Kan du køre en Mercedes uden ekstra batteri?

Mercedes-Benz er populær for sin højteknologiske teknik og avancerede teknologi. Mercedes-modellerne er f.eks. udstyret med to batterier: hovedbatteriet og ekstrabatteriet. Men kan du køre Mercedes uden et ekstra batteri?

Ja og nej. Ja, du kan køre i en Mercedes-Benz uden ekstra batteri, da den har to batterier. Det første batteri hjælper med at drive bilen, mens det andet batteri driver tilbehør. Det er dog ikke godt at køre i en bil uden ekstra batteri, da du ikke ved, hvordan den vil reagere.

Hvis du starter din bil uden et ekstra batteri, eller hvis batteriet er defekt, vil du se en blinkende fejlmeddelelse om fejl i den indbyggede computer, hvor der står “fejl i ekstrabatteriet” eller en advarselsmeddelelse om “stop køretøjets skift til P lad motoren køre”. Fejlkoden forsvinder først, når du installerer et ekstra batteri eller udskifter det defekte batteri.

Hvor er ekstrabatteriet placeret i en Mercedes?

Afhængigt af dit Mercedes-mærke og din Mercedes-model vil du opdage, at ekstrabatteriet er placeret forskellige steder. Ikke desto mindre omfatter de vigtigste områder under passagersædet, bagagerummet, motorrummet ved siden af passagersiden og bag førersædet.

I E-Klasse W211 er ekstrabatteriet baseret i motorrummet på passagersiden. I SK- og SL-modellerne er ekstrabatteriet placeret bag førersædet, mens batteriet i ML-, R- og GL-modellerne er placeret under passagersædet.

Hvad er formålet med et ekstra batteri?

Et ekstra batteri udfører flere opgaver. I nogle køretøjssystemer kan det bruges som sikkerhedsbackup til at støtte hovedbatteriet, når der er behov for det. De fleste hjælpebatterier leverer dog hele tiden spænding til særligt tilbehør.

Hjælperbatteriet på Mercedes-Benz-modellerne bruges til at drive noget elektronik. Så hvis hjælpebatteriet mangler i din bil, kan du stadig køre den, men nogle tilbehørsdele vil ikke fungere. Desuden varierer hjælpebatteriets funktion fra den ene Mercedes-model til den anden.

  Hvilken er den mest pålidelige Mercedes SUV?

I nogle modeller er det meningen, at ekstrabatteriet skal betjene gearvælgeren, når bilen dør. Mens batteriet i andre modeller kan drive yderligere tilbehør som f.eks. sædevarme, sensorer, stop/start-funktioner, radio, COMAND, forskellige radarer og meget mere.

Hvilke Mercedes-modeller har et ekstra batteri?

Der er flere Mercedes-Benz-modeller, som ikke kun er udstyret med ekstrabatteri, men som normalt også er berørt af fejl i ekstrabatteriet. Nogle af disse modeller omfatter:

  • Mercedes-Benz A-Klasse (W176, W177, CLA W117, CLS W218, C257)
  • Mercedes-Benz B-klasse (W246, W247)
  • Mercedes-Benz C-Klasse (W204, W205, S204, S205, C205)
  • Mercedes-Benz E-Klasse (W211, S211, W212, A207, S212, GL X166, C207, ML W166, W213, C238, S213)
  • Mercedes-Benz Sprintere (W906 Vito, W639, W447)
  • Mercedes-Benz GLC-klasse (X253, C253)
  • Mercedes-Benz G-Klasse (W463, G500, G55, G63 AMG)
    Bemærk, at alle disse Mercedes-modeller har et minihjælpsbatteri, der er placeret under kølerhjelmens reservehjulskammer eller instrumentbrættet, afhængigt af bilmodellen. Så tjek disse områder først, før du kan bekræfte, om du har et ekstra batteri eller et sekundært batteri.

FAQ

Kan jeg køre i min bil med et defekt ekstrabatteri?

Selvfølgelig kan du køre din Mercedes selv med et defekt eller dårligt fungerende ekstrabatteri. Det skyldes, at Mercedes har to batterier, og det batteri, der bruges til at drive bilen, er hovedbatteriet. Så selv om du ikke vil kunne bruge funktioner som start/stop, kan du stadig køre din bil, selv om du ikke kan bruge dem.

  Mercedes-leasing VS. Køb

Er det muligt at genoplade et ekstra batteri?

Ja, det er muligt. Mercedes-Benz’ ekstrabatteri er et 12V 1,2 Ah-batteri. Derfor oplader generatoren dette batteri, når motoren er i gang. Hvis spændingen i aux-batteriet ikke desto mindre falder for meget, stopper generatoren med at oplade det, og du vil se et advarselsskilt for aux-batteriet på instrumentbrættet.

Selv når advarselsskiltet er tændt, kan du stadig oplade batteriet, hvis det stadig er godt. Den eneste udfordring er, at du skal fjerne batteriet og oplade det ved hjælp af en smart oplader og geninstallere det, når det er fyldt op.

Desuden kan det, hvis ekstrabatteriet er godt, men ikke kan oplades, være et tegn på, at hovedbatteriet ikke er fuldt endnu. For at oplade det ekstra batteri skal hovedbatteriet være fuldt opladet, før der leveres strøm til det ekstra batteri. Hvis hovedbatteriet således har en lavere spænding end normalt, vil ekstrabatteriet ikke blive opladet.

Hvor længe holder Mercedes’ ekstrabatteri?

Et ekstrabatteri kan holde længe, hvis det vedligeholdes korrekt. Hvis du passer godt på dette batteri, kan du forvente, at det kan være et sted fra 18 måneder op til 3 års levetid fra et 12-voltshjælperbatteri. Det kan endda holde længere, afhængigt af hvor ofte du bruger det.

Hvad er forskellen mellem et sekundært og et ekstra batteri?

Folk forveksler normalt disse batterier med én ting. Ikke desto mindre er der tale om to forskellige typer batterier. Normalt bruges et sekundært batteri til at drive flere elektroniske genstande, mens et ekstrabatteri typisk bruges som backup til at drive den elektroniske skifter, hvis hovedbatteriet dør.

  Vil Mercedes lave en ny Gullwing?

Så før du antager, at din Mercedes-Benz har et ekstra batteri, skal du kontrollere og bekræfte, om den har et sekundært eller ekstra batteri. Disse varierer normalt fra den ene Mercedes-model til den anden. Desuden ønsker du ikke at installere det forkerte batteri på din bil.

Hvor meget koster et ekstra batteri?

Gennemsnitsprisen for et Mercedes-hjælperbatteri ligger på mellem 200 og 300 dollars. Og hvis batteriet udskiftes hos en Mercedes-forhandler, varierer arbejdsomkostningerne mellem 50 og 100 $. Men hvis du vil spare nogle penge, kan du købe et nyt ekstrabatteri og udskifte det selv.

Bottom line

Så hvis du stadig spekulerer på, om du kan køre i en Mercedes-Benz uden et ekstra batteri – ja, det kan du. Det anbefales dog ikke, da det ikke er sikkert. Hovedårsagen til, at du bør undgå at køre i en Benz uden ekstra batteri, er, at du ikke ved, hvordan den vil reagere.

Desuden kan nogle funktioner, der drives af et ekstra batteri, være nyttige for at få din bil til at køre problemfrit; hvis disse funktioner ikke er tilgængelige, kan det således give problemer eller en ubehagelig kørsel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z