Kan Mercedes køre gennem bilvasken?

Det er vigtigt at vaske din Benz, da det forhindrer snavs, snavs og luftforurening i at ødelægge din bils lak og finish. Men kan Mercedes køre gennem bilvask?

Ja, Mercedes kan køre gennem bilvask. Det er dog ikke alle Mercedes-modeller, der kan køre gennem en bilvask. Desuden bør nogle specialfremstillede Mercedes-modeller med ekstra dele ikke vaskes gennem drive-in bilvask. Dette skyldes, at de ekstra dele kan forårsage ravage, hvis de ikke falder inden for de nødvendige mål i bilvasken.

En af de Mercedes-modeller, der ikke bør køres i en bilvask, er 2020 Mercedes GLS eller tidligere modeller. Bortset fra det kan du køre alle Mercedes-modeller i en bilvask.
Du skal dog vælge den type bilvask, der passer til din bil. De to populære bilvaske er soft-touch- eller berøringsfri bilvask.

Hvilken bilvask er bedst til min Mercedes-Benz?

Begge disse bilvaske er fremragende og har deres egne fordele. Den ene bilvask er god til at holde din bil i tip-top stand, og den anden er ideel til folk, der ønsker at holde deres bil ren. Så før du vælger enten en soft-touch- eller en berøringsfri bilvask, skal du finde ud af deres fordele og ulemper.

Soft-touch bilvask

Når du kører din bil dagligt, samler den snavs og skidt, hvilket kan få den til at se grim ud. Derfor vil du måske gerne skrubbe alt dette snavs væk og forhindre, at salte ophobes og slider på din lak. Hvis det er tilfældet, er en soft-touch bilvask det bedste valg.
En soft-touch bilvask har filtdugsruller og et rengøringsmiddel, der skaber skum og renser alt det genstridige snavs fra siden af dit køretøj. Derudover bruges højtryksvand til at fjerne det løsrevne snavs og skidt.

  Tesla vs. Mercedes - hvilken er bedst?

Men selv om en soft-touch-bilvask fjerner snavs og skidt mere effektivt end en berøringsfri bilvask, kan den være hård mod Mercedes’ klarlak. Desuden anvendes der skrappe kemikalier, som kan forkorte levetiden for din bils voks og lakforseglinger.

Berøringsfri bilvask

Hvis du er bekymret for, at ruller kan beskadige din lak eller ridse dine ruder, er en berøringsfri bilvask en ideel mulighed. I modsætning til en soft-touch-bilvask rører denne bilvask slet ikke din bil. Den anvender en alkalisk sæbe med høj pH-værdi og en syre med lav pH-værdi til at rense bilen samt højtryksvand.

Ligesom en soft-touch-bilvask anvender denne bilvask også skrappe kemikalier, som forkorter holdbarheden af din voks og lakforsegling. Desuden rengør den ikke effektivt som en traditionel bilvask. Desuden kan den være ren på din klarlak, hvis den bruges ofte.

Hvordan kan jeg forhindre skader i at opstå i en automatisk bilvask?

  • Hvis du vil forhindre, at din Mercedes bliver beskadiget i en bilvask, er her nogle af de ting, du bør gøre:
  • Hvis du har indtrækkelige antenner, skal du sænke dem ned, inden du kører ind i vaskehallen. Det skyldes, at de kan blive revet af, mens de går gennem antennen.
  • Undersøg din bil, og sørg for, at du ikke har efterladt nogen genstande på tagbagagebærerne. Sådanne genstande bliver let trukket af eller slået ud af bilen, da de normalt er højere end bilvasken.
  • Sørg for, at sidespejlene er i god stand og sidder godt fast. Hvis de er løse, kan de blive slået af, når bilen kører gennem vaskeanlægget.
  • Sørg for, at dine vinduer og tætninger er tætte, så du undgår, at der siver vand ind i bilen. Desuden kan sæbe også sive ind i din bil, hvis vinduerne ikke er lukkede.
  • Besøg altid en korrekt vedligeholdt bilvask for at undgå at fortryde det senere. De børster, der bruges, kan være gamle og have en tråd, der stikker ud, hvilket kan ende med at beskadige din bils lak.
  Hvilke Mercedes har en off-road-pakke

FAQ

Hvilke Mercedes-modeller bør ikke køre gennem en bilvask og hvorfor?

Ikke alle Mercedes-Benz-modeller bør vaskes i en automatisk bilvask. F.eks. bør Mercedes-Benz GLS-modeller, der er fremstillet før 2020, ikke vaskes i en automatisk bilvask. Dette skyldes Smartkey-funktionen.

Da denne model er udstyret med en Smartkey-funktion, skal du lade bilen køre, når du kører gennem en automatisk bilvask. Så hvis du ønsker at slukke bilen i vaskehallen, kan du ikke gøre det på grund af Smartkey-funktionen. Den gode nyhed er, at Mercedes GLS-modellerne, der er fremstillet efter 2020, ikke har dette problem.

Hvordan rengør jeg min Mercedes korrekt?

Hvis du ønsker at bevare din Mercedes’ glans og finish, skal du sørge for at rengøre den, når det er køligt udenfor og på et skyggefuldt sted. Derudover bør du bruge en bilshampoo på Benzens yderside. Inden du polerer bilen, skal du bruge en Mercedes-Benz lakrens til at fjerne eventuelle pletter, der er tilbage på bilen.

Hvordan kan jeg aktivere Mercedes bilvasktilstand?

Bilvasktilstand forbereder din bil til at gå gennem en bilvask ved at sikre, at de programmerede elementer er blevet afsluttet, inden bilvasken begynder. Det er ligetil at aktivere bilvasktilstanden. Her er hvordan du aktiverer den:

Klik på ikonet for bilvasktilstand på touchskærmen.
En tjekliste med funktioner vises på skærmen. Desuden vil tjeklisten fortælle dig, hvilke funktioner der er aktiveret, og hvilke der er deaktiveret.
Derefter vil bilvasktilstanden løfte din bil, klappe spejlene ind, slukke parkeringssensorerne, slukke for bag- og forviskere og advare dig om, at du skal sikre dig, at du har lukket soltaget og vinduerne.

  Hvilken er den mest pålidelige Mercedes SUV?

Konklusion

Hvis du spekulerer på, om Mercedes kan køre gennem en bilvask, ja, det kan den. De eneste Mercedes-Benz-modeller, der ikke kan køre gennem en bilvask, er Mercedes GLS-modeller fremstillet fra 2020 og fremad. Da disse Mercedes har en Smartkey-funktion, er de ikke effektive i en automatisk bilvask.

Bortset fra Mercedes GLS-modeller fremstillet før 2020 kan alle andre Mercedes-modeller gå igennem en bilvask uden problemer. Ikke desto mindre bør du sikre dig, at du vælger den rigtige type automatisk bilvask til din Mercedes.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z