. Derfor ville en normal E-Klasse blive kaldt E350, men dens AMG-version ville blive benævnt E63.
Dette er en indikation af, at E63 er en højtydende og mere luksuriøs bil end E350. Selv når bilens motor ændres, henviser Mercedes stadig til den som 63, hvilket henviser til modellens høje ydeevne og raffinement i dens klasse. Dette har derfor gjort Mercedes’ markedsføring lettere.

Hvor mange modeller tilbyder Mercedes-Benz?

Mercedes har skabt biler i mere end 100 år nu. I løbet af årene har de tilføjet nogle modeller og nedlagt andre. Nogle modeller som M-klassen blev ændret til GLE-klassen. Mercedes har ca. 19 bilmodeller. Disse omfatter A, B, C, E, G, R, S, V, X, GL, SL, CLA, CLS, GLA, GLA, GLC, GLE, GLS, SLC og SLS.
Hvad betyder 180 i Mercedes-Benz A-Klasse 180-bilen?
Hvis det var tidligere, kunne 180 i Mercedes A-Klasse betyde, at bilen har en 1,8-liters motor. Men i dag betyder 180 i A-Klassen, at bilen har en M270-motor, en 1,6 liters 4-cylindret motor, og den kan yde 75, 90 eller 115 kW.

  Mest almindelige Mercedes-Benz

Vælg den bil, der passer til dine behov

Med denne detaljerede guide om Mercedes modelnumre er det blevet nemt at vælge din drømme-Mercedes. Selv om Mercedes modelnumre synes svære at forstå, forklarer de mere end blot bilens model. Derfor får du flere ting at vide om den bil, du ønsker at købe, før du gennemgår bilens specifikationer.
Uanset modelnumrene tilbyder alle Mercedes-biler exceptionel ydelse, luksus, komfort, pålidelighed og klasse. Hvis du vil have de bedste versioner af alle Mercedes-modeller, skal du altid gå efter deres AMG-version.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z